objevil jsem Ameriku a zjistil, že existuje i jiná hudba, než Metallica. A to Gojira. Nejen, že se to dobře poslouchá, ale ono se to taky dobře hraje. Člověk se nemusí 6 dní rozcvičovat, aby pak zvládl s vyplazeným jazykem pár songů downpickingem
A když už ta Gojira hraje často dosti rychle, říkám si, že není špatný se to od základu naučit tak, aby každý tón byl přesně na čas. Pár skladeb mám za sebou. Slušná škola pro mě byl například Oroburus - pořád to ale ještě šlo, dalo se to lehce dopočítat do cítění 4/4.
Teď ale bojuji se skladbou The Axe. V rychlosti není problém, to klidně nějak odšmrdlám. Pokud to chci ale zahrát přesně, začínám od pomala, od začátku. Tady ale narážím, nevím jak to v hlavě odpočítat, tak aby to můj mozek chápal
zde link : [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LkNHA_uA_8s[/youtube]
Počítat to v hlavě po tripletech mi přijde moc náročné, tak se snažím mozek naučit vnímat tu skladbu po šestici tónů (čili po dvojtripletech
Má smysl hlavu trápit a učit se více takových vnímaní? Je to nesmysl? Nebo je to normal, jenom moje hlava je omezená za ty roky na Metallica styl = buď je to 4/4 nebo nepočítáme a nějak to vyjde
Hrajete tu někdo songy od Gojiry ?