Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
MartyC

Re: Homemade kytara

Příspěvek od MartyC »

himself: moc pěkné , i zvukově.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
himself

Příspěvek od himself »

Dik, zvuk tady odwzvu nema :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Zvuk perfektni, jasnej, citelnej, skoro jakoby "pianovej". Celal jsem teda trosku vic basu, ale nevim jak mas nastaven EQ.
Ale ta zelena a bily plast neni muj salek. Kdyby to bylo v nejakym odstinu hnedy a bez plastu (jen nejaky ramecek na snimac), tak bych slintal.
:o
Hraju výhradně na šrot.
himself

Příspěvek od himself »

Diky, mam v planu pokracovat :) I bez plastu. Chtel bych zkusit baritone. Zvuk je z Roland JC22 s uplne rovnym EQ.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak jsem si to poslechl na kvalitnich sluchatkach a basu je tam akorat. Takze omluva, zvuk je uplne ok. (ikdyz treba ja bych asi nevedel co na to hrat, takovejhle krasnej fingerstyle jazz neumim).
Hraju výhradně na šrot.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Tele zní moc hezky, myslím že na svůj výtvor můžeš být právem pyšný.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
himself

Příspěvek od himself »

Děkuju. Měl by si ještě nějak pohrát s tím stíněním, ale moc nevím, jak do toho. Zem z kobylky přivedenou mám, ale řekl bych, že někde chybí. Jak se pustím strun, brumí to až moc.
torst

Příspěvek od torst »

Vylož si vnitřek alobalem a uzemni.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Čím jsi odstínil šachtu na snímáč a potenciometry? Máš to vše vodivě propojené a svedené do jednoho bodu?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
himself

Příspěvek od himself »

Kytara je víceméně celá uvnitř dutá a ničím jsem ji tedy celou nevylepoval...
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Odstin to minimálně v šachtě na snímač a kolem potenciometrů. Stínění propoj vodivě se zemí a stáhni to do jednoho bodu, třeba na plášť potenciometru.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Jedna homemade předělávka již nepoužitelné kytary na dobro. Už dělá radost v místní country kapele :D
IMG_20211215_201408.jpg
IMG_20211216_191740.jpg
IMG_20211221_070210.jpg
Naposledy upravil(a) fantomasxxx dne 21.12.2021 10:15, celkem upraveno 1 x.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Moon

Příspěvek od Moon »

himself píše: 20.12.2021 13:09 Děkuju. Měl by si ještě nějak pohrát s tím stíněním, ale moc nevím, jak do toho. Zem z kobylky přivedenou mám, ale řekl bych, že někde chybí. Jak se pustím strun, brumí to až moc.
S nějakým brumem se budeš muset asi smířit. Mám dojem, že ten snímač je singlcoil. Předpokládám, že pod snímačem máš uzemněnou mosaznou nebo měděnou destičku. Trochu to pomáhá, ale není to všelék.
Každý singl, když nemá opačně polarizovaný protějšek, tak brumí. To, že se pustíš strun a kytara brumí více je normální. Dotykem na kovovou část kytary uzemňuješ sebe.
Proto jsem se před časem ptal, co Tě vedlo k výběru toho snímače.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
himself

Příspěvek od himself »

Tohle vsechno vim a porovnavam s obycejnym partcasterem. Proto pisu, ze brumi trochu moc.
U snimace nic dalsiho zemniciho nemam, takze asi zkusim, dekuju.
Moon

Příspěvek od Moon »

himself píše: 21.12.2021 8:52 Tohle vsechno vim a porovnavam s obycejnym partcasterem. Proto pisu, ze brumi trochu moc.
U snimace nic dalsiho zemniciho nemam, takze asi zkusim, dekuju.
No jo, ale Partcastr není snad ani snímač :) Ten do sebe absorbuje skoro všechno ze zvuku, tedy i brum :D Takže ven skoro nic neleze. :shock: Nemůžeš srovnávat snímač Lollar, který přenese každou zvukovou nuanci s nějakým Partcasaterem.
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
himself

Příspěvek od himself »

No to jsem si zase naběhnul :) Je to jakýsi wilkinson vintage, nezdá se mi, že by hrál špatně, ale nevím, školy nemám. Každopádně zkratka "kytara je lepší, protože víc brumí", se mi moc nelíbí :)
Moon

Příspěvek od Moon »

himself píše: 21.12.2021 9:49 Každopádně zkratka "kytara je lepší, protože víc brumí", se mi moc nelíbí :)
No jo no. Nemůžeš mít všechno. Buď jeden super citlivý singl, který tím pádem pobírá ve velkém i okolní ruchy a brumy, nebo Wilkinsona, který sice snad nehraje špatně, ale je o několik tříd níže.
GK MB 150 S, GK MB 800
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bojim se, ze nejake stineni dutin folii moc nepomuze proti 50Hz brumu. To funguje spis proti ruznym vf rusenim. A hlinikova folie je blba, nejde rozumne nakontaktovat, lepsi je medena samolepici, ta jde i pripajet.
Asi bude problem v tom snimaci, pokud je "silny" (hodne zavitu), tak bude ochotne chytat brumy. Dobre uzemnit vsechny kovove veci na kytare (vcetne tech na snimaci) muze pomoct, ale jistota to bohuzel neni.
Hraju výhradně na šrot.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jednak vylepit šachty nějakou vodivou fólií (proč ne), jednak (a hlavně) se vykašlat na mojo dráty a vést signál od snímače až k jacku stíněným kabelem. Pak už je to vylepování prakticky zbytečné. U mého bývalého telete od Vintage to pomohlo neskutečně. Vcelku nepřekvapivě.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U toho singlu toho moc stínit nejde, stíněním dutin si nepomůžeš. Jedině můžeš zkusit přehodit vývody snímače mezi sebou, jestli to nebude tišší. Když se dotkneš jen té kolejnice ve snímači, je něco slyšet?

To, že ruch je slabší, když se uzemníš přes struny, znamená, že máš zem na kobylce a jacku správně.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“