Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od Trevor »

Jako že podporovat moderní otrokářství je lepší a vytáhne to otroky z bídy nějak výhledově jo?
Ono to bude asi složitější a dlouhodobější, ale je jasný že když se máš tak dobře, proč se nemít ještě lépe že...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

V tom případě bysme nemohli kupovat nikdo nic. Oblečení, elektroniku, atd. Co dnes není z trhu levnou pracovní silou? Svět není fér a nikdy nebude. Když vzpomenu na apple kauzu, kdy byla zneužívaná pracovní síla dětí, tak se apple omluvil a změnil to. To je vlastně docela dobrá zpráva, že se snaží aspoň trochu hlídat výrobu jejich zařízení.
A co si budeme, sériové japonské a americké kytary jsou, drahé jen k vůli cenně práce. A teoreticky pracovníci třeba ve fenderu, bude daleko lépe proškolení a vybaveni pro výrobu kytar než lidi v HB.
Cena peněž se také změnila, můj Cort se v roce 2008-9 prodával za 10 000kč jako nový. Dnes taková kytara stojí 20 - 30K. Ano tenkrát byla "krize"
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
José

Příspěvek od José »

Já myslím, že otázka leží, jestli se bude mít daný zaměstnanec líp, když budem nebo nebudem kupovat jeho výrobky - argument za jednu stranu - nebudem kupovat, nebude mít práci a ani tu misku rýže denně, neodvede daně za které se vybuduje zdravotnictví / na druhou podporujeme jeho vykořištovatele a tím mu dáváme možnost k dalšímu růstu v moderním otrokářství, neboli víc otroků.
Samozřejmě problém je složitější -> např. Ujgurové, kteří si nějak vystačili s málem jsou hnáni k pásům, na druhou stranu takovéto predátorské chování vede k rozvoji Číny na vysokou úroveň a dá se předpokládat třeba výrazně efektivnější řešení hladomorů.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlas, José. Nekupovat jejich výrobky jim fakt nepomůže, protože buď bude zadavatel výroby (jako třeba Thomann) tlačit na ještě nižší cenu, tedy i jejich mzdu, nebo prostě přestanou vyrábět úplně a pojdou hlady. Naopak když se bude prodávat dobře, je šance, že si značka udělá jméno, začne vyrábět i dražší a kvalitnější modely (jako např. Harley Benton Fusion), a snad se to projeví i na lepších pracovních podmínkách a mzdě.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Souhlas s Fořtem. Každá značka se nějak vyvíjí a Benton má už dnes pověst levných , ale solidních nástrojů , což potvrdilo i video od Maťa. Časem se , doufejme , podmínky na trhu práce zlepší i v těch zemích třetího světa , kde se to blíží otroctví. Nekupováním čehokoliv těm lidem nepomůžeme.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ještě k tomu videu od Maťa. Moc se mi nezdá to vylepšení v podobě úpravy úhlu krku podložením plechem z plechovky. To bych se asi spokojil radši s vyšším dohmatem...
torst

Příspěvek od torst »

ty podložky jsou zlo, jedině, když už to fakt jinak nejde. Vysokej dohmat taky není dobrej. Občas jsem tam musel taky něco vrazit, ideálně proužek dýhy. Nějak je to pořád dřevo, trochu se zmáčkne a s krkem a tělem nějak spojí. Plech jakž takž. Ve své Kramerce jsem našel nějakou plastovou (!) mřížku a já furt, proč neměla výšky...
Na tom videu mě zarazilo, že se vůbec nemluví o seřízení průhybu krku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Z jakého důvodu jsou zlo podložky z materiálu tužšího než dřevo okolo? U měkkých plastů/papíru to chápu, tam může docházet ve větší míře k elastické deformaci, což žere přenášenou energii a projevuje se to úbytkem výšek. Tady bych řek, že kovová podložka vliv na celkovou tuhost (a tím potažmo na rezonanční kmitočty -> neboli frekvence ze spektra generovaného strunama, které kytara sežere) mít nebude.
Na žádné kytaře nemáš kobylku umístěnou na laku? Naprosto ekvivalentní jev plastu mezi krkem a tělem - je jedno kde to vlastní deformací kmitočty sežere..
torst

Příspěvek od torst »

ty zalakovaný kapsy jsou hrozný, znak levných nástrojů. U asi dvou kytar jsem ten lak odstraňoval. (a u jedné z nich jsem následně neslyšel rozdíl....).
https://torst.rajce.idnes.cz/Ibanez-RG-370-DX-Green/
Ten plech asi nevadí, zvlášť ten tenkej z pivní plechovky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
iYary

Příspěvek od iYary »

Lehce upravená do GOLDTOPU - Harley Benton SC-450Plus LD Vintage Series
plus výměna snímaču za Wizz PAF Premium Clone
IMG-6967.jpg
Gibson Les Paul I Marshall Origin 20h I HotCake I Box Suhr I Kde je Tonda, Nero .... ?
torst

Příspěvek od torst »

LP HB jsem měl, krk má menší úhel, struny jsou níž nad tělem. Takže jsem obtáčel struník naopak dolem. Takhle je máš skoro zároveň s kobylou. ale proti gustu...
iYary

Příspěvek od iYary »

Ano to máš pravdu, takhle jsem to jen zkoušel. Pak jsem to vrátil zpět, ale mohu i vyzkoušet jak to popisuješ ty.
Gibson Les Paul I Marshall Origin 20h I HotCake I Box Suhr I Kde je Tonda, Nero .... ?
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

K tomu videu od Maťa. Pro mě jakožto začátečníka je velice zajímavá informace, že stejné úpravy jsou vhodné až důležité i u kytar za 10-15K. To hovoří za vše!
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

torst píše: 30.12.2021 10:51 LP HB jsem měl, krk má menší úhel, struny jsou níž nad tělem. Takže jsem obtáčel struník naopak dolem. Takhle je máš skoro zároveň s kobylou. ale proti gustu...
Vždycky jsem si myslel, že obtáčení strun okolo stop tailu je takové spíš alternativní řešení a standard je napřímo. Spodem už musí být ten úhel strun celkem extrémní.
torst

Příspěvek od torst »

Ale protože má Benton struny níž nad tělem, tímto opatřením dosáhnete standardu, jaký nabízí normální Standard se strunami výš nad tělem. Kdybych měl Lespaula, který má mimořádně odkloněný krk a struny mimořádně vysoko nad tělem, obtočil bych struny vrchem, čímž bych dosáhl standardního úhlu Standardu, majícího struny ve standardní výšce. Pokud bych u takovéto kytary obtočil struny spodem, byl by úhel extrémní. Ale pokud je obtočím horem, bude standardní. Pokud u Standardu se standardním úhlem krku a výškou strun nad tělem protáhnu struny struníkem standardně, bude úhel strun standardní. Pokud je obtočím dolem, bude nadstandardní, pokud horem - podstandardní. Mohu to i nakreslit.
himself

Příspěvek od himself »

Nekde uz zacala oslavicka drive, zda se.
iYary

Příspěvek od iYary »

Oslava nezačala, myslí to tak a já to chápu, že teď na té fotce do je dobře. A u té HB jsem to měl obtočeno vrchem, ale aby dosáhl tady tohohle úhlu tak by to na HB obtočil spodem.
IMG_0278.jpg
torst

Příspěvek od torst »

ale začala! spalte úhel na uhel !!
JuanV

Příspěvek od JuanV »

A co presne tenhle uhel mezi kobylou a strunikem dela se zvukem ?
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
himself

Příspěvek od himself »

Teprve nedávno jsem pochopil hlavní rozdíl mezi archtopem a flattopem - u archtopu struny do desky tlačí (konstrukčně sympatické řešení), u flattopu táhnou. Z nějaké staré parlorky jsem chtěl udělat struny tažené přes plovoucí kobylku, ale úhel strun byl tak malý (protože krk byl vodorovně s tělem), že struny skoro netlačily do kobylky, ta cestovala po těle a zvuk byl neskutečně tupý, ničemný.
Totéž mi dělaly struny na nedostavěném telecasteru na hlavě, než jsem nainstaloval srážeče strun.
Odvozuju z toho, že o něco podobného jde i tady. Otázka je, jak moc. Proč by měl vadit příliš velký (neřku-li pravý) úhel mi ale není jasné, samozřejmě s výjimkou nějakého borcení kobylky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“