Proč jsou těla kytar ze dvou kusů
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsou těla kytar ze dvou kusů
však diskuze, žádná pře
dúfam, že po česky správne.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Jj, nejsme vepři 
zrovna dnes mi dorazil matroš na ďalšiu akustiku
2ks smrek na prednú dosku a 2 ks mahagon na zadnu dosku . . . inak, teraz som si spomenul aj na správny názov dvoch zrkadlovo nalepených dosiek . . . vedel som že to má niečo s knihou, len mi to vypadlo
nie je to open book, ale bookmatched
open book sa hovorí gibsonovskému tvaru hlavy
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Ten zrkadlový efekt je paráda, ja by som to chce mať takto nejak
Držím palce pri stavbe, teda, ak si neni profi gitarár a aj tak 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
carver píše: 26.01.2022 18:31 zrovna dnes mi dorazil matroš na ďalšiu akustiku2ks smrek na prednú dosku a 2 ks mahagon na zadnu dosku . . . inak, teraz som si spomenul aj na správny názov dvoch zrkadlovo nalepených dosiek . . . vedel som že to má niečo s knihou, len mi to vypadlo
![]()
nie je to open book, ale bookmatched
open book sa hovorí gibsonovskému tvaru hlavy
Kde nakupuješ materiál? Jj správný výraz je bookmatched.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Co si myslíte o trojdílných zádech akustických kytar? Třeba s vlepeným pruhem z jiného kontrastního materiálu.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Nedávno jsem hrál celý večer na Martin HD-35, a myslím, že dobrý 
Naposledy upravil(a) Čavli dne 28.01.2022 12:47, celkem upraveno 1 x.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
dik
nie som profi gitarár, je to len moje hobby a toto bude len druhá gitara čo robím na zákazku. Bude to elektroakustické Véčko 
Materiál kupujem väčšinou od Ruda Sivčáka, ale sem tam niečo aj na aliexpresse, hlavne palisander na hmatníky, alebo ešte z Portugalska, zo stránky guitarsandwoods.com.
Co sa týka trojdielnej zadnej dosky, je to podľa mňa hlavne estetická záležitosť, nevidím na to konštrukčný dôvod, pokiaľ nie je telo nadrozmerné a vyjde zo štandartného rozmeru materiálu. Možno ešte tak zapustený ozdobný pásik môže mať spevňujúci charakter, kedže je ním prelepený spoj dvoch dosák . . . v mojom prípade zas len estetický doplnok, kedže zadná doska je preglejka
Materiál kupujem väčšinou od Ruda Sivčáka, ale sem tam niečo aj na aliexpresse, hlavne palisander na hmatníky, alebo ešte z Portugalska, zo stránky guitarsandwoods.com.
Co sa týka trojdielnej zadnej dosky, je to podľa mňa hlavne estetická záležitosť, nevidím na to konštrukčný dôvod, pokiaľ nie je telo nadrozmerné a vyjde zo štandartného rozmeru materiálu. Možno ešte tak zapustený ozdobný pásik môže mať spevňujúci charakter, kedže je ním prelepený spoj dvoch dosák . . . v mojom prípade zas len estetický doplnok, kedže zadná doska je preglejka
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
carver: moc pěkná práce
Čavli, má ten Martin zevnitř všechny spoje na zadní desce přeplátované výztuhou jako na obrázku? Narážím na to, jestli nejsou pak záda už moc tuhá. Mám doma připravené pěkné ořechově švartny na boky a záda. Na záda mi to ale nevyjde na standardní dvě půlky. Tak rozmýšlím, jak to bude nejvýhodnější spojit. Líbil by se mi mezi ořechem klín červeného padouku.
Čavli, má ten Martin zevnitř všechny spoje na zadní desce přeplátované výztuhou jako na obrázku? Narážím na to, jestli nejsou pak záda už moc tuhá. Mám doma připravené pěkné ořechově švartny na boky a záda. Na záda mi to ale nevyjde na standardní dvě půlky. Tak rozmýšlím, jak to bude nejvýhodnější spojit. Líbil by se mi mezi ořechem klín červeného padouku.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Aniž bych chtěl vyvolávat nějaké rozepře, doporučuji tohle video. Se zájmem jsem si ho pustil k obědu 
D35 má na zádech normálně 3 žebra po celé šířce. Proti D28 je taková dunivější, ale jestli je to kvůli desce ze 3 kusů bych si tvrdit netroufl, protože má jiné žebrování na přední desce. HD28 je ještě větší bombarďák než D35 a záda má ze dvou kusů.fantomasxxx píše: 27.01.2022 8:51 carver: moc pěkná práce
Inside-reinforcements-Rc-1500-3-1.jpg
HD-35 je má přeplátované.fantomasxxx píše: 27.01.2022 8:51 carver: moc pěkná práce
Inside-reinforcements-Rc-1500-3-1.jpg
https://willcuttguitars.com/products/martin-hd35-w-case
https://www.stewmac.com/video-and-ideas ... ck-brace-/
Naposledy upravil(a) Čavli dne 27.01.2022 20:00, celkem upraveno 1 x.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
No a čo vlastne dokázal, to, že to hrá. Zahrá rýchlo za sebou 4 akordy a strihne to, ide do hornej polohy a keď mu ide skapať tón, tak to strihne. Však tam je snímač, tak to bude hrať aj na metle, lopate a kadečom, takých videí je kopec.himself píše: 27.01.2022 13:11 Aniž bych chtěl vyvolávat nějaké rozepře, doporučuji tohle video. Se zájmem jsem si ho pustil k obědu
Steel gitary su tiež len kus dreva, snímač a hrá to parádne. Hendrixa to dostalo ku gitare, počul ten zvuk, bol tým fascinovaný, kúpili mu gitku a furt ho nevedel spravit, až potom mu niekto povedal, že to je Steel gitka.
Tak týpek nech pošle Vaiovi, Satrošovi a svetovým gitaristom, to prkno čo vyrezal a už nepotrebujú nič iné, môžu vyraziť na vesmírne turné.
Kúpil som si teraz túto gitku z Thomanna a perfektá gitka, dal som si ju dokopy, hodil ku kobylke Bare Knuckle, pritom ten origo snímač je tiež super a hrá to jak lusk. Super SuperStrat za 160 Euro.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... itarre.htm
Prvý x mám lipové telo a som ohromený jak pekne rezonuje. Krk má parádnu kresbu.
Pre gitaristu je gitka také niečo, jak šperk pre ženu, umelecké dielo. Niekomu stačí na čaj, ktorý si ani nevie urobiť horčičák a niekto si poriadny drahý čaj spraví s teplomerom a vypije s čínskeho starožitného porcelánu.
Keď niekomu stačí gitara z rozobranej 100 ročnej latríny, s nekonečným susteinom, nech si na nej hrá, to je v pohode
Člověče to je příspěvek... na začátku píšeš, že srovnání je naprd, uprostřed píšeš, že když se do levné kytary dá slušný snímač, začne to hrát slušně (což přesně hoch ukázal), a na konci, že když má někdo rád zajímavé kytary, tak si je prostě užívá. Což vůbec neodporuje (ba naopak) mému názoru "že se kloním spíše k tomu, že dřevo nehraje".
Mimochodem, taky se mi líbí drahé/staré/luxusní kytary a jednu takovou mám. Vtipné je, že mám asi osm víceméně levných a asi tři z nich jsou velmi dobré a mám je stejně rád.
Mimochodem, taky se mi líbí drahé/staré/luxusní kytary a jednu takovou mám. Vtipné je, že mám asi osm víceméně levných a asi tři z nich jsou velmi dobré a mám je stejně rád.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Síce jo, dřevo fakt nehraje, z toho videa je to jasné, som si to pozrel ešte raz, moja chyba, že som to nepochopil, sry
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Čau, fakt parádna prácička, na akustikách nehrám vôbec, už 40 rokov, mne učarovali elektrikycarver píše: 27.01.2022 8:38 diknie som profi gitarár, je to len moje hobby a toto bude len druhá gitara čo robím na zákazku. Bude to elektroakustické Véčko
Co sa týka trojdielnej zadnej dosky, je to podľa mňa hlavne estetická záležitosť, nevidím na to konštrukčný dôvod, pokiaľ nie je telo nadrozmerné a vyjde zo štandartného rozmeru materiálu. Možno ešte tak zapustený ozdobný pásik môže mať spevňujúci charakter, kedže je ním prelepený spoj dvoch dosák . . . v mojom prípade zas len estetický doplnok, kedže zadná doska je preglejka![]()
fbg.jpg
ale aj harfy sa mi páčia, všeobecne nástroje, strieborné flauty a pod.
ten spodok boku je v polke z mahagónu , to ohýbaš, tvaruješ sám tie boky, podla nejakej šablóny ?
krk vyzerá super, 7 dielny, no teda, palec hore.
V-éčko akustika, fíha, koumák. Keď je tá výztuha od Sivčáka, tak na stránke má bez imbusáka a príde s prilepeným imbusákom, super
Tých Portugalcov som pozeral, som chcel kúpiť nejaké drevo pre potešenie, ale potom na vyýrobu novej gitky radšej investujem do HW. Len pls, ako je to s nimi s dopravou, ceny majú veľmi dobré, škoda, že majú dosť vypredaných. Som tam aj registrovaný a chcem objednať HW.
Pls, akú dopravu zvolíš, keď objednávaš a potom ešte platíš nejakú daň, clo, alebo pls , ako to je ? Lebo, keď v EU objednám, napr. z Čiech, alebo Moravy
Dík moc za prípadnú radu, alebo odpoveď
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
To srovnávací video pro mě moc vypovídající hodnotu nemá. Charakter zvuku bude vždy více odvislý od snímačů, ale co sustain, barva zvuku, odezva při hře atd. To pouhé prohrábnutí kytary z videa nic kloudného nevypovídá. Nedávno jsem dělal zakázkový krk na stratocaster, kde jsem nahrazoval původní javorový novým hand made z jasanu a kytara se chovala dost odlišně. Ne, že by z toho byla nejednou jiná kytara, ale jiný materiál krku výrazně přidal výšky a ostrost.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
HD-35 je má přeplátované.
Díky, na tom videu od Stewmac je to pěkně vidět.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
fantomasi, ta "prázdná kytara" mě taky moc nezaujala, ale v průběhu videa rozhodně nedělá jen prohrábnutí kytary.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Čaute, ja najradšej pozerávam tohto týpka, ten vie, čo robí a parádne gitky vyrába, aj keď tvarovo sa mi nepáčia.
https://www.youtube.com/watch?v=VJdMgt3E7jU
Ten v tom videu s prknom vlastne čo rieši, že je taký natešený, konšpiruje, že všetci nás klamú a drevo nemá vplyv na nástroj ? No a on to vlastne dokázal, že drevo nemá vplyv
Nech zobere porádnu ladičku, alebo, nejaký merák a ukáže, kolko mu to drží na 22 - 24 pražci. Na tej Steel akože furt chveje struny so slajdom, 11-16 mim. mu to skape, to nestrihol.
Včera som žene ukázal, že Bentonku som oprel o postel - celomasív - Borovica a iba kukala, 2 x hlasnejšie to hralo, rezonovala postel.
Keď natiahnem struny na papierový stolík z Ikea a dám tam snímač, tiež to bude hrať.
Fakt už len. aby Ikea začala nástroje vyrábat
Rezonančná doska na klavíri môže byt tiež z papundeklu, keď drevo nehraje. Rovno Stradivárky z rozdrvených plastoviek budú vyrábat a v blind teste to nikdo nepozná.
https://www.youtube.com/watch?v=VJdMgt3E7jU
Ten v tom videu s prknom vlastne čo rieši, že je taký natešený, konšpiruje, že všetci nás klamú a drevo nemá vplyv na nástroj ? No a on to vlastne dokázal, že drevo nemá vplyv
Nech zobere porádnu ladičku, alebo, nejaký merák a ukáže, kolko mu to drží na 22 - 24 pražci. Na tej Steel akože furt chveje struny so slajdom, 11-16 mim. mu to skape, to nestrihol.
Včera som žene ukázal, že Bentonku som oprel o postel - celomasív - Borovica a iba kukala, 2 x hlasnejšie to hralo, rezonovala postel.
Keď natiahnem struny na papierový stolík z Ikea a dám tam snímač, tiež to bude hrať.
Fakt už len. aby Ikea začala nástroje vyrábat
Rezonančná doska na klavíri môže byt tiež z papundeklu, keď drevo nehraje. Rovno Stradivárky z rozdrvených plastoviek budú vyrábat a v blind teste to nikdo nepozná.