Rowin LEF-331 Direct Box
- Prodejce:
stax Official Store
- Pořizovací cena: 674,37 Kč (včetně DPH)
Potřebuji si v PB vytvořit paralelní signálovou cestu, tak jsem to vymyslel tak, že to udělám pomocí DI boxu (signal thru jedna cesta, balanced výstup převedený na unbalanced druhá signálová cesta). Za tím účelem jsem hledal nejlevnější a nejmenší rozumné řešení na Ali a padl mi do oka tento Rowin DI.
Na základě předchozích zkušeností s tou značkou jsem objednal. Zásilka došla celkem rychle a bez problémů.
Po otestování jsem zjistil, že balanced out nehraje jak má. Signál byl slyšet jen při zapnutí na +20dB a to ještě s obrovským brumem a šumem. To jsem identifikoval jako chybu a krabičku rozebral. Vevnitř jsou tři PCB, dvě spojené na pevno, na třetí je připájen XLR a propoj mezi PCB byl veden tenkými drátky. Po propípnutí jsem zjistil, že země není tam, kde by měla být, také další indicie napovídaly, že drátování není provedeno správně, čínský dělník asi neměl potuchy, co dělá. Vzhledem k pozitivním recenzím na tuto krabičku to asi byl náhodný výskyt chybného zapojení, nikdo jiný si nestěžoval. Originální drátky jsem odpájel (no spíš se samy odlomily, nebyly moc festovní). Nahradil jsem pořádnými vodiči a zapájel dle svého předpokladu. Naštěstí po spájení a smontování již XLR výstup funguje správně.
Ještě mi nefunguje přepínač v poloze -20dB, ale na to zatím prdím, znovu dovnitř se mi nechce.
DI box má zabudovaný CAB sim, který dělá co má, o kvalitě simulace nebudu polemizovat, to by musel posoudit někdo, kdo se tím více zabývá. Určitě to nebude IR.
Jinak DI box prodejce popisuje jako pasivní, ale to není pravda, je to aktivní, potřebuje napájení, uvnitř není vidět žádné trafo, je tam hromada čipů a SMD součástek.
+ plusy:
+ po opravě celkem funguje
+ zabudovaný CAB sim pro nouzové použití
- mínusy:
- riziko zmetku
- ne úplně pohodlná oprava vzhledem k PCB
- stále nefunguje -20dB switch
- žádná výstupní kontrola kvality
Shrnutí - znovu bych si jej nekoupil, leda bych měl jistotu, že byl DI box někým ozkoušen a funguje. Radši bych pasiv verzi s trafem, ale tu si kdyžtak raději vyrobím sám.