Levné efekty z Číny - zkušenosti

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Levné efekty z Číny - zkušenosti

Příspěvek od Hendrek »

Band Controller Equalizer 10 Band EQ

- Prodejce: Music Lover Store
- Pořizovací cena: 982,29 Kč (včetně DPH)

10 pásmový EQ ve velikosti běžného pedálu. Za mne maximální spokojenost. Ani nemám moc, co bych vytknul. V PB jej mám na stojáka, takže jacky jsou oba na pravé straně. Rozsah 12dB na každém pásmu a volume je dostatečný. Nic nešumí, vše funguje.

+ plusy:
+ při nastavení všeho uprostřed a sepnutí není poznat, že by ovlivnil zvuk
+ nešumí
+ velikost standardního pedálu

- mínusy:
- v mém případě umístěn na stojáka, takže oba jacky na pravé straně, ale vyřešila to delší propojka.

Shrnutí - doporučuji!

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Demonfx MICROTUBES A7K Analog Bass Preamp

- Prodejce: LHSSMUSIC Store
- Pořizovací cena: 1488,76 Kč (včetně DPH)

Kopie Darkglass Microtubes B7K, nakolik zvukově věrná předloze těžko posoudit, minimálně ovladače jsou totožné. Ekvalizační sekce funguje dobře, stejně tak blend, level a drive umožní odladit přesný poměr zkreslení a čistého signálu. Přepínač Grunt má tři polohy, přidává různé množství basů před zkreslující obvod. Výsledkem je tedy v krajních polohách vybuzenější zkreslení, uprostřed zůstává "nejhodnější". Přepínač Attack mění množství treblů před zkreslením, měl by mít polohy boost, flat, cut, ale zvukově jsou pro mne téměř nerozlišitelné. Výstup lze vytáhnout buď klasicky jackem dále do aparátu, případně symetricky přes DI do PA. Symetrický DI výstup je brutálně silný, na mixu jsem musel mít Gain na minimu a i tak bylo signálu pořád dostatek. S DI výstupem jsem měl drobnou patálii, při prvním zapojení nefungoval a bruměl, tak jsem krabičku otevřel zkontroloval, zda je tam vizuálně vše vydrátováno a ok, závadu jsem nenašel, takže jsem to opět zavřel a poté DI fungoval. Nevím, asi nějaká duchařina, nebo jsem udělal nevědomky nějakou botu v zapojení. Ground lift funguje, resp. když se vypne, brumí to.

+ plusy:
+ dobrý basový preamp/overdrive za slušnou cenu
+ analog
+ dostatek zvukových možností
+ vybavenost DI a paralel output pro různé možnosti zapojení a zvučení

- mínusy:
- zatím nedůvěra ve správnou funkčnost DI, ale čas ukáže (zatím jsem to testoval jen jednou).
- Přepínač Attack má pro mne zvukově téměř nerozlišitelné polohy

Shrnutí - za mne s klidným srdcem doporučím jako dobrý a použitelný basový preamp/overdrive pro ty, kdo nechtějí utratit přes 7k za originál a nevadí jim používat čínský bazmek. Má více zvukových možností než profláklý Behringer BDI21, nicméně také stojí více, pořád však ne moc.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Demonfx Pearl White Auto Wah

- Prodejce: Shop2950152 Store
- Pořizovací cena: 985,73 Kč (včetně DPH)

Včerejší Ježíšek. Klon Mad Professor Snow White AutoWah, dle slov v prodejcově popisu nejlépe znějící autowah současnosti (známe ty marketingové kecy, že? :) ). Nicméně musím potvrdit, že po cca 5 minutách točení s ovladači a přicházení na to, jak správně nastavit Sensitivity, Bias, Resonance a Decay jsem s výsledkem nadmíru spokojen. Docílil jsem s basou velmi muzikálního kvákání a rozhodně použiji do svého chystaného basového mini PB.

+ plusy:
+ kvalitní efektový pedál
+ zvuk
+ cena

- mínusy:
- je třeba laborovat se správným nastavením pro daný nástroj, ale to píšu jen proto, aby tu nějaký mínus byl uveden

Shrnutí - opět platí to co u předchozího příspěvku. Pokud nechcete dát cca 4,6k za originál, toto je dobrá alternativa. Zvukově nemám co vytknout a doporučuji nejen basákům.

gropa

Příspěvek od gropa »

Doporučte mini šumovou bránu jen jako rezervu. Co z levných funguje. O
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zde v tématu odhaduju cca někde v půlce se řešil Rowin za pětikilo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Rowin LEF-331 Direct Box

- Prodejce: stax Official Store
- Pořizovací cena: 674,37 Kč (včetně DPH)

Potřebuji si v PB vytvořit paralelní signálovou cestu, tak jsem to vymyslel tak, že to udělám pomocí DI boxu (signal thru jedna cesta, balanced výstup převedený na unbalanced druhá signálová cesta). Za tím účelem jsem hledal nejlevnější a nejmenší rozumné řešení na Ali a padl mi do oka tento Rowin DI.
Na základě předchozích zkušeností s tou značkou jsem objednal. Zásilka došla celkem rychle a bez problémů.
Po otestování jsem zjistil, že balanced out nehraje jak má. Signál byl slyšet jen při zapnutí na +20dB a to ještě s obrovským brumem a šumem. To jsem identifikoval jako chybu a krabičku rozebral. Vevnitř jsou tři PCB, dvě spojené na pevno, na třetí je připájen XLR a propoj mezi PCB byl veden tenkými drátky. Po propípnutí jsem zjistil, že země není tam, kde by měla být, také další indicie napovídaly, že drátování není provedeno správně, čínský dělník asi neměl potuchy, co dělá. Vzhledem k pozitivním recenzím na tuto krabičku to asi byl náhodný výskyt chybného zapojení, nikdo jiný si nestěžoval. Originální drátky jsem odpájel (no spíš se samy odlomily, nebyly moc festovní). Nahradil jsem pořádnými vodiči a zapájel dle svého předpokladu. Naštěstí po spájení a smontování již XLR výstup funguje správně.
Ještě mi nefunguje přepínač v poloze -20dB, ale na to zatím prdím, znovu dovnitř se mi nechce.
DI box má zabudovaný CAB sim, který dělá co má, o kvalitě simulace nebudu polemizovat, to by musel posoudit někdo, kdo se tím více zabývá. Určitě to nebude IR.
Jinak DI box prodejce popisuje jako pasivní, ale to není pravda, je to aktivní, potřebuje napájení, uvnitř není vidět žádné trafo, je tam hromada čipů a SMD součástek.

+ plusy:
+ po opravě celkem funguje
+ zabudovaný CAB sim pro nouzové použití

- mínusy:
- riziko zmetku
- ne úplně pohodlná oprava vzhledem k PCB
- stále nefunguje -20dB switch
- žádná výstupní kontrola kvality

Shrnutí - znovu bych si jej nekoupil, leda bych měl jistotu, že byl DI box někým ozkoušen a funguje. Radši bych pasiv verzi s trafem, ale tu si kdyžtak raději vyrobím sám.

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mám stejný OEM, akorát od "firmy" Tomsline,
me fungoval, ale dlouho lezi v supliku protoze pedalboard zakormidloval trochu jinym smerem, aspon vim u koho si ho nechat pripadne opravit :)

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
JuanV

Příspěvek od JuanV »

Nenarazil nekdo na nejaky MIDI A/B box ? Potreboval bych pres midi prepinat dva vystupy.
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek: Mám tentýž Rowin a tutéž špatnou zkušenost. Koupil jsem bazarem za levno ve stavu nového, ale zlobilo to nějak podobně. Taky jsem vlez dovnitř a něco tam popájel, aby to bylo použitelnější, už nevím. Leží ve skříni. Hlavně jsem o chtěl jako rozbočení do 2 comb s funkcí ground lift, abych odpojil brum. Tak to nefungovalo. Obdobně Ground lift nefungoval u JOYO JDI. Jediný použitelný DI je Behringer, který tímto už poněkolikáté doporučuji. Grounlift opravdu vyřadí brum a GI100 má i slušnou simulaci boxu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zmetkovost u Rowinu je asi dost velká. Já měl u Rowin flangeru zmetkový přepínač, po výměně funguje a zvukově je skvělý.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

JuanV píše: 6.03.2022 13:20 Nenarazil nekdo na nejaky MIDI A/B box ? Potreboval bych pres midi prepinat dva vystupy.
https://reverb.com/item/45873788-g-lab-midi-2x-looper
JuanV

Příspěvek od JuanV »

Bezva diky, to je presne ono. Dokonce bonus - funkce mute.
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kdybys neuspěl, tak zkus Microdesignum:
https://www.microdesignum.cz/Produkty/M ... lay-Loop-4
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

koupil jsem kdysi tady ten efekt -
https://reverb.com/p/biyang-babyboom-rv-10-tri-reverb

a je parádní.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

KOKKO Tremolo

- Prodejce: Musicians Friend Store
- Pořizovací cena: 481.99 Kč (včetně DPH)

V podstatě nejlevnější tremolo, které lze na Aliexpressu sehnat. Měla by to být kopie Joyo JF-09, které je prý kopií fotoelektrických obvodů používaných v klasických lampových aparátech. Shlédl jsem recenzi na YT od Ryana z kanálu 60 Cycle Hum. Měl k němu pár výhrad, řka, že je na tremola celkem hnidopich (zaměřen na surf rock). Vadil mu boost, který byl posazen spíše do výšek. Nicméně mi se podle ukázek líbilo a hlavně ta cena.
Po vyzkoušení musím konstatovat, že boost tam opravdu je, což je správně, jinak by celková hlasitost z efektu byla vlivem tremola menší. Nicméně mi přijde boost frekvenčně vyrovnaný. Možná to bude záviset, jakou použili ve fabrice zrovna šarži součástek, na jejich toleranci elektrických parametrů, a kdovíčem ještě. Pomocí dvou knobů lze nastavit vše potřebné. Složitější featury bych jako tremolový začátečník asi stejně nevyužil. LED bliká v tempu. Čili za mne velká spokojenost.

+ plusy:
+ jednoduché
+ zabudovaný boost pro kompenzaci ztráty hlasitosti
+ LED bliká v tempu RATE

- mínusy:
- jen dva knoby (je to mínus?)
- čínský vergl, kvalita může být proměnlivá

Shrnutí - určitě doporučím. Za ty prachy spokojenost veliká.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

MOSKY PURE BUFFER

- Prodejce: Musicians Friend Store
- Pořizovací cena: 396.59 Kč (včetně DPH)

Ze zvědavosti jsem pořídil tento buffer, abych otestoval, jaký bude rozdíl v signálu jdoucím z PB, když většinu krabek nechám vypnutou (většina true bypass). Nic jsem od toho nečekal.
Testovací setup byl:
Hendrex A/B/TB Looper prototyp (v FX loopu PURE BUFFER) ->
TCE Polytune (true bypass) -> TCE Hypergravity (true bypass) -> Boss OC-3 (buffered bypass) -> Tomsline Liner (ABY přepínač) -> Mooer 016 (aktivní blue kanál s emulací repro) -> TCE Brainwaves (true bypass) -> TCE HOF2 (true bypass) -> mixák -> sluchátka.
IMG_20220506_174743.jpg
Nejdřív jsem jen hrábnul do strun a nechal znít, přitom přepínal TB looper. Tam jsem změnu ve zvuku nezaregistroval. Pak jsem zkoušel permanentní strumming a při tom zapínal vypínal smyčku TB looperu. A tady se to projevilo a i já hluchoň jsem poznal rozdíl. Attack tónu byl při zapnutém bufferu jasnější, živější. Tím jsem se utvrdil, že při příští přestavbě PB bude mít PURE BUFFER zajištěné místo na začátku řetězce ve spodku PB. Jediná "nevýhoda" je, že se to musí napájet.

+ plusy:
+ mini rozměr
+ nemrví zvuk, ba naopak je jasněšší a živější attack tónu

- mínusy:
- nutnost napájet

Shrnutí - Ode dneška 100% do každého většího PB doporučuji pořídit buffer na začátek řetězce. Třebas tento.

José

Příspěvek od José »

Nebo je jen zkrátka lepší než ten bossáckej kterej máš, vidím-li správně, skoro na začátku PB.
Nebo ten mix - u toho jsem nerozklíčoval takhle z fotky jak to máš zapojené -> ale jestli jedeš do nějakého Hi-Z vstupu levného mixu můžeš mít nějaké ztráty tam..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten mix Hi-Z nemá. Teď si navíc uvědomuji, že poslední efekt v řadě HoF2 má v sobě dip switch a mám jej přepnut na buffered bypass. Takže buffer na konci pro zapojení přímo do linky mám. Ten buffer na začátku pokryje ty ztráty v průběhu PB. Každopádně za ty prachy je to super udělátko.
innerself

Příspěvek od innerself »

Hendrek píše: 24.12.2021 12:50 Band Controller Equalizer 10 Band EQ

- Prodejce: Music Lover Store
- Pořizovací cena: 982,29 Kč (včetně DPH)

10 pásmový EQ ve velikosti běžného pedálu. Za mne maximální spokojenost. Ani nemám moc, co bych vytknul. V PB jej mám na stojáka, takže jacky jsou oba na pravé straně. Rozsah 12dB na každém pásmu a volume je dostatečný. Nic nešumí, vše funguje.

+ plusy:
+ při nastavení všeho uprostřed a sepnutí není poznat, že by ovlivnil zvuk
+ nešumí
+ velikost standardního pedálu

- mínusy:
- v mém případě umístěn na stojáka, takže oba jacky na pravé straně, ale vyřešila to delší propojka.

Shrnutí - doporučuji!

Tak já jenom doplnim, že to signál mění. Mám dva a dělaj úplně to stejný. U jednoho teda nefunguje slider 8khz tak to budu řešit, ale v pozici 0db přidávaj ty vysoký vejšky, který pro moje ucho jsou jako víc gainu. Víc zrnění. Na rovnej signál se jde dostat hodně těžce a chce to popřeházet snad všechny šavle. Pro představu samozřejmě graf, jak přidává presence. Měřil jsem to kvůli tomu, že jsem změnu nejprve slyšel.
Videoframe_20220620_112049_com.huawei.himovie.overseas.jpg
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“