Strat, superstrat pro začátečníka do 30000
Pravidla fóra
Re: Strat, superstrat pro začátečníka do 30000
https://hudebnibazar.cz/jackson-dkmgt-b ... /ID435215/ co říkáte na tohle?
Přijeď vyzkoušet a uvidíš.
nebo te zajima neco konkretniho?
Jak jsem psal předtím, je to velice dobrá kytara i za slušnou cenu. Sám jsem ji měl, ale nesedí mi TOM kobylka, tak jsem ji poslal dál. Vtipné jak si lidi myslí, že první cifry 98 na neck platu označují rok výroby, typický nešvar na českém bazaru.
To narážíš na tu moji?
speed8: to prodáváš ty, to je tvůj inzerát?
Uz to tak bude. 
Jestli je to tvoje kytara, tak ano. Měl jsem několik jacksonů pro serie a skoro všechny sériové čísla začínaly na 98, obecně se ví o tom, že pro import v tom měl jackson bordel. Tu svoji DKMGT jsem si koupil novou v obchodě někdy kolem 2014/15 a tehdy jsem to u ní řešil, jak je to se sériovým číslem, protože začínalo právě na 98. Stačí se podívat do starých katalogů na netu co se vyrábělo v 1998 a jiných letech. To ovšem nesnižuje kvalitu kytary.
Strat s kobylou TOM je jak Porsche Carrera s drátěnými koly z Aerovky cililink. Co je na jednom krásné a stylové je na druhém šílené. Odmítám, zavrhuji, zakazuji !Slayer píše: 19.03.2022 8:34 Jak jsem psal předtím, je to velice dobrá kytara i za slušnou cenu. Sám jsem ji měl, ale nesedí mi TOM kobylka, tak jsem ji poslal dál. Vtipné jak si lidi myslí, že první cifry 98 na neck platu označují rok výroby, typický nešvar na českém bazaru.
Naposledy upravil(a) torst dne 19.03.2022 20:49, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Jak píše Skayer. Ten Jackson bude mladší. Měl jsem DKMG, ale to starší provedení. Starší osazovali EMG-HZ a byl tam poťák navíc kde se spínal "turbo charger". A tu kytaru jsem kupoval v roce 2003 novou u Houdka. Pak to změnili a dali tam EMG 81/85 a zrušili ten poťák turbo charger. Takže bych hledal v katalogách 2006 a mladší. Jinak na tu kytaru velmi rád vzpomínám. Měl jsem ji cca 10let. Pak skončilo aktivní hraní tak šla z domu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Je fakt, ze Jacksonu jsem moc nemel. Nicmene… podle SR je to rocnik budto 1998 nebo 2008. Ja a predchozi majitel se priklanime k roku 1998. Podle stavu a smradu kytary…
V primem srovnani s o rok mladsim Ibanezem, tak ma clovek naprosto stejny pocit.
V primem srovnani s o rok mladsim Ibanezem, tak ma clovek naprosto stejny pocit.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Ale v katalogu '98 ta kytara není. Pokud jsem se teda nepřehlíd. https://www.jacksonguitars.com/en/catalogs.html?dc
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Borci díky za reakce,nakonec to dopadlo úplně jinak,padlo mi do ruky něco co jsem vůbec nečekal...se Speedem jsme pokecali,vyzkoušeli...je to vždycky pohoda potkat se s někým podobně,,postiženým,,
a tak jsem k SLX přikoupil tuhle ,,červenku,,
Díky za návštěvu a ať to hraje.
PS: Jackson už je taky pryč.
PS: Jackson už je taky pryč.
Kůrňa to je fičák,prodat tři kytary během pár hodin... 
https://www.gear4music.cz/cs/Kytara-bas ... Burst/3LMA
Kamarád pokukuje po týhle fošně. Ze svého pohledu jsem jí pochválil - mahagon. tělo, stratová kobyla. Uvítám názor, zkušenost. Předám. Dík.
Kamarád pokukuje po týhle fošně. Ze svého pohledu jsem jí pochválil - mahagon. tělo, stratová kobyla. Uvítám názor, zkušenost. Předám. Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zkušenost nemám, názor: za tyhle prachy bych si radši objednal HB Fusion/Amarok nebo něco bazarového.
Chybí mi tam nějaké ověřené značky HW, zdá se mi to jak nablejskaná SGR řada. Jediný co mi přišlo zajímavý je údajnej palisandr. Za 15K se dají už občas sehnat zajímavé kusy.
Chybí mi tam nějaké ověřené značky HW, zdá se mi to jak nablejskaná SGR řada. Jediný co mi přišlo zajímavý je údajnej palisandr. Za 15K se dají už občas sehnat zajímavé kusy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Můžu se zeptat, co tohle znamená v praxi? Na Schectery bývaly docela dobré ohlasy, ale vesměs všude vidím, že používají vesměs vlastní "Schecter exclusive" tremola a další HW, taktéž snímače. Jde o značku, nebo mají ty díly i nějaké problémy s kvalitou materiálu nebo zpracování?volfi píše: 28.04.2022 12:38 Zkušenost nemám, názor: za tyhle prachy bych si radši objednal HB Fusion/Amarok nebo něco bazarového.
Shodou okolností pokukuju taky po superstratech a Schecter zvažuju (mezi jinými). Díky.
Michael Kelly 1957, Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro, Squier Standard Stratocaster, Cort AS-M4, Boss Katana 100, gauč a sluchátka.
No ono záleží o jaké pořizovací ceně kytary se bavíme. A je potřeba si taky uvědomit, že před 10 lety byla kytara za 30K něco jiného než dnes.
Pokud se budeme bavit o tom schecteru za 14K jak postoval Torst, tak mě se ta kytara za ty prachy nezdá adekvátní, za zhruba 10K dnes dokážeš koupit kytaru, která má EMG snímače, nerezové pražce, zamykací mechaniky. atd. Je možné, že ikdyž má schecter vše tovární, tak bude třeba lepší, ale při této ceně pochybuji.
Připadá mi, že 14K za novou kytaru je trochu blbá kategorie, protože od toho člověk bude čekat něco trošku lepšího než od kytar za 5K, ale přitom je to skoro to samé. Mám doma asi 10 kytar v rozmezí 5 - 20K. Jeden squier je naprosto strašnej a naprosto nejlepší je z nich starej Cort EVLZ6, ostatní ibanezy, HB, vintage, Sx jsou asi adekvátní kytary za svojí cenu, ale jsou vlastně stejný. SX které jsem koupil v bazaru za 1 000,- se jeví jako slušná kytara a není o nic horší než třeba ibanez za 13 000,-
Vypíchnu z těch levnej kytar HB Fusion II, které má papírové parametry jako kytara za 30K, ale není z ní stejnej pocit jako třeba ze schectera blackout, kterej v roce 2012 stál lehce přes 30k. Ale za ty prachy je ten HB super.
Takže když už levnou kytaru, tak chci aby v té ceně měla co nejzajímavější konfiguraci. Do 15K bych z nových nekoupil nic jiného než HB, nebo možná Cort, ale reálně bych čuměl na bazar a hledal třeba nějaký starší Ibanez RG, nebo Mexico Fender atd.
Pokud se budeme bavit o tom schecteru za 14K jak postoval Torst, tak mě se ta kytara za ty prachy nezdá adekvátní, za zhruba 10K dnes dokážeš koupit kytaru, která má EMG snímače, nerezové pražce, zamykací mechaniky. atd. Je možné, že ikdyž má schecter vše tovární, tak bude třeba lepší, ale při této ceně pochybuji.
Připadá mi, že 14K za novou kytaru je trochu blbá kategorie, protože od toho člověk bude čekat něco trošku lepšího než od kytar za 5K, ale přitom je to skoro to samé. Mám doma asi 10 kytar v rozmezí 5 - 20K. Jeden squier je naprosto strašnej a naprosto nejlepší je z nich starej Cort EVLZ6, ostatní ibanezy, HB, vintage, Sx jsou asi adekvátní kytary za svojí cenu, ale jsou vlastně stejný. SX které jsem koupil v bazaru za 1 000,- se jeví jako slušná kytara a není o nic horší než třeba ibanez za 13 000,-
Vypíchnu z těch levnej kytar HB Fusion II, které má papírové parametry jako kytara za 30K, ale není z ní stejnej pocit jako třeba ze schectera blackout, kterej v roce 2012 stál lehce přes 30k. Ale za ty prachy je ten HB super.
Takže když už levnou kytaru, tak chci aby v té ceně měla co nejzajímavější konfiguraci. Do 15K bych z nových nekoupil nic jiného než HB, nebo možná Cort, ale reálně bych čuměl na bazar a hledal třeba nějaký starší Ibanez RG, nebo Mexico Fender atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Ćaute, zas ten HW na drahších kytarách je niekedy pěkný ojeb, na gitke za 1700 E sa pýšili Floyd Rose 1000 a Floyd z mosadze, črep. Kua, však na Benton S-620 TR Rock je základna z ocele
netvrdím, že z nástrojovej. Vyzdvihované mechaniky Grover a čistá katastrofa, každá jedna, jak strhaný závit.
Na Ćíne Squier CV a SX Stratoch mám 100 x lepšie. Alebo Gotoh za 40 -50 E skoro ideál, do smrti. Hambaker z SX Strata si fakt neviem vynachválit, to isté single.
Z Harley Benton S-620 TR Rock hambakre nemajú chybu. To sú pritom lacáky gitary v cene jedného značkového snímača.
Tie HB Fusion som pozeral, majú krk z jedného kusu, nie lepenú hlavu, recenzie majú velmi dobré, dávno by som si ju kúpil, keby nemala takú hnusnú hlavu. Škoda, že na ne nedávajú Super Stratové hlavy ala Ibanez, alebo HB Harley Benton S-620 TR Rock, tá je nádherná.
toto je parádna gitka od HB komplet výbava, dokonca o mnoho víc jak štandard. Grover, keby boli zlé, sa dajú vymenit, konkrétne o týchto klumprtoch som písal hore.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _stock.htm B-Stock
https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... _burst.htm
Ten priebežný krk vyzerá, jak na gitke za 1000 E a vyžšie
kurnik, len reverzná hlava
na co to je dobré ? na pohodlí ladení určite ne. Kroutit ruku jak Saxana 
Móda nepustí.
Ďalšia vec, zas ten tenučký krk Slim Modern C, asi jak Ibanezy.
V každom prípade, čo sa týka cena-výkon je to asi to naj na trhu a tie farebné modifikácie vyzerajú fakt dobre.
Píšem to preto, že je dobré si kúpit gitku, ktorá dobre hrá, sedí mi, a trebárs rátat s tým, že nejaký HW vymením.
Na Ćíne Squier CV a SX Stratoch mám 100 x lepšie. Alebo Gotoh za 40 -50 E skoro ideál, do smrti. Hambaker z SX Strata si fakt neviem vynachválit, to isté single.
Z Harley Benton S-620 TR Rock hambakre nemajú chybu. To sú pritom lacáky gitary v cene jedného značkového snímača.
Tie HB Fusion som pozeral, majú krk z jedného kusu, nie lepenú hlavu, recenzie majú velmi dobré, dávno by som si ju kúpil, keby nemala takú hnusnú hlavu. Škoda, že na ne nedávajú Super Stratové hlavy ala Ibanez, alebo HB Harley Benton S-620 TR Rock, tá je nádherná.
toto je parádna gitka od HB komplet výbava, dokonca o mnoho víc jak štandard. Grover, keby boli zlé, sa dajú vymenit, konkrétne o týchto klumprtoch som písal hore.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _stock.htm B-Stock
https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... _burst.htm
Ten priebežný krk vyzerá, jak na gitke za 1000 E a vyžšie
kurnik, len reverzná hlava
Móda nepustí.
Ďalšia vec, zas ten tenučký krk Slim Modern C, asi jak Ibanezy.
V každom prípade, čo sa týka cena-výkon je to asi to naj na trhu a tie farebné modifikácie vyzerajú fakt dobre.
Píšem to preto, že je dobré si kúpit gitku, ktorá dobre hrá, sedí mi, a trebárs rátat s tým, že nejaký HW vymením.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
"Připadá mi, že 14K za novou kytaru je trochu blbá kategorie, protože od toho člověk bude čekat něco trošku lepšího než od kytar za 5K, ale přitom je to skoro to samé.
Přesně to si také myslím.
Přesně to si také myslím.