Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Orfeus

Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Příspěvek od Orfeus »

V pohodě, neměl jsem na mysli nějakou sáhodlouhou recenzi,
jenom pár slov, nebo postřehů, asi tak jak píšeš.
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Ahoj... Ani tak ne chlubit spis zda nekdo nevite o tehle kytare Rieger Kloss B007 vic? Dnes sem ji koupil a vlastne nehraje uplne zle. Predni je smrk masiv ale vypada to i na zadni masiv. Je pekna a bytelna v super stavu. Nulty prazec dokonce z kosti to vypada..

Co me zajima je:
- material zadni desky a hmatniku
- kdy byla vyrabena a zda jde o vetsi serii
- co je to za tvar zda auditorium

Jak sem prohledaval web tak sem nenasel stejnou. RK delali spis vetsi tela tak neumim vubec rict.
Diky t.
Přílohy
20220329_213123.jpg
20220329_213048.jpg
20220329_213025.jpg
20220329_213012.jpg
el. Fender US Standard Strat - Sunburst, rok 84-88
ak. Furch green G SM, rok 2021
ak. Furch Dreadnought (Vlastně je to značka Stanford od Furcha), rok 2000
ak. Rieger-Kloss B007, rok n/a
himself

Příspěvek od himself »

To je hodne zajimavy tvar! Takovy round shoulder OM na 12. prazci :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Já si nemůžu pomoct, ale "Manufactured in Krnov" mi přijde trochu legrační (Czech republic s malým "r" na začátku už méně). Ale nevypadá špatně a po tvaru bych nepátral...
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

OM asi ano.. Prijde mi mensi o malinko ale jinak je normal na 14tym prazci.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Tohle jsem někde vyhrabal...
Přílohy
Kytary - rozměry.docx
(12.22 KiB) Staženo 99 x
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Šimkojc píše: 30.03.2022 8:11 Já si nemůžu pomoct, ale "Manufactured in Krnov" mi přijde trochu legrační (Czech republic s malým "r" na začátku už méně). Ale nevypadá špatně a po tvaru bych nepátral...
Obecně výroba kytar v Krnově zaváněla amatérismem. Ty nástroje byly vesměs “divný”. Ve své době za jakž-takž rozumné peníze, asi jediné plus. Říkalo se, že je navrhuji/stavějí zdatní řemeslníci ale ne kytaráři. Nemám důvod tomu nevěřit. Nehrálo to, tak se zvětšilo tělo (alespoň takhle na mě ty výtvory, které jsem měl v ruce působily), neforemné skříně, zvuk bum-bác, tvrdý futrál se nedal sehnat a konaly se i nějaké hodně nestandardní reklamace. Kamarádovi se doslova rozlepila devítka, ale dali mu bez řečí novou, kus za kus, a slyšel jsem i o dalších. Furch zavádějící sériovku byl proti nim Stradivari. Když se tady v téhle kategorii rozjela distribuce zahraničních značek, tak šli podle mě logicky a zákonitě do kopru. Tím neříkám, že ta “parlorka” nahoře je automaticky špatná :wink:
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Tak remeslne neni spatna jako celek... Jsou tam ale veci takoveho divneho razu. Je videt lepidlo mezi krkem a telem. Nulty prazec je uzsi nez vyrez. Uchyceni kolicku je vrtane evidentne rucne neb jsou krive. Vykladani hmatniku jak od ucne... Hlava je hrozne dlouha atd.... Ale na druhou stranu lakovani je perfektni. Geometrie krku prikladna. Lemovani ze dreva. Zadni deska mahagon masiv. Celkove je fakt pekna ale nektere detaily sou nahlavu. A to jsem navic truhlar)))

No zvukove to neni sice top ale ma docela dobry sustail... Pekne stredy. Docela citelna. Pekne vibruje. Plechovy zvuk tam trochu je ale v porovnani s jiny ma celkem peknou barvu.... Vlastne je to celkem fakt dobry kdyz to porovnam s mensima... Samo kdyz pak vemu svoji Furch novou tak je to jinde ale jinak je paradne zabavna vlastne....

Jinak to telo asi o palec jeste mensi nez OM...
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

E-ROS 606 Dakota

Tak tuhle kytaru jsem včera vydražil na eBay.com za celých 56 GBP (pravda, dalších 30 GBP stála doprava a daň). Je to italská výroba z konce 60. let a jak je vidět z dobové fotografie, na tento model hrál i Jimmy Page z rockové legendy Led Zeppelin. Bude spíš asi na zeď, ale nevylučuji ani možnost, že se mi podaří ji seřídit a uvést do plného provozu (koncepce šroubovaného krku jako u elektrické kytary tomu nahrává). Je to přece jen kus historie a nástroje s příběhem mám rád.
Přílohy
Jimmy_Page.jpg
s-l1600 (2).jpg
s-l1600 (1).jpg
EROS DAKOTA.jpg
s-l1600.jpg
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Krásná, myslím že na ni půjde hrát, známý má 12 strunou EKO Rancher a super nástroj. Kolik zaplatím poplatků za nástroj z Anglie, dph 21% a nějakou 3% daň nebo je to jinak?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Teoreticky (a doufám, že i prakticky) už nic bo clo se platí až od ceny 150 EUR (130 GBP) a DPH jsem zaplatil zároveň s platbou. To tam skáče automaticky. Bylo to 14,91 GBP a to je přesně 21% z celkové ceny 71 GBP (cena nástroje + doprava). Takže by to mělo přicestovat rovnou domů.
0 - 22 EUR neplatí se clo ani DPH
22 - 150 EUR platí se jen DPH
150 a víc EUR platí se clo i DPH
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Šimkojc píše: 23.05.2022 12:30 Teoreticky (a doufám, že i prakticky) už nic bo clo se platí až od ceny 150 EUR (130 GBP) a DPH jsem zaplatil zároveň s platbou. To tam skáče automaticky. Bylo to 14,91 GBP a to je přesně 21% z celkové ceny 71 GBP (cena nástroje + doprava). Takže by to mělo přicestovat rovnou domů.
Dík za vysvětlení, uvažoval jsem o rezofonice z Anglie ale asi se to nevyplatí.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Šimkojc píše: 23.05.2022 12:30 DPH jsem zaplatil zároveň s platbou. To tam skáče automaticky.
Někdy bývá kvůli DPH stejně problém s Českou Poštou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
grock

Příspěvek od grock »

Šimkojc píše: 23.05.2022 12:30 Teoreticky (a doufám, že i prakticky) už nic bo clo se platí až od ceny 150 EUR (130 GBP) a DPH jsem zaplatil zároveň s platbou. To tam skáče automaticky. Bylo to 14,91 GBP a to je přesně 21% z celkové ceny 71 GBP (cena nástroje + doprava). Takže by to mělo přicestovat rovnou domů.
To jsi platil dph přes ten Ebay program ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Jestli myslíš Global Shipping Program, tak ne, s tím jsem se zatím setkal jen při nákupech z USA. GSP ti přičte nejen DPH, ale ještě i něco navíc, celkem cca 25% z ceny zboží a dopravy. Systém co přičítá jen čistou DPH na mě dělá dojem, že funguje jen do těch 150 EUR a jen u některých obchodníků, ale prase aby se v tom vyznalo...
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

No ja kupoval ted pro kamarada Faith kytaru... Vydrazil sem ho za dobrou cenu 249 liber... Ale zapomnel sem ze se ty jantari odtrhli od EU a tak me to tady zdanili a proclili za dalsich 75 liber.... Takze celkem stala o 200 kc min nez tady nova ale nechtel sem ji vracet. Aspon k tomu byl obal. Z anglie uz nic...
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Aha, takže Česká pošta se probrala a i když je zásilka (kytara) pod 150 EUR a DPH jsem zaplatil při nákupu, oznámila mi zahájení celního řízení a chce po mě doplnit nějaké údaje. A to samé ještě u další zásilky (taky z GB) za cca 50 EUR. Vznesl jsem na toto téma dotaz a dostal jsem následující odpověď :

Celní řízení a informace o tom, že se očekávají zásilky ze zahraničí je proces, který bude už neustále u každé zásilky. To není nic proti hodnotě zboží, prostě se teď proclívá naprosto cokoliv i kdyby to mělo mít hodnotu 1 cent. Takže problém není žádný, je to normální předinformace, jakmile sem k nám zásilky dorazí, teprve pak dostanete „avízo“ o doložení podkladů. Samozřejmě clo do limitu 150 EUR platit nebudete nikdy, ale celní řízení proběhnout musí vždy.

Tak hlavně aby nechtěli ještě jednou zaplatit DPH...
himself

Příspěvek od himself »

Clo 0, odměna vyclívacího úředníka 350 :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

To by byl ovšem konec drobných nákupů pičovinek na eBay.com, DX,com, Aliexpress.com apod. No to nás čekají pěkné věci...
grock

Příspěvek od grock »

Tak to nechápu, jak lze hned při nákupu v GB zaplatit hned DPH pro ČR. Dej vědět, jak to dopadlo...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“