zbavil jsem se ji proto, ze jsem na ni asi dva roky vubec nesahnul a kdyz jsem si poridil Les Paula, tak se jeji osud zpecetil uplne - to PRS je lip udelany, nabizi vic zvuku nez LP a snaz se na nej hraje, ale ten LP Deluxe mi proste sedi zvukove vic, byt je hnusnej jak noc a ma jen 22 prazcu
Kytary Paul Reed Smith (PRS)
Pravidla fóra
Re: Kytary Paul Reed Smith (PRS)
cau, jo, je to ta moje
docela jsem premejslel, ze bych ji od Vladi vzal zpet, ale neumim si moc pred sebou obhajit vlastnictvi kytary v tyhle cenovce, na kterou uz nehraju a vlastnim ji ciste pro sentimentalni/inflacni duvody 
zbavil jsem se ji proto, ze jsem na ni asi dva roky vubec nesahnul a kdyz jsem si poridil Les Paula, tak se jeji osud zpecetil uplne - to PRS je lip udelany, nabizi vic zvuku nez LP a snaz se na nej hraje, ale ten LP Deluxe mi proste sedi zvukove vic, byt je hnusnej jak noc a ma jen 22 prazcu
Navic jsem v ty dobe potreboval koupit auto, takze vyber mezi kytarou na kterou nehraju a penezma byl jasnej. Jinak hral jsem na ni asi 7 let intenzivne kazdej den a jezdila se mnou vsude, tak je to trochu videt no. ma nejaky drbance a sramy z boje ale nic zadadniho, nez jsem ji prodaval, tak prosla komplet servisem, prebrousenim prazcu atd. Ty fotky jsou fakt extremne debilni 
Diky moc 
Ja te teda bohuzel osobne nepotkal, ale vzdycky jsem ti ji hrozne zavidel. Zeru PRSa, zeru fialovou, nesnasim rotary switch
Tak uvidim, jestli si to obhajim, byla by to asi spis druha kytara za Stratem...
Ja te teda bohuzel osobne nepotkal, ale vzdycky jsem ti ji hrozne zavidel. Zeru PRSa, zeru fialovou, nesnasim rotary switch
Tak uvidim, jestli si to obhajim, byla by to asi spis druha kytara za Stratem...
ten rotary switch je za me uplne super. zvyknul jsem si na to rychle. no ja nad ni furt trochu premejslim, kdyz se pak ale podivam na vsehcny kytary co mam, tak si rikam - co s tim budu delat? to by byl takovej nakup "pro deti"
) nejradsi ted stejne hraju na jazzmastery a strata a kdyz uz jdu po HB zvuku, vemu do ruky Mustanga nebo to LP.
Nerika se "zeru prsa", ale "jsem hornak"!
Himself: haha, to je starý. Hraju na tele. Bubeník má novou šlapku.
Měl jsem půjčenou korejskou PRS SE. Zvukově luxus, univerzál. Ale docela mne překvapilo, že ten dohmat na posledních pražcích není pohodlný, ta rovná hrana překáží, To i na LP se hraje líp, byť to také není jako na ergonomikách Ibanez.
Měl jsem půjčenou korejskou PRS SE. Zvukově luxus, univerzál. Ale docela mne překvapilo, že ten dohmat na posledních pražcích není pohodlný, ta rovná hrana překáží, To i na LP se hraje líp, byť to také není jako na ergonomikách Ibanez.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Je to stary jako prso samo.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kouknul jsem, pěkný, trochu mě vadí ta propagace pseudostratů, které moc neoblibuji. Před pár dny jsem na Artu zahlíd živák Santany z počátku ´80 tých a už měl PRS. Průkopník.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Skor sa mu nechcelo koncertovat s tazkymi Yamahami 
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
No kromě PRS by se mělo spíš mluvit o Gibson kytarách než o Yamahách. Aspoň já jsem ho viděl dřív hlavně s SG.
Jinak více tady: https://www.guitarlobby.com/carlos-sant ... -and-gear/
Výbornej živák. Moc jsem si to užíval. Taky mi došlo, že kromě prvních dvou desek, Supernatural a pár hitovek Santanu vlastně moc neznám, a že některé věci, které jsem třeba slyšel v rádiu, jsem si s ním ani moc nespojoval, spíš jsem to měl za nějaký AOR band jako třeba Journey, Triumph, aj.. Taky jeho zpěváky vlastně vůbec neznám.torst píše: 13.09.2022 8:45 kouknul jsem, pěkný, trochu mě vadí ta propagace pseudostratů, které moc neoblibuji. Před pár dny jsem na Artu zahlíd živák Santany z počátku ´80 tých a už měl PRS. Průkopník.
Chytil jsem až úplnej konec pořadu, takže nemůžu hodnotit. Santánu jsem poslouchal před lety, ve svém "jazzovém" období. Samozřejmě legenda.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Čaute všetci.
Kúpil som túto gitku
https://kytary.cz/prs-se-standard-24-vi ... /HN248310/
Gitka bola použitá v obchode, rok záruka, odfotené drobné škrabance, relatívne dobrá cena, aj keď na bazáre idú vytunené za nižšiu cenu, bral som túto.
Dohmat nastavený dosť vysoko a prach nasvedčoval, že, nebola moc hraná. Predsa, tá farba asi nie je to pravé orechové.
Mrkol som na net, na nastavenie, výstraha č. 1 je, že šróby na páke, majú zárezy a páka sa nastavuje s uvolnenými pružinami a strunami, má byť úplne volná. OK, nastavujem páku nižšie, chcem podloženú páku iba pákovanie smer dolu.
Trochu som zatiahol šrób a ten mi vyvalil kúsok dreva na strane pružín.
No OK, stane sa, len potom sa sa prizrel na celý systém bližšie a zistil som, že skrutky sú všetky dlhšie a dokonca sú dve fest nakrivo
V oprave budem pokračovať mojom vlákne, Moje pokusy a omyly
viewtopic.php?p=820786#p820786
Kúpil som túto gitku
https://kytary.cz/prs-se-standard-24-vi ... /HN248310/
Gitka bola použitá v obchode, rok záruka, odfotené drobné škrabance, relatívne dobrá cena, aj keď na bazáre idú vytunené za nižšiu cenu, bral som túto.
Dohmat nastavený dosť vysoko a prach nasvedčoval, že, nebola moc hraná. Predsa, tá farba asi nie je to pravé orechové.
Mrkol som na net, na nastavenie, výstraha č. 1 je, že šróby na páke, majú zárezy a páka sa nastavuje s uvolnenými pružinami a strunami, má byť úplne volná. OK, nastavujem páku nižšie, chcem podloženú páku iba pákovanie smer dolu.
Trochu som zatiahol šrób a ten mi vyvalil kúsok dreva na strane pružín.
No OK, stane sa, len potom sa sa prizrel na celý systém bližšie a zistil som, že skrutky sú všetky dlhšie a dokonca sú dve fest nakrivo
viewtopic.php?p=820786#p820786
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Ty delší šrouby bych ještě pochopil. Indonéský montážník sáhl do vedlejší krabičky a dal tam delší šrouby. Ale ty šikmo vyvrtané díry jsou fakt šlendrián. Můžeš být rád, že šly vyšroubovat a nezalomilo se ti to ve dřevě.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Delší šrouby, mali všetky staršie modely, čo som vyčítal na nete a špičaté hroty, teraz robia kratšie a bez hrotov.
Tie šikmé diery som nechápal, to bola fakt náhoda. To, že to je tak z druhej strany vyštípnuté, to je už moja robota
To je, ale kozmetické.
Ja, ale neviem, jak, to môže takto nakrivo vyvŕtat. Jedine, že moc tlačil a vrták sa zohol, to sa mi už stalo, ale, nie taký kus šrégom. To je moc na vrták, aby sa takto ohol.
To sa mi tiež nezdá, že, v rámci rýchlovýroby, nemajú 6 x vrtačky, ktorá naraz 6 dier vŕta.
Možno na nejakom pantografe aj 5 tiel robia a všade 6 x vrták
Jak tie obrázky velkovýroby na Ali.
Teda, ale, prešlo mi dosť gitár rukami a to spracovanie iba zírám, ja dosť preháňam, ale, aj manželka iba kuká, že fakt paráda.
Takto pocitovo a celkovo dobre, nepôsobila ani B.C. Rich Shredzilla Prophecy Archtop, ani Ibanez 2560 EX, ani kopec iných drahších gitiek.
Mohli by v týchto lacných modeloch začat dávať ešte dve grafitové výstuhy, už som to videl tuším na Jackson-och tých lacnejších basách, možno aj gitkách dávat. Ale, možno by to bolo na škodu.
K PRS celkovo, ja som chcel SuperStrat, Fender páku, alebo klon, presne tento nulák, binding, ideál Javor krk a hmatník Palisander, 24 pražec.. Táto lacná PRS-ska to všetko spĺňala, tie drahšie, namajú binding na krku, majú T-O-M, alebo, tú divnú nenastavovaciu kobylku, alebo, majú 22 pražcov.
Všade mi niečo chýba z tých mojich podmienok.
Tie šikmé diery som nechápal, to bola fakt náhoda. To, že to je tak z druhej strany vyštípnuté, to je už moja robota
To je, ale kozmetické.
Ja, ale neviem, jak, to môže takto nakrivo vyvŕtat. Jedine, že moc tlačil a vrták sa zohol, to sa mi už stalo, ale, nie taký kus šrégom. To je moc na vrták, aby sa takto ohol.
To sa mi tiež nezdá, že, v rámci rýchlovýroby, nemajú 6 x vrtačky, ktorá naraz 6 dier vŕta.
Možno na nejakom pantografe aj 5 tiel robia a všade 6 x vrták
Jak tie obrázky velkovýroby na Ali.
Teda, ale, prešlo mi dosť gitár rukami a to spracovanie iba zírám, ja dosť preháňam, ale, aj manželka iba kuká, že fakt paráda.
Takto pocitovo a celkovo dobre, nepôsobila ani B.C. Rich Shredzilla Prophecy Archtop, ani Ibanez 2560 EX, ani kopec iných drahších gitiek.
Mohli by v týchto lacných modeloch začat dávať ešte dve grafitové výstuhy, už som to videl tuším na Jackson-och tých lacnejších basách, možno aj gitkách dávat. Ale, možno by to bolo na škodu.
K PRS celkovo, ja som chcel SuperStrat, Fender páku, alebo klon, presne tento nulák, binding, ideál Javor krk a hmatník Palisander, 24 pražec.. Táto lacná PRS-ska to všetko spĺňala, tie drahšie, namajú binding na krku, majú T-O-M, alebo, tú divnú nenastavovaciu kobylku, alebo, majú 22 pražcov.
Všade mi niečo chýba z tých mojich podmienok.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Když PRS udělají Ibanezku...
https://eu.prsguitars.com/electrics/mod ... ition_2025
https://kytary.cz/prs-le-chleo-herman-l ... /HN293281/
Po ergonomické stránce to asi bude příjemná kytara, hodně odlehčená, aby šla zvedat za páku.

https://eu.prsguitars.com/electrics/mod ... ition_2025
https://kytary.cz/prs-le-chleo-herman-l ... /HN293281/
Po ergonomické stránce to asi bude příjemná kytara, hodně odlehčená, aby šla zvedat za páku.

| Cruel YT | Cruel sptf