Aliexpress to má u těch drobotin zařízené, proclení udělají oni při vstupu do celního prostoru EU. Česká pošta to neřeší, jen to pak doručí (bezplatně). Je ovšem potřeba si ohlídat, aby se u nákupu zvolila volba "standard Aliexpress shipping". To jen tak na okraj pro info.Šimkojc píše: 30.05.2022 10:57 To by byl ovšem konec drobných nákupů pičovinek na eBay.com, DX,com, Aliexpress.com apod. No to nás čekají pěkné věci...
Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Já to říkal, je to čím dál častěji. Většinou to ale skončí když doložíž, že cena byla včetně DPH. Poplatek poště se neplatí.Šimkojc píše: 30.05.2022 9:45 Aha, takže Česká pošta se probrala a i když je zásilka (kytara) pod 150 EUR a DPH jsem zaplatil při nákupu, oznámila mi zahájení celního řízení ...
Z UK ale nenakupuju.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Není to jenom záležitost GB, zkusmo jsem hodil do košíku na eBay.com něco pod 150 EUR z Japonska a taky mi to automaticky vyseklo + 21 %. Věc nad 150 EUR už byla bez DPH. Ale systém stejně pokulhává, protože před několika týdny mi přišla zásilka z eBay.com za cca 60 USD včetně automaticky započítaného a zaplaceného DPH rovnou domů a žádné celní řízení neproběhlo. Pokud by se poště už neplatilo nic navíc, bylo by to fajn, ale pak bych se ptal, proč se celá ta šaškárna vůbec dělá. Vždyť by by to bylo tak jednoduché, do 22 EUR bez jakýchkoli poplatků rovnou domů, 22 - 150 EUR clo se neplatí, DPH se zaplatí automaticky při nákupu a zboží přijde zase rovnou domů a teprve nad 150 EUR by bylo celní řízení při kterém by se zaplatilo clo, DPH a poplatek za zprostředkování...
Tak celní řízení, mimojiné, je také proto, aby se zjistilo co je v balíku, a jestli vše sedí, tak jak je to deklarováno.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ještě doplním čerstvou informaci od celníka ČP : Limit 22 EUR byl zrušen už vloni, takže platí jen limit 45 EUR bez cla a DPH pro zásilky mezi soukromými osobami deklarovanými jako dárek a pak při běžném nákupu od obchodníka mimo EU až těch 150 EUR, do kterých je to s DPH, ale bez cla a nad 150 EUR DPH i clo. S poplatkem jsem to moc nepochopil, ale konkrétně ta moje kytara (E-ROS Dakota) v podstatě jen proběhla celnicí a už je v režimu doručování na adresu, jestli budu ještě něco platit, případně jakým způsobem, se ještě uvidí...
Takhle to ale přesně funguje: 0-150 € se platí DPH automaticky při nákupu (na velkých obchodech jako ebay atd.) a při clu 0 Kč má Česká pošta manipulační poplatek 0 Kč. Trvá to akorát o dost dýl, než dřív a většinou jsem vyplňoval nějaký online formulář. Poplatek za zprostředkování je až od těch 150 €, ale dřív to tak nebylo, kupoval jsem na podzim CD z UK a ještě jsem z 360 Kč zaplatil DPH plus asi 150-250 poplatky poště, to bylo nic mocŠimkojc píše: 31.05.2022 8:36 Vždyť by by to bylo tak jednoduché, [s]do 22 EUR bez jakýchkoli poplatků rovnou domů, 22[/s] 0 - 150 EUR clo se neplatí, DPH se zaplatí automaticky při nákupu a zboží přijde zase rovnou domů a teprve nad 150 EUR by bylo celní řízení při kterém by se zaplatilo clo, DPH a poplatek za zprostředkování...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Ahoj, musím se pochlubit s "novým" stroječkem.
Je radost na ni hrát.
Je radost na ni hrát.
Naposledy upravil(a) Luděk dne 9.07.2022 22:30, celkem upraveno 1 x.
Koukal jsem na ni. A taky na ten Epiphone 1948 
Na ten jsem nedosáhl, to už byla pálka. Ale musel být skvělý. Obě prodával známý, který je velmi citlivý opravář.
Jinak na té Bell-Tone mě hodně baví váha - navzdory dost robustní konstrukci je jako pírko
Jinak na té Bell-Tone mě hodně baví váha - navzdory dost robustní konstrukci je jako pírko
Ani já jsem nedosáhl, ale něco takového je moje meta. Jednou.
Užij si Bell Tone. Mně se ty archtopy s kulatou dírou nějak nelíbí, ale zahrál bych si na to. To jo.
Užij si Bell Tone. Mně se ty archtopy s kulatou dírou nějak nelíbí, ale zahrál bych si na to. To jo.
Mě zase právě s tímhle otvorem baví. Tak se zastav, dokud jí mám 
Budu muset redukovat, takže co se z mé nabídky prodá dřív, to půjde.
Budu muset redukovat, takže co se z mé nabídky prodá dřív, to půjde.
Kde se mam zastavit? 
Uz to vidim, ty tam mas i toho OOM Furcha, sakra prace 
Teď budu pár týdnů v Rakovníku, po operaci jsem na měsíc imobilní. Udělej si výlet a neber si s sebou peněženku. Obě kytary jsou totiž hodně pěkné 
Veslo by se to do terminu 18.7.-29.7.?
Asi ano, jen záleží na tom, jestli se do té doby neprodají. Ale nedělám si iluze 
U te vintage netusim. U Furcha se zacina cena dostavat do zajimaveho pasma
Ozvu se. Budu totiz tou dobou slameny 
Jaste neco dalsiho k chlubeni? Treba nejake pekne tele?
Jaste neco dalsiho k chlubeni? Treba nejake pekne tele?
Kdepak, už mám jen Martina DJr-10 v přiléhavém kufru od TKL. Ten by byl také volný. Cena by byla lidová a kufr by byl zdarma. Což je u kufru za 5k dost hrozné:-D
Tele bych si opatřil rád, ale nevím, jestli má elektrická kytara na doma nějaký význam...
Prodal jsem teď jednoho US Martina, ale platba mi za něj zatím nedošla. Trochu mě to děsí.
Ale zanedlouho budu mít pěkné chlubítko, to pro mě bude finální kytara. Potom už tahle promiskuita snad skončí
Tele bych si opatřil rád, ale nevím, jestli má elektrická kytara na doma nějaký význam...
Prodal jsem teď jednoho US Martina, ale platba mi za něj zatím nedošla. Trochu mě to děsí.
Ale zanedlouho budu mít pěkné chlubítko, to pro mě bude finální kytara. Potom už tahle promiskuita snad skončí
El kytara na doma.naprosto smysl ma!
Ale nebudeme plevelit diskuzi. Bud SZ, nebo se ozvu cca za dva tydny.
Ale nebudeme plevelit diskuzi. Bud SZ, nebo se ozvu cca za dva tydny.
Hodím hned dvě. 12 strunná Klira Westbury jumbo z roku 1973 (kupovaná na bazaru)
a zcela nový Taylor GS mini mahogany.
a zcela nový Taylor GS mini mahogany.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/