Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Asanoth

Re: Digitální piano do 20 000

Příspěvek od Asanoth »

Petr13 píše: 1.06.2022 8:16
Nenech se zvyklat, Asanoth je troll, který piáno nutí každému, byť uvede potřeby, které jasně ukazují, že je nevhodné. Takže bych rád jednou pro vždy uvedl srovnání, které ukáže nevýhody piánana osvětlí, že není vhodnou náhradou za digitální nástroj.
Petře, Péťo! Tak ses vrátil! :) Rád bych ti připomněl, že se tě před tvým odchodem placka na něco ptal:
Placka píše: 26.10.2020 23:21 Ty Petře, jako chápu, žes napsal spoustu šikovně zaobalených řečí typu "na hudební nástroj hraju", "měl jsem možnost si nástroj ošahat", "osobní zkušenost". Samotnýho mě ale zajímá, jestli teda jsi klavírní/klávesový hráč? Vychodil jsi teda třeba aspoň jeden cyklus na klavír nebo tak něco?
Každopádně, tady se řešilo něco úplně jiného, než digitál vs piano, tak moc nevidím, co tě vedlo k tomu začít vyjmenovávat výhody jednoho či druhého...
vasekh píše: 1.06.2022 14:49 To si snad děláte někteří srandu. Ano, když zahraju jeden tón, tak nepoznám, jestli je to sampl nebo originál. Ale jak se začnou hrát nějaké akordy, tak se to chová hned jinak. Jak se to v té dřevěné krabici všechno navzájem pomlátí a pak jak ten nástroj celý rezonuje... Mikrofonama se ten efekt trochu setře, ale být jako posluchač nebo hráč v jedné místnosti s klavírem nebo keyboardem... to je sakra rozdíl.
Podobně je to s bicíma. Sampl bubnu uděláš, ale reálná sada zní stejně jinak. A většina lidí hraje na opravdový bicí, který jsou hrozně nepraktická věc.
No, podle mě už to dneska na samplech mají hodně zmáklé, takže kdybych našel perfektní místnost, naladil a super nazvučil a nahrál svůj Petrof, myslím, že výsledek bude asi horší, než výstup Kawai z lajny - zvlášť, kdybych to dělal sám :D . Ale jak říkáš, být v též místnosti se skříní nebo s digitálním procesorem je prostě o něčem úplně jiném, zrovna tak ten pocit ze hry.
A vlastně i celá ta technika je trochu jiná, já mám kus, který nový stojí kolem 40 000 a oproti pianu tam cítím řadu limitů - a zejména ty limity cítím po sednutí k němu po delším cvičení na digitálu. Ale chce to mít to porovnání a být schopný si to vyzkoušet.
Je zvláštní, že tu tezi "digitál má milion výhod a je prostě lepší" razej vždycky kytaristi, houslisti, nebo otcové žáků na EKN :D

K původnímu tématu: Dynatone nemám, asi jsem nikdy nezkoušel, ale to co jsem psal nebylo vůbec o Dynatone :) .
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ArnyZN

Příspěvek od ArnyZN »

Rozhoduju se mezi yamahou ydp 144 a casiem 770. Yamahu považuju za tadičního výrobce, u casia mám pořád pocit výrobce kalkulaček :-) Asi zbytečně. Syn začíná s klavírem a řeším, co mu koupit, aby to případně vydrželo. U obou mne teda bohužel zarazil výkon reproduktorů. Ale to asi bude v této cenové kategorii u všech podobné. Případně asi pořeším externím reproduktorem. Nebo je někde něco zajímavějšího? Má smysl brát ty sety se seslí a sluchátkama? Bydlíme v domě, takže sousedy absolutně řešit nemusím.
starypard

Příspěvek od starypard »

Také trošku hraju .... a radím vůbec interní ozvučení nepoužívat, nemůže to hrát dobře, z principu. Na digitální piano se mi vždy osvědčilo dobré, menší, basové kombo. Ampeg do 100 W a jsi na svém. Ideální jsou 12" repra.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zajít do obchodu a poslechnout si. Mohlo by se ukázat, že zabudované repro bude úplně v pohodě. Já například doporučil nedávno KURZWEIL KA90 LB k plné spokojenosti nynější majitelky, která s ním v pohodě bez ozvučení uhraje venkovský kostel.
ArnyZN

Příspěvek od ArnyZN »

Vyzkoušet není moc kde....nejsme zrovna z většího města. Navíc nikdo na klavír neumíme. Nejde ani tak o ten výkon repra, ale spíš o to, který nástroj je skutečně abych tak řekl klavírovější. Casio má víc možností, zvuků, je levnější, ale jinak osobně tíhnu k yamaze. Otázkou je, jestli ten příplatek v jejím případě za něco stojí. To už mi přijde vhodnější doplatit na ydp 164, kde je už lepší mechanika. Mechaniku bych tedy asi zdůraznil, jestli je tedy lepší u 144 nebo u 770. Jestli teda někdo je schopnej říci a měl případně oba nástroje možnost vyzkoušet.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Casio není špatná značka. Mechanika na těch nástrojích kolem 20 000 mi přijde lepší, než Yamaha GHS. Souhlasím, že bych raději koupil tu YDP-164 než Casio i YDP-144.
Nic z toho nebude jako klavír.
Pokud bude chodit na klavír, nejlepší je pořídit použité pianino. Nebo takhle, nejlepší je pořídit klavír, ale to je většinou sci fi :D .

edit: Zvuk je podle mě pro tento účel v této (takto vysoké) cenové kategorii v podstatě jedno.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Určitě bych zvážil i Kawai. Mám CN23 už 10 let a velká spokojenost.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
ArnyZN

Příspěvek od ArnyZN »

Tak..už jsem měl objednáno casio 770 v setu na augustinus.cz...slováci s českou pobočkou. Když mi volá člověk, který teda primárně ověřoval, zda mám skutečně zájem. Tak mi nabídl značku medeli a konkrétně typ 280, že mi na to udělá super cenu. Na webu je za 27000 (nabídl mi to za 20000), údajně výborná mechanika, která je lepší jak u yamahy 164/165 apod. Vychválil to do nebes. Infa pomálu, tady na fóru snad jen, že to má být to samé co thomann...přitom tam mi přijde, že to stejné piano je v setu s židličkou za ani ne 15000.

https://www.thomann.de/cz/thomann_dp_32_b_set.htm

Takže jak to je? Já bych zůstal zatím u toho casia.
Placka

Příspěvek od Placka »

Tohle o Augustinus neslyším poprvé, že obvolávají zákazníky a nabízí jim nakonec vlastně něco uplně jiného. Každopádně to Mdeli za údajných 27k je hrozně předražené, protože máš pravdu, že Thomann je přesně stejné piano jen s logem Thomanna...takže sleva asi jako v Moundfieldu:-). U Medeli sice píši 2x20 W (oproti 2x10 W), ale vsadím svý boty, že to bude uplně stejný piano a žádnej rozdíl uvnitř nebude a lišit se to bude jen papírově (třeba RMS vs. program...)
ArnyZN

Příspěvek od ArnyZN »

No já myslím, že to bude problém v dostupnosti....protože i na jiných eshopech obecně digitální piana příliš skladem nejsou. Takže aby prodali, tak asi volají s nabídkou něčeho jiného. A na tomhle asi mají zcela jasnou a největší marži. To bych asi až tak neřešil, obchod má dobré recenze Jen teda teď nevím, jak to rozlousknout.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak to kup u Thomanna, 30 dnů na vyzkoušení a případné vrácení zdarma, když to nebude ono, ale já pevně věřím, že bude v pohodě. Navíc 3 roky záruka.
ArnyZN

Příspěvek od ArnyZN »

No já se pro to casio rozhodl i pro jeho subtilnost. Ten pokoj, kde bude, není zrovna nafukovací. Hloubka je 30 vs 45 cm. A navíc.... přijde mi teď blbý rušit objednávku. Kdyby mi nezavolal, tak o těch pianech od Thomanna ani nevím a čekám jen, až přijde balík.

Jde mi o to, jestli to opravdu nebude znít o tolik líp, jak to casio. Mechaniku, že by to mělo mít tak suprovou...to se mi za ty prachy nezdá jako možné a pravdivé. Ale pán to tvrdil opakovaně.

A možná můj osobní dojem....pokud u toho syn nezůstane, tak se mi asi bude prodávat líp casio z českého obchodu, než medeli/thomann. Ale jen můj dojem.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jsem si to Casio vyzkoušel (vzal jsem si na hlavu kapuci, aby mě nikdo neviděl :) ) Mám trochu výhrady k reprodukci - rozuměj zvuku z repráků. Ale nějaké levné kombo z bazaru může zvuk vylepšit (nebo aktivní repráky). Mechanika klaviatury je v cenové relaci mírně nad průměr, ani lepší, ale ani horší než například GHS od Yamahy. Na první tři až čtyři roky pro začátek stačí, pak ale bude třeba se poohlédnout po něčem jiném... dost času našetřit 50 - 60k na Roland...
himself

Příspěvek od himself »

Aby nikdo neviděl, kdo tam valí Rachmaninova?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Spíš komu po těch letech nejdou ani ti ovčáci čtveráci :)
himself

Příspěvek od himself »

Tak jestli to je nějaká hodně náročná aranž... :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Hele, hrál jsem malého černocha od Debussyho... ale včil nevím, jestli pro jistotu nezměnili název...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Prskyn píše: 16.09.2022 8:07 Jsem si to Casio vyzkoušel (vzal jsem si na hlavu kapuci, aby mě nikdo neviděl :) ) Mám trochu výhrady k reprodukci - rozuměj zvuku z repráků. Ale nějaké levné kombo z bazaru může zvuk vylepšit (nebo aktivní repráky). Mechanika klaviatury je v cenové relaci mírně nad průměr, ani lepší, ale ani horší než například GHS od Yamahy. Na první tři až čtyři roky pro začátek stačí, pak ale bude třeba se poohlédnout po něčem jiném... dost času našetřit 50 - 60k na Roland...
Mně teda Casio přišlo (tak 5 let zpátky) významně lepší než GHS. GHS je moc lehká, hraje se na ní docela dobře, ale hodně jinak než na pianino.
Kdybych šetřil, tak bych si teda rozhodně nekoupil Roland...

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak to uz je o osobnich preferencich. Mi to "blato" vyhovuje treba vic, nez napr Korg nebo Kawai.... fakt je, ze jsem mohl napsat "treba na Roland". Vzdyt kazdej at si vybere to sve libove...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak Korg je synťáková firma, tam není divu. Za 50-60 bych si asi koupil Yamahu nebo to Kawai, ale jak říkáš, je to o preferencích a navíc nemám v téhle cenové kategorii moc zkušeností.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“