Petře, Péťo! Tak ses vrátil!Petr13 píše: 1.06.2022 8:16
Nenech se zvyklat, Asanoth je troll, který piáno nutí každému, byť uvede potřeby, které jasně ukazují, že je nevhodné. Takže bych rád jednou pro vždy uvedl srovnání, které ukáže nevýhody piánana osvětlí, že není vhodnou náhradou za digitální nástroj.
Každopádně, tady se řešilo něco úplně jiného, než digitál vs piano, tak moc nevidím, co tě vedlo k tomu začít vyjmenovávat výhody jednoho či druhého...Placka píše: 26.10.2020 23:21 Ty Petře, jako chápu, žes napsal spoustu šikovně zaobalených řečí typu "na hudební nástroj hraju", "měl jsem možnost si nástroj ošahat", "osobní zkušenost". Samotnýho mě ale zajímá, jestli teda jsi klavírní/klávesový hráč? Vychodil jsi teda třeba aspoň jeden cyklus na klavír nebo tak něco?
No, podle mě už to dneska na samplech mají hodně zmáklé, takže kdybych našel perfektní místnost, naladil a super nazvučil a nahrál svůj Petrof, myslím, že výsledek bude asi horší, než výstup Kawai z lajny - zvlášť, kdybych to dělal sámvasekh píše: 1.06.2022 14:49 To si snad děláte někteří srandu. Ano, když zahraju jeden tón, tak nepoznám, jestli je to sampl nebo originál. Ale jak se začnou hrát nějaké akordy, tak se to chová hned jinak. Jak se to v té dřevěné krabici všechno navzájem pomlátí a pak jak ten nástroj celý rezonuje... Mikrofonama se ten efekt trochu setře, ale být jako posluchač nebo hráč v jedné místnosti s klavírem nebo keyboardem... to je sakra rozdíl.
Podobně je to s bicíma. Sampl bubnu uděláš, ale reálná sada zní stejně jinak. A většina lidí hraje na opravdový bicí, který jsou hrozně nepraktická věc.
A vlastně i celá ta technika je trochu jiná, já mám kus, který nový stojí kolem 40 000 a oproti pianu tam cítím řadu limitů - a zejména ty limity cítím po sednutí k němu po delším cvičení na digitálu. Ale chce to mít to porovnání a být schopný si to vyzkoušet.
Je zvláštní, že tu tezi "digitál má milion výhod a je prostě lepší" razej vždycky kytaristi, houslisti, nebo otcové žáků na EKN
K původnímu tématu: Dynatone nemám, asi jsem nikdy nezkoušel, ale to co jsem psal nebylo vůbec o Dynatone