Tenhle týden jsme zkoušeli ve sdílené zkušebně v Hostivaři, kde byl erární KA 90. Zkusil jsem to a za mě klaviatura špatná: Hodně měkká, zcela lineární odezva klávesy, je to spíš takovej synťák. Pro náhradu piana na vážnou hubbu bych si za 15 určitě mnohem radši koupil Roland.Hendrek píše: 1.09.2022 17:17 Zajít do obchodu a poslechnout si. Mohlo by se ukázat, že zabudované repro bude úplně v pohodě. Já například doporučil nedávno KURZWEIL KA90 LB k plné spokojenosti nynější majitelky, která s ním v pohodě bez ozvučení uhraje venkovský kostel.
Digitální piano do 20 000
Pravidla fóra
Re: Digitální piano do 20 000
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Ahoj všem. prosím o radu. Klávesy do 2o.ooo a zvuk klavíru - nemusí mít milion jiných zvuků. 88 kláves. Předběžně vybrána Yamaha P-125. Rád bych si doma k tomu sedl a naučil se, dcera asi lidovka. Zajímá mě propojení s tabletem ve spojení s nějakým výukovým programem, ideálně ve formě spojení klaviatury s tabletem, tak to ukazuje, co hraji, tedy i kontroluje, zda dobře, dá se zrychlovat, no spíše zpomalovat atd. Máte tipy a zkušenosti? Doporučení a rady? Děkuji
Zdravice! Co znamená "dcera si lidovka"?
Ahoooj, sám bych asi do lidovky nešel ale dceru bych posílal vzdělávat se nějak systematicky, tedy do lidovky nebo prostě k učiteli. Pro dceru učitele, pro sebe výukový program (nebo třeba nějakého důchodce, co by si rád přivydělal...., uvidíme).
Jo lidušky! Já jsem nechápal, že je tím míněna škola 
Pokud to bude do lidušky, tak co nejdražší Casio, nebo Yamahu s mechanikou GH3 (nikoliv GHS). Pokud je třeba dodržet těch 20k, tak Roland FP4. To je výběr na základě klaviatury, která je řádově důležitější než všechno ostatní.
Jak je to u nich s výukovým SW nevím, asi nevalně.
Do lidušky je samozřejmě nejlepší pianino. Ale to taky výukové programy nemá
.
Jak je to u nich s výukovým SW nevím, asi nevalně.
Do lidušky je samozřejmě nejlepší pianino. Ale to taky výukové programy nemá
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - když vezmu v potaz "...ukazuje, co hraji, tedy kontroluje, zda dobře...", tak je to poněkud nesmysl - na tohle není potřeba žádný software, na to stačí uši a oči (ve vazbě na partituru). Tohle nemá cenu nijak "šidit", pak totiž nemá cenu ani i hrát (pokud zde zaznělo cosi o vzdělávání).
Osobně moc "výukovým programům" nerozumím, ale možná jsem jich viděl jen děsně malý zlomeček a navíc z rychlíku, takže na ně mohu mít zbytečně vyhraněný názor
ale i tak si stojím za svým. Žádný program na výše uvedené věci určitě netřeba - a tím pádem bych to neviděl jako zásadnější věc při rozhodování o výrobci/modelu.
Jak píše Asanoth, prakticky nejpodstatnější je klaviatura.
P.
Osobně moc "výukovým programům" nerozumím, ale možná jsem jich viděl jen děsně malý zlomeček a navíc z rychlíku, takže na ně mohu mít zbytečně vyhraněný názor
Jak píše Asanoth, prakticky nejpodstatnější je klaviatura.
P.
Dobrý den, prosím o radu, jaké dig. piano vybrat pro začínajícího hráče, jde mi o kvalitní:
klaviaturu / zvuk / výbavu (v tomto pořadí):
YAMAHA DGX-670WH / Yamaha YDP S35 B
klaviaturu / zvuk / výbavu (v tomto pořadí):
YAMAHA DGX-670WH / Yamaha YDP S35 B
Pokud chceš Yamahu, tak raději zkus sehnat S54, ještě jsou nějaké doprodejové kusy (např. v Muzikeru), které mají lepší klaviaturu. Případně YDP-164, to je v podstatě to samé.
Pokud nechceš Yamahu nebo jsou výše zmíněné nástroje moc drahé, pročti si posledních 5-17 stránek tohoto tématu.
Pokud chceš hrát na piano (nebo někdo jiný), kup si piano, ne digitál, je-li to možné. Cena je srovnatelná.
Pokud nechceš Yamahu nebo jsou výše zmíněné nástroje moc drahé, pročti si posledních 5-17 stránek tohoto tématu.
Pokud chceš hrát na piano (nebo někdo jiný), kup si piano, ne digitál, je-li to možné. Cena je srovnatelná.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Souhlasím, že nejdůležitější je klaviatura. Proto k úvaze doporučuju Korg D1 https://digitalni-piana.heureka.cz/korg ... B#prehled/accc píše: 1.11.2022 7:44 Ahoj všem. prosím o radu. Klávesy do 2o.ooo a zvuk klavíru - nemusí mít milion jiných zvuků. 88 kláves. Předběžně vybrána Yamaha P-125. Rád bych si doma k tomu sedl a naučil se, dcera asi lidovka. Zajímá mě propojení s tabletem ve spojení s nějakým výukovým programem, ideálně ve formě spojení klaviatury s tabletem, tak to ukazuje, co hraji, tedy i kontroluje, zda dobře, dá se zrychlovat, no spíše zpomalovat atd. Máte tipy a zkušenosti? Doporučení a rady? Děkuji
Stojí neuvěřitelně nízkých 13 až 14 tisíc a přitom do toho Korg dává svou nejlepší mechaniku RH3, kterou dává i do svých nejdražších vlajkových nástrojů jako je Kronos. Můj syn chodí osmým rokem do ZUŠ na obor Klavír i obor Elektronické klávesové nástroje, hraje velmi dobře. Má zkušenost s řadou nástrojů akustických i elektronických a nejraději hraje právě na Kronos s mechanikou RH3.
Kronosem jsem doma nahradil Casio PX 5S. Mělo v odborných recenzích velmi dobře chválenou mechaniku vzhledem ke své ceně, a i dnes stojí stále přes 20 tisíc. Ale ve srovnání s RH3 je horší. Dnes to Casio používáme jako druhou klávesnici k aranžeru. Klavírní skladby na tom ale syn necvičí, to se vždy přesune na Kronos s RH3.
Pro drobné pobavení v návaznosti:Asanoth píše: 12.05.2022 14:35Já toho pána neznám, ale pár videí co jsem prošel, tak vždycky pianové zvuky hraje na klavír nebo pianino...himself píše: 9.05.2022 13:27 takový Jacob Collier vytváří hudbu, kterou (subjektivně jsem přesvědčen) předčí 99 procent konzervatoristů a dělá to na digitálním nástroji.
V čase 1:33 "damn who knew midi could sound soo good"
Myslím, že digitálně dnes vzniká a šíří se drtivá většina hudby, je to prostě praktičtější a tento trend bude pokračovat s vymíráním dinosaurů, kteří už na nového oře přesedlat nedokázali.
To je pravda; ostatne ja taky cele posledni album nahraval pres simulaci. Zvlast takhle v amaterskem svete je to super zlehceni a u piana bude simulace dneska znit uz vzdycky lip nez neprofi nahrany kridlo nebo pianino mimo studio a myslim, ze bezny posluchac, treba ja, by ani nepoznal rozdil ve zvuku mezi profi studiem a simulaci.
Ale ze by profici zacali vetsinove nahravat Liszta na elektricky nastroj beze strun, to bych se tedy notne divil
.
Ale ze by profici zacali vetsinove nahravat Liszta na elektricky nastroj beze strun, to bych se tedy notne divil
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
S ulevou shledavam, ze se vsichni shodneme 
Jeste bych vypustil ty dinosaury.
Jeste bych vypustil ty dinosaury.
himself píše: ↑9.05.2022 14:27
takový Jacob Collier vytváří hudbu, kterou (subjektivně jsem přesvědčen) předčí 99 procent konzervatoristů a dělá to na digitálním nástroji.
Jo, ale kdo to má po něm číst?
takový Jacob Collier vytváří hudbu, kterou (subjektivně jsem přesvědčen) předčí 99 procent konzervatoristů a dělá to na digitálním nástroji.
Jo, ale kdo to má po něm číst?
To se nečte, to se už jen vstřebává!