Digitální piano Sencor

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
EternalBlue
Nový uživatel

Digitální piano Sencor

Příspěvek od EternalBlue »

Dobrý den,

snažím se vybrat přítelkyni jako dárek digitální piano za ne velký peníz (cca do 12k), ale abych se pravdu přiznal, vůbec se v této problematice nevyznám. Bylo by to na domácí hraní do bytu (primárně do sluchátek) a mělo by to mít podstavec s pedály. Našel jsem 2 modely, které vypadají sympaticky, a to Sencor SDP 40 a Sencor SDP 100, ale nijak jsem v rychlosti zde nenašel na ně názory. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda se jedná o dobrou volbu, nebo zda jsem úplně mimo.

Předem děkuji za reakce.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální piano Sencor

Příspěvek od pavlii »

Zdravím - tohle se tady několikrát řešilo; problematika "dárku" tohoto typu je děsně ošemetná a všechna doporučení zněla ve smyslu vyhnout se tomu, protože by se mohlo s větší pravděpodobností jednat o překvapení nemilé. Tak tohle si zhodnoťte jako první.

Druhá věc - kvalita. Sencor není firma zabývající se hudebními nástroji, takže podle toho by se k věci mělo též přistupovat. Zase na druhou stranu mám zato, že do určité cenové hladiny je dost dobře možné, že interní komponenty vylézají ze stejných fabrik na východě, takže z principu funkcionality je celkem jedno, co se na to pak nalepí za štítek (možná bude z dílny návrhářů Sencoru pocházet jen ten vnější design, ale všechno tohle ode mě berte jen jako pomluvu :-D ). Stručně řečeno bych se poohlížel po jiných značkách, které mají s muzikou společného více než jen multimediální techniku.

Vím, o čem bývají obvykle argumenty - "domácí hraní". Jenže i toto by mělo přinášet radost a ne případné řešení nějakých (byť drobných) problémů, které ssebou nesou obecně výrobky nižších cenových kategorií a případně i od nespecializovaných firem. Zachovalý bazarový kousek by to třeba neřešil? V tomhle se dá opravdu velice ušetřit a přitom být kvalitativně mnohem výš........

Ale třeba se mýlím, bude tady alespoň někdo, kdo si Sencor osahal, a uvede věci na pravější míru než jen moje teoretizování 8)

Přeji šťastnou ruku při výběru a rozhodně si zde projeďte vlákna o vybírání (v této sekci).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Asanoth

Re: Digitální piano Sencor

Příspěvek od Asanoth »

Sencor neznám, ale i rychlovarný konvice nebo toustovače od nich jsou spíš nižší třída, pokud vím.
Za tyhle prachy bych koupil Roland: Dřív se prodával FP-4 nebo FP-40 (nevím přesně, ale projdi si moje příspěvky, někde jsem to doporučoval) a stejná klaviatura by měla být v modelu FP-10. Nevím, jak moc se FP10 liší od FP4(0?), ale za tyhle peníze si nemůžeš moc vybírat.
Budeš muset dokoupit stojan, buď klasický X tvar nějaký Bespeco nebo tak - nic moc, ale na tak lehký klávesy to tak nějak stačí a stojí to pár set, nebo lépe Z - Hercules je výbornej, ale na takhle levný klávesy bych určitě koupil něco levnějšího, nebo dřevěnej, jako má Sencor, ale počítej, že se prohneš. Pokud to má být na hraní a ne jako dekorace, tak to aby to mělo dřevěný nohy je řádově méně důležité, než jakou to má klaviaturu, potažmo zvuk.
Za 12k si nic moc jinýho nevybereš.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“