lakování kytary
Re: lakování kytary
A nějakej typ na rozumnou HVLP pistoli?
EDIT: Nemáte ještě nekdo zkušenost s elektrickou stříkací pistolí? Přecejenom se jedná o malé plochy.
EDIT: Nemáte ještě nekdo zkušenost s elektrickou stříkací pistolí? Přecejenom se jedná o malé plochy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
pistol mam myslim tuto http://eshop.doem.sk/detail/569/strieka ... 5/cat/1925
elektricke stoja za h***o
Dík za tipcarver píše: 18.05.2021 21:06 pistol mam myslim tuto http://eshop.doem.sk/detail/569/strieka ... 5/cat/1925
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jako profík ti kompresor s 50l nádobou na profi lakování nedoporučuji. Kamarád má v truhlárně jistě nějaké mašiny, které bez vzduchu nefungují. Vzduch potřebuje čtyřstranka, egalizačka, profilovačka okenních hranolů i čepovačka, střihačka kování do oken, pistole na silikon a střílečka hřebíků, sponkovačka, všechny ofuky matroše, plus vysokotlaké stříkání. Asi budeš (budete) potřebovat něco většího, pak to bude dobré.volfi píše: 12.05.2021 17:55 Pánové chtěl bych se všeobecně pustit do lakování dřeva, kamarád má malou truhlárnu, kde si vyrábím kytaru a rád bych koupil kompresor a lakovací pistoli máte nějaké doporučení co koupit? Četl jsem že nádoba o 50L by měla stačit.
Žádná mašina vzduch tam není.starypard píše: 25.05.2021 18:55Jako profík ti kompresor s 50l nádobou na profi lakování nedoporučuji. Kamarád má v truhlárně jistě nějaké mašiny, které bez vzduchu nefungují. Vzduch potřebuje čtyřstranka, egalizačka, profilovačka okenních hranolů i čepovačka, střihačka kování do oken, pistole na silikon a střílečka hřebíků, sponkovačka, všechny ofuky matroše, plus vysokotlaké stříkání. Asi budeš (budete) potřebovat něco většího, pak to bude dobré.volfi píše: 12.05.2021 17:55 Pánové chtěl bych se všeobecně pustit do lakování dřeva, kamarád má malou truhlárnu, kde si vyrábím kytaru a rád bych koupil kompresor a lakovací pistoli máte nějaké doporučení co koupit? Četl jsem že nádoba o 50L by měla stačit.
Včera jsem ze zbytků vytvořil lakovací stojánek. Měl jsem to udělat už dávno. Není to žádná nádhera, ale funguje. Třeba to někoho inspiruje.
BTW Ty svorky tam nejsou kvůli převažování (no, uvidíme s těžší kytarou), ale abych si to neshodil z úzkého stolku.
BTW Ty svorky tam nejsou kvůli převažování (no, uvidíme s těžší kytarou), ale abych si to neshodil z úzkého stolku.

Mam pocit, ze jsem nekde cetl, ze po brouseni, pred prvni vrstvou cehokoli, se natira lihem, pro zjisteni vad.
Je tomu tak? Jde mi asi hlavne o zbytky lepidla, nebo tak neco.
Dekuji
Je tomu tak? Jde mi asi hlavne o zbytky lepidla, nebo tak neco.
Dekuji
Po broušení se lehce přetírá vodou, aby se postavily "chlupy". Pak se znovu brousí. Líh by asi fungoval podobně - dřív s vypaří.
Jo, vodu na chlupy pouzivam, diky.
Ahoj všem, měl bych dotaz - chtěl bych se pustit do přelakování Jazzmastera, pořídil jsem bazarový kousek v bílém laku, prakticky bez oděrek a vad. Můj cíl je přelakovat na tmavě rudou, metalicky působící barvu, něco jako zde Jazzmaster Candy Apple https://guitargeargiveaway.co.uk/produc ... apple-red/
Moje idea je taková, že bych bruskou zbrousil vrchní lak, ale ne úplně na dřevo. Naopak bych tu původní bílou barvu využil jako základovku, na ní nanesl červený metalický lak a nakonec přestříkal průhledným lakem a vyhladil.
Máte někdo zkušenost s takovým postupem? Nebo je to blbost? Předem díky za rady
Moje idea je taková, že bych bruskou zbrousil vrchní lak, ale ne úplně na dřevo. Naopak bych tu původní bílou barvu využil jako základovku, na ní nanesl červený metalický lak a nakonec přestříkal průhledným lakem a vyhladil.
Máte někdo zkušenost s takovým postupem? Nebo je to blbost? Předem díky za rady
Ahoj,
můžete mně, jako někomu, kdo nemá vůbec žádný zkušenosti s lakováním kytary, poradit nějakej polyuretanovej lesklej transparentní lak na lakování kytary hadrem (nechci to dělat štětcem)? Znám firmu Minwax. Existuje něco běžně dostupnýho v ČR? Díky za info.
můžete mně, jako někomu, kdo nemá vůbec žádný zkušenosti s lakováním kytary, poradit nějakej polyuretanovej lesklej transparentní lak na lakování kytary hadrem (nechci to dělat štětcem)? Znám firmu Minwax. Existuje něco běžně dostupnýho v ČR? Díky za info.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
Rád bych nalakoval el. kytaru sprejem. Vím, že to není optimální postup, ale lakovnu s kompresorem a pistolí pořizovat nemohu. Na lakování na zakázku nemám dost asertivity, abych někoho sháněl a ukecával.
Jakýsi instinkt mi říká, že holé dřevo by bylo dobré nejdřív nalakovat (napenetrovat) klasicky štětcem řídkým lakem, aby se to dobře vsáklo a zpevnila se povrchová vrstva. Přebrousit a pak teprve stříkat základ (plnič ?)
Potřeboval bych tedy poradit, jaký lak a ředidlo použít pro tu penetraci, aby se to posléze nehádalo s tím sprejem.
Jako základový spray bych použil toto, ale jestli existuje lepší, ověřená a vyzkoušená varianta, rád to opatřím:
OBI, Sprej Penetrace a základní nátěrová barva na bázi umělé pryskyřice, obsahuje aceton, butyl-acetát, ethyl-acetát, matná šedá.
Jakýsi instinkt mi říká, že holé dřevo by bylo dobré nejdřív nalakovat (napenetrovat) klasicky štětcem řídkým lakem, aby se to dobře vsáklo a zpevnila se povrchová vrstva. Přebrousit a pak teprve stříkat základ (plnič ?)
Potřeboval bych tedy poradit, jaký lak a ředidlo použít pro tu penetraci, aby se to posléze nehádalo s tím sprejem.
Jako základový spray bych použil toto, ale jestli existuje lepší, ověřená a vyzkoušená varianta, rád to opatřím:
OBI, Sprej Penetrace a základní nátěrová barva na bázi umělé pryskyřice, obsahuje aceton, butyl-acetát, ethyl-acetát, matná šedá.
Jaký je rozdíl mezi nitrokombinační a nitrocelulózovou barvou?
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Ve vedlejší diskuzi se řešilo olejování povrchu. Zkoušel jsem porovnat Guitar hardwax Oil (zdroj Manahuna) s Osmo olejem (Osmo na kuchyňské desky) - aplikace na mořený jasan. Osmo olej vytváří lehce bílý film, což pěkně vytahuje barvu mořidla. Hardwax Oil mi hodně připomíná tungový olej, nechává lehce nažloutlou vrstvu. Na mořené povrchy se mi líbí více výsledek s Osmo olejem. Hardwax by zase asi více vyniknul na natural povrchu nebo odstínech hnědé. Přikládám foto vzorků, je to jen jedna vrstva oleje, povrch není dokonale obroušený.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Potřebuji zaretušovat na lakovaném javorovém krku pár míst. Je to na štěteček - pár kapek. Ale původní lak má nažloutlý tón, nenapadá vás výrobce nějakého laku, který by byl tónovaný a nejlépe měli k dispozici i vzorník? Původní lak bude nejpravděpodobněji PU nebo PE.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš si natonovat mořidlo a pak to zakapnout bezabarvym lakem. Hlubší vady je lepší zakápnout superlepidlem, přebrousíš a rozlestis ho stejne jako jak. Nebo pak koupit barvitka do laku a namichat s lakem. Těžko koupíš něco v odpovidajicim odstínu.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320