Strat, superstrat pro začátečníka do 30000
Pravidla fóra
Re: Strat, superstrat pro začátečníka do 30000
Ano to znamená, musíš tu strunu vytáhnout na vzdálenost víc. Ale psal jsem, že pocitově ti to může přijít pod prstama měkčí.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
prostě princip páky. Uděláš sice větší pohyb, ale s menší námahou. Ale nepřehánět, aby ses neocitl zcela mimo šachovnici a nezaznamenal první out v dějinách šachu (kytary). Opak je kytara s Floydem a zámkem. Pokud bude kobyla na doraz, bude bendování krátké a tvrdé.
www.prozeny.cz: „Naše dítě má staré rodiče a může z toho mít pekelný stresy!“ Zora Jandová v 9. dílu podcastu Kauza menopauza
porovnal jsem bendování na Stratocasteru a na RGčku se zámkama. Rozdíl jsem neregistroval.
www.prozeny.cz: „Naše dítě má staré rodiče a může z toho mít pekelný stresy!“ Zora Jandová v 9. dílu podcastu Kauza menopauza
Vracím se k tématu "měkkého bendování". Docela mi trvalo to najít, opravdu jsem netušil, že jsme psali do "superstrat do 30".
Délka "neaktivní" části struny může být (a u archtopů typicky je) na druhém konci, tj. mezi kobylkou a struníkem. Dlouho jsem nechápal velký pocitový rozdíl v měkkosti dohmatu dvou mých kytar, které mají stejnou menzuru a stejné struny (a pochopitelně pokud možno stejné seřízení). Nakonec jsem narazil na YT video, a potvrzuje to i kytarář Ken Parker, že čím delší volná část struny, tím měkčí (na stisknutí, bend). Ty moje dvě kytary se dost liší velikostí těla, a tedy při podobně dlouhém struníku má ta větší o dost delší volnou část struny.
A zpátky k původní problematice - jestliže tu volnou délku u solid body kytar řešíme u hlavy, moc možností není. A to navíc sympatizuji se symetrickými 3+3 hlavami...
Délka "neaktivní" části struny může být (a u archtopů typicky je) na druhém konci, tj. mezi kobylkou a struníkem. Dlouho jsem nechápal velký pocitový rozdíl v měkkosti dohmatu dvou mých kytar, které mají stejnou menzuru a stejné struny (a pochopitelně pokud možno stejné seřízení). Nakonec jsem narazil na YT video, a potvrzuje to i kytarář Ken Parker, že čím delší volná část struny, tím měkčí (na stisknutí, bend). Ty moje dvě kytary se dost liší velikostí těla, a tedy při podobně dlouhém struníku má ta větší o dost delší volnou část struny.
A zpátky k původní problematice - jestliže tu volnou délku u solid body kytar řešíme u hlavy, moc možností není. A to navíc sympatizuji se symetrickými 3+3 hlavami...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
pokud ti teda na RG (s neblokovaným tremolem) ladí unisono bendy jako na stratu s klasickou kobylkou a nepoznáš rozdíl ani pod rukou, tak to klobouček dolů...
Ad 'měkké bendy' ... tam je o úhlu struny za kamenem a ne o celkové délce struny, ikdyž to spolu částečně souvisí. Např. v případě Ibanez Edge Pro je ti jedno, kolik struny je za kamenem, pocitově nebo zvukově.
Nějak nevím. Nehodíme milimetry, gramy, duchy? Ale už jsem si v minulosti mnohokrát korigoval "jasný" názor, uvidíme.
Mám na všech kytarách Addarka .10 ve standard ladění. Tak jsem teď probrnk Lespaula, Straty i RG. Jasný, že nějaký dílčí rozdíl při tahání je, ale ten pocit bych připsal víc různým sílám krku. Např. RG je pohodlnější, protože párátko ...
Mám na všech kytarách Addarka .10 ve standard ladění. Tak jsem teď probrnk Lespaula, Straty i RG. Jasný, že nějaký dílčí rozdíl při tahání je, ale ten pocit bych připsal víc různým sílám krku. Např. RG je pohodlnější, protože párátko ...