Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od Hiddenplate »

zdárek... koumal jsem IRka od Bogren Digital, přesněji Rhythm IR (Downtuned).... a zkusil jsem s tim zvukem udělat takovy klasický HCčko...

check it out: https://youtu.be/Tl8fjcDwqO4
torst

Příspěvek od torst »

Hidden: Poslouchám a přijde mi, že už máš svuj styl a zvuk, který už takový zůstane. Nic proti. Nevím, jestli je to těmi IR´s , ale trochu mi ta kytara přijde živější, "odPODovanější", ve srovnání se staršími ukázkami.
Taky přiložím polínko:
https://soundcloud.com/torst2/laska-z-baru-fin
Je to klasickej demáč pro kapelu, kterej pak ve zkušebně zmrvíme podle možností instrumentalistů. Trochu jsem zaexperimantoval se zvukem - kytary jsou nejdřív přes analog preampy do DAW + impuls, potom brutální POD2 do linky a pak se to střídá. (a to kritizuju Hiddena za POD Go !). Připadám si jako Jeff Beck na albu Guitar Shop!
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
affordano

Příspěvek od affordano »

to torst: Hezký, veselý. Co takhle pěkný sólíčko? Bude aktualizace?
torst

Příspěvek od torst »

dík. zatím se sólem nepočítám. spokojím se s tou r´n´r mezihrou. Abych se neusóloval!
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: dík, hele ten "můj" zvuk je spíš asi výsledek nakroucenýho Perfect Drums pluginu, kterej dělá všechno to bubnový bahno pod tím... mám teď v plánu pořídit Krimh Drums od Bogren Digital (nasamplovaný bicí od Septic Flesh)... takže až se mi to dostane pod ruce, tak by celkovej mix měl znít s novejma bubenama jinak... no jsem zvědav jak to pak dopadne... nicméně...

IRka do PODa mam od Bogren DIgital a jsou to specificky dělaný impulzy pro 7mi a 8mi strunný kytary... prostě vyladěný frekvenčně pro podladěný kytary... na jejich strankach je to za nejakejch cca asi 20 éček... nic extra drahýho... a zvukově to PODa posouvá trochu dál...

každopádně...

mám tu ještě jednu ukázečku s tím samým zvukem... akorát trochu rozmanitější riffáž než to HCčko na YT...

soubor zde: https://drive.google.com/file/d/1_0zTua ... share_link

EDIT: v tyhle skladbě jsou bubny trochu podladěný jak dovolil PD plugin dokud to znělo ještě relativně přirozeně... ale stejnak je to znát, že to je Perfect Drums plugin...

EDIT2: torst: jo a snare jsem ubral asi o 6dB než původně byl, ale stejně prolejzaj transienty úderu virblu víc než by měly... když uberu snare víc, tak zas není slyšet jeho komprese atd. jedno s druhym... prostě...
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

zdárek, vlastně všechno jako předtím jen konceptuálně uplně něco jinýho... aby bylo co zvukově porovnávat...

prostě další novej song:
link zde:
OGG: https://drive.google.com/file/d/1i9AICX ... share_link
kterej stejně ještě upravim ještě tak 20x než to dostanu do nějakýho finálního stavu... :D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

stále Bogren Digital, jen jiný song:
https://youtu.be/GSU5mnyIp_4
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Náš nový, předvánoční klip. Popík jde do světa ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cSH0pFSycYs[/youtube]
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
torst

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/vzdutarek
Novej demáč pro kapelu. Zatim mi ho pochválili, ale už vidim, že předražená 1/8 v riffu bude při nácviku závažný problém.
1. kytara AMT R2+IR, 2. kytara plugin EZmix2, obě lehce podpořeny PODem a samplerem Virtual Guitarist.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ani ne tak hodnocení, jako spíše vzpomínka na starý originální bigbeatový časy, přesně tedy 35 let od vzniku této skladby a poté i živé nahrávky z poctivýho retro analogu na kazeťák. Moje maličkost ještě zívala :-)
https://soundcloud.com/feki-1/jwr95-mej ... al_sharing
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
torst

Příspěvek od torst »

Paráda! 80-90ky! Mládí, tancovačky, pivo. Na živou nahrávku je to slušná kvalita! Pěkný, klasický sólo.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

prvni experiment s aluminiem; musel jsem po xx pokusech o render vyhodit getgood drums, protoze mi pri kazdym renderu vynechal nejaky random uder na bici... driv to stacilo prejet jednou dvakrat a kontakt se s tim nejak srovnal, ted jsem uz totalne prisel o nervy, takze jsem po dlouhe dobe vytahl superior drummer a nejsem si uplne stopro jisty se zvukem... kazdopadne je tam i wav download, tak spis prosim poslechout to, znate soundcloud stream :D
https://soundcloud.com/bazdesh_3/egc
/edit: tak jsem neco potahal, mozna to zni lip. :D
torst

Příspěvek od torst »

Další příspěvek do soutěže o Zlatého Evžena.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Dobrej trolling
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Aby řeč nestála, tak zde vzorek z 80s-koncertu z minulého roku - se všema nedokonalostma, co k tomu patří, když se to hraje jen jednou.
torst

Příspěvek od torst »

si děláš kozy? Je to přeci perfektní. Muzikantsky, pěvecky i zvukově! Jak jste udělali záznam? Nahrávky z pultu jsou často nevyvážený (kytary hrajou částečně z pódia).
himself

Příspěvek od himself »

A copa to tam visí za malou kytárku? :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, je to smíchaný ze záznamu po stopách. Normálně k tomu přimíchávám zvuk z frontální kamery kvůli přirozenému ambientu. Ale tady jsem ho neměl, tak jsem přimíchal zvuk z jednoho z mobilů na pódiu.
Tak kytárka je nějaká Furchovka, ale nevím, jestli je nějak menší, nehrál jsem na ni nikdy.
himself

Příspěvek od himself »

Já jen že mi to připomnělo příběh té mojí, kterou si údajně koupil někdo na oživení nějaké popové kapely kdesi na Vysočině, ale pak ji prodal a dostala se až ke mně. Ale to je opravdu malé tělo.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

nene, my jsme z Brnečka
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“