Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

:) :) Víš co? Zvuk dle mého nedělá vystařená deska připláclá na korpus. Zvuk kytary dělá postupné rozvibrování (uvolňování ve struktuře) vrchní desky a tam ti žádné staření nepomůže. Musíš hrát hrát hrát
... já bych si vybíral ty lépe hrající :)
himself

Příspěvek od himself »

A dyť já nechci nic stařit :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No jo vlastně... :) Soráč...
smelina

Příspěvek od smelina »

Tak do určité míry to možná bude marketing, ale na mě tyhle vychytávky platí a na spoustu lidí taky. Doba se zrychluje a když ti nabídnou kytaru, která hraje stejně jako vyhraný nástroj po pár letech, tak to má svoje kupce. Furch má svůj styl a směr, to je jasný a jsem rád, že tu máme takového výrobce. Jak jsem psal jinde, za pár let mi bude 50 a šetřím na ultimátní nástroj bez kompromisů. Mezitím tam nejspíš ještě vsunu jednoho Rainbow Furcha, ale prozatím mám v užším výběru custom Collings nebo Boucher. Možná je to snobství, ale Furch takhle krásné kytary udělat neumí, resp. zatím nedělá.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

smelina píše: 10.02.2023 13:34 Tak do určité míry to možná bude marketing, ale na mě tyhle vychytávky platí a na spoustu lidí taky. Doba se zrychluje a když ti nabídnou kytaru, která hraje stejně jako vyhraný nástroj po pár letech, tak to má svoje kupce. Furch má svůj styl a směr, to je jasný a jsem rád, že tu máme takového výrobce. Jak jsem psal jinde, za pár let mi bude 50 a šetřím na ultimátní nástroj bez kompromisů. Mezitím tam nejspíš ještě vsunu jednoho Rainbow Furcha, ale prozatím mám v užším výběru custom Collings nebo Boucher. Možná je to snobství, ale Furch takhle krásné kytary udělat neumí, resp. zatím nedělá.
Tak já stále také hledám (většinou abych zklamaně odešel... respektive odešel potěšen? z hudebnin, protože jsem nic lepšího, než co mám doma, nenašel).
Ovšem Boucher... tak jak jsem vysledoval na YT dema a chlubily (ownery) těchto nástrojů, tak toho bych tuze rád vyzkoušel.
Na mě platí zvuk, zpracování a komfort... marketing ani moc ne.
Snobství - to je otázka. Pokud hraješ tři akordy, tak jo. Pokud je hraní důležité téma na zbytek života, tak ne.
A nesouhlasím... Furch dělá krásné nástroje. Ale vím, co myslíš...
himself

Příspěvek od himself »

"Zvukwise" mě nedávno zaujala tato kytara
https://www.youtube.com/watch?v=Gw4DzktfK5E
Nicméně u mě není zvuk na prvním místě.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 10.02.2023 14:06 "Zvukwise" mě nedávno zaujala tato kytara
Zní kovovonylonově... hlavně ten open Gm Capo na druhym... Má jinej zvuk, to jo to jo...
himself

Příspěvek od himself »

Obecně mám pocit, že vybírat od stolu fakt nejde ani při nejlepší vůli. Ani zvukem, ani hratelností. Takže zbývá ten vizuál, to asi jo.
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 10.02.2023 10:22 A ani ho neplánuješ?
Možná časem dám K&K Pure Mini. Pro svoje neumětelské hraní ho nepotřebuju, ale zas mi zbylo doma pár krámů, ke kterým můžu kytaru připojit.
himself píše: 10.02.2023 14:06 "Zvukwise" mě nedávno zaujala tato kytara
Tyhle echt butikové kytary jsem už úplně zavrhl. Cenovka je většinou šílená a rozšířenost mezi lidmi malá.

S nákupem od stolu problém nemám a u Furcha se toho vůbec nebojím. A nebudu se toho bát ani případě, že bych objednával třeba něco z menší spolehlivé dílny ve světě.

Co bych se asi trochu bál, je nákup na slepo např. něčeho ze Standard série od Martina, kde to sekají na páse a v ČR ti na to nalepí cenovku 100 tisíc.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

U Furcha se nebojíme, protože jsme měli desítky jejich kytar v ruce, ale jinde bych si netroufl. Už jen proto, že to třeba nebude špatný, ale prostě to nebude něco, co hledám. A pak to tady prodávej...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 10.02.2023 15:52 U Furcha se nebojíme, protože jsme měli desítky jejich kytar v ruce, ale jinde bych si netroufl. Už jen proto, že to třeba nebude špatný, ale prostě to nebude něco, co hledám. A pak to tady prodávej...
No... i toho Furcha si jdu raději prosvištět... co kdyby vedle něj visel o malinko lepčejší... za 50 - 60k nechci bojovat s myšlenkou, že jsem neudělal "vše pro to..."
smelina

Příspěvek od smelina »

Ještě se tedy vrátím k tomu OOM Vintage 2 Furchovi. Už trochu spamuju, ale padá mi z toho zvuku čelist. Ještě tedy nevím, co je tam přesně za struny. Nejsou na tom Elixiry, snad možná nějaký nepotahovaný daddarka, to ještě musím vyrazit z původního majitele. Ale sakra ty tóny, ten dozvuk. To jsem na žádný kytaře neslyšel a je to přesně to, co jsem asi vždy hledal. Red G-SR takhle nezněl, ani Martin OM-28, co mám půjčený nezní tak dobře. Počkám pro jistotu do NAMMU, jestli nebude Furch prezentovat nějakou novinku a pak asi objednám ještě jeden Vintage nástroj.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Troufam si tvrdit, ze to je uchycenim krku na 12. prazci. Uz jsem to tu nekde psal: ten zvuk mi pripada, jako kdyby v fe kytare byl pripraveny, nasponovany, a to brnknuti ho j
"jen pusti ven" jako divoke kone ze stodoly.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

vzdyt to tady furch spamuju:) Hlavne me bavi ty reakce posluchacu, kdyz do jakehokoliv Furcha nalezite hrabnes :)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Nemáte někdo navíc Hiscox kufr na G? Nedávno byl na bazaru ale už je pryč.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Pes5

Furch in US - kousek příběhu

Příspěvek od Pes5 »

Ahoj, narazil jsem na zajímavé povídání o tom, jak se Furch etabloval v USA - nápověda - Roger Schmidt, je to ca prvních 8 minut tohoto videa
https://www.youtube.com/watch?v=bNGrryFNQpY
.. tak posílám pro Furcovy znalce, pokud by vám to uniklo, takový pohled z jiné strany, určitě nic špatně ohledně Furchů, nebojte...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak J.P. je nejen vyjimecny hrac, ale bezesporu i znalec akustickych kytar. Prave jeho adorace Boucher kytar na YT mne donutila naplanovat si vylet do Kanady, ktery chci spojit prave s navstevou prodejce Boucher. Ale abych nebyl za fanatika, primarne je mym cilem projet se z Vancouveru do Jasperu vyhlidkovym vlakem... takovej muj sen, ktery se na stara kolena konecne jevi splnitelnym. Pokud bych si privezl i nejakeho Bouchera, mel bych splneno dvojnasob.
himself

Příspěvek od himself »

Ja jsem kdysi chtel Bajkalsko Amurskou. Uz jaksi nechci :)
smelina

Příspěvek od smelina »

Prskyn píše: 19.02.2023 11:44 Tak J.P. je nejen vyjimecny hrac, ale bezesporu i znalec akustickych kytar. Prave jeho adorace Boucher kytar na YT mne donutila naplanovat si vylet do Kanady, ktery chci spojit prave s navstevou prodejce Boucher. Ale abych nebyl za fanatika, primarne je mym cilem projet se z Vancouveru do Jasperu vyhlidkovym vlakem... takovej muj sen, ktery se na stara kolena konecne jevi splnitelnym. Pokud bych si privezl i nejakeho Bouchera, mel bych splneno dvojnasob.
Mám ho také rád. Je to Kanaďan, takže je pro něj Boucher jasná volba. Líbí se mi jeho názor, že současná produkce hlavně vyšších modelů Martin/Taylor/Gibson je předřažená a nikdo by je neměl kupovat :-)
Naposledy upravil(a) smelina dne 20.02.2023 18:57, celkem upraveno 2 x.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Take si myslim, ze to jsou predrazene nastroje. Vyhodou je ale celkem neklesajici (ba naopak) cena v case.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“