Dřevo pro stavbu kytary

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
himself

Re: Dřevo pro stavbu kytary

Příspěvek od himself »

To je vtipný, já jsem tady něco komentoval, ale nepřiložil jsem video :)
Takže mluvil jsem o tomhle

A ještě bych chtěl upozornit na video, které beze zbytku vysvětluje problém "vepředu smrk, vzadu palisandr", na který jsem se tady taky před nějakou dobou ptal.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

himself píše: 23.02.2023 15:11 To je vtipný, já jsem tady něco komentoval, ale nepřiložil jsem video :)
Takže mluvil jsem o tomhle
No, nechci být za rozporovače tonewood, ale pokud nemají špalíky totožné rozměry, je logické, že výška tónu je pokaždé jiný (princip xylofonu). Rozdíly zabarvení tónu mezi dřevy by se daly posuzovat až na základě rozměrově totožných vzorků. V podstatě bude IMHO rozdíl jen v tom zabarvení (jasnější vs. tmavší tón) a nějaké rezonanční frekvenci, ne?
himself

Příspěvek od himself »

A muj puvodni prispevek z 21.1. jsi cetl?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

himself píše: 24.02.2023 8:10 A muj puvodni prispevek z 21.1. jsi cetl?
:lol: juj
volfi

Příspěvek od volfi »

Setkali jste se někdy s alergii na exotické dřeviny?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Vyloženě alergii nemám, ale pobrečím si a kycham ze sapeli a podobných. Akát dráždí. Lepší je si alergii nevypěstovat. Respirátor je na západě samozřejmost.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Exoticka dřeva jsou hodně agresivní na dýchací cesty. Ve smyslu dýchání prachu při zpracování hlavně při broušení. Jedno z nejhorších je padouk a zebrano, prach je vyloženě toxický. Hodně dráždí i obyčejný jasan. Tím, že mám relativně malou dílnu investoval jsem do profi masky s přívodem filtrovaného vzduchu a do silné filtrační jednotky na jemný prach, tou občas vyperu vzduch v dílně. Doporučuji toto nepodceňovat.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
volfi

Příspěvek od volfi »

Rád bych se preventivně ochránil jsem alergik a astmatik. Tuhle jsem brousil palisandrovou kobylku a nic mi to nezpůsobovalo. Ale člověk nikdy neví. Co 3M maska? Ta by mohla být asi dostatečná.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

3M polomaska funguje dobře, také občas používám. Obyčejný respirátor na exotický prach mi nepřijde dostatečný ve vnitřních prostorách, vždy jsem stejně potom smrkal prach. Na větší a delší práce si beru masku s přívodem vzduchu, hlavně kvůli pohodlí. V té 3M polomasce dlouho nevydržím, hůř se v tom dýchá a potí se obličej.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“