Klipová ladička

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Čavli

Re: Klipová ladička

Příspěvek od Čavli »

U drahých kytar je více harmonických frekvenci, a víc se ozývají i nehrané struny. To ladičku plete.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Prskyn píše: 1.03.2023 17:19 vyzkoušeno.... fakt to spouští "harfička"
Dobré vědět, díky.
Máte holt příliš dobré kytary, kupte si nějaké hluché poleno a bude to cajk. ;)
Placka

Příspěvek od Placka »

Mě taky přijde poly mód dobrý na rychlou kontrolu mezi písničkama jako fajn věc. Prostě brnkneš přes všechny struny a jedním rychlým pohledem zjistíš, jestli je něco ustřeleného a případně tu ustřelenou věc doladíš v mono módu. Pro mě je třeba nepochopitelný, proč tak drahá věc jako Quad cortex má jeden jedinej mód ladičky (třeba Helix má klasiku, pak klasiu s jemným zobrazením a strobo mód). Myslím že nějakej sofistikovanej poly mód by mohl být fajn - zvlášť když výpočetního výkonu má QC dostatek.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Na rychlou kontrolu stačí ucho, a na přesnější ladění polymód stejně není.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Placka

Příspěvek od Placka »

To že to stačí tobě, neznamená, že to stačí všem.

Při živém hraní téměř nikdy neladim podle ucha. Zaprvé nejsem kdovijakej sluchař a na přesný doladění potřebuju čas a klid.
Za druhé (a to je hlavní důvod) si myslím, že nikdo není zvedavej na moje prohrabovani strun, hledání, která je rozladěná a následný dotahování podle ucha. Snažím se mezi songama co nejmíň zdržovat a ladit se zamutovanym výstupem, v tu chvíli je polymod fajn, prohrabnu všechny a hned doladuju co je kritický (už v uni módu).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka píše: 2.03.2023 17:14 Za druhé (a to je hlavní důvod) si myslím, že nikdo není zvedavej na moje prohrabovani strun, hledání, která je rozladěná a následný dotahování podle ucha. Snažím se mezi songama co nejmíň zdržovat a ladit se zamutovanym výstupem, v tu chvíli je polymod fajn, prohrabnu všechny a hned doladuju co je kritický (už v uni módu).
Přesně tak.
Čavli nejspíš nepochopil, že tahle poznámka je o el. kytaře při hlasitém hraní, tam je to jinak.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Na živém hraní neladím klipovou ladičkou.
To není o chápání, ani o tom co stačí nebo nestačí někomu jinému.
To je o tom jak to dělám já.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Já ladím klipovou ladičkou všude nevím jak jinak bych ladil bez elektroniky v kytaře.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cherreda píše: 2.03.2023 9:24
Prskyn píše: 1.03.2023 17:19 vyzkoušeno.... fakt to spouští "harfička"
Dobré vědět, díky.
Máte holt příliš dobré kytary, kupte si nějaké hluché poleno a bude to cajk. ;)
Za sebe bych rekl, ze to hluchy poleno zacinam bejt ja... proto ta ladicka :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Placka píše: 2.03.2023 11:03 Mě taky přijde poly mód dobrý na rychlou kontrolu mezi písničkama jako fajn věc. Prostě brnkneš přes všechny struny a jedním rychlým pohledem zjistíš, jestli je něco ustřeleného a případně tu ustřelenou věc doladíš v mono módu. Pro mě je třeba nepochopitelný, proč tak drahá věc jako Quad cortex má jeden jedinej mód ladičky (třeba Helix má klasiku, pak klasiu s jemným zobrazením a strobo mód). Myslím že nějakej sofistikovanej poly mód by mohl být fajn - zvlášť když výpočetního výkonu má QC dostatek.
má jeden mód možná proto, že funguje ? :) Na Helixu nebo FM3 mi ladička vadila právě kvůli pomalému displayi a strobo mód ti dá akorát tak naběh na epilepťák. Ale hlavně že to má barvičky :) To už i Boss má lepší ladičku. Poly módu věřím asi jako recenzi na Youtube :lol:
Kolega má clipového Petersona a je přesnější než Polytune. Já mám podlahového HD a ten ladí rychleji a přesněji než Polytune.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mám klipovek hodně (jiné nepoužívám) a sebou vozím polytune kupodivu jako záložní a používám Cherub za cca 200,- blbuvzdorná, bez jakýchkoli přepínačů,aktivuje se nasazením na hlavu kytary (vypínač je v tom klipu) nic omylem nepřepnu a má celkem velká písmena ale při slunci nevidím dobře na žádnou ladičku.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Já mám dobrou zkušenost s Korgem (nějaký předchůdce AW-LT100M). Má ale velmi subtilní držák s 2 kulovými klouby. Jinak nejpřesnější je myslím také Peterson. Mám i Intelli IMT-900, a u té chrastí při hraní tlačítka. Mám PW do díry, pod šroubek mechaniky (nejde na všechny hlavy, protože se nevejde, a nebo třeba Taylor nemá šroubky u mechanik), a s klipem na hlavu. Mám i Sencor, protože byl skoro zadarmo ve výprodeji a má metronom, a mám i nějaké číny, či Ortega. Každá má nějaké mouchy. Třeba jedna PW strašně lže u vyšších tónů, u některé je problém s basou, a třeba i na kyraře musím u tlustých strun použít flažolet.
Na pódiu ale používám ladičku v pedálu (L.R.Baggs Venue) - funguje dobře a mutuje výstup.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bubucci píše: 3.03.2023 8:03 má jeden mód možná proto, že funguje ? :) Na Helixu nebo FM3 mi ladička vadila právě kvůli pomalému displayi a strobo mód ti dá akorát tak naběh na epilepťák. Ale hlavně že to má barvičky :) To už i Boss má lepší ladičku. Poly módu věřím asi jako recenzi na Youtube :lol:
Kolega má clipového Petersona a je přesnější než Polytune. Já mám podlahového HD a ten ladí rychleji a přesněji než Polytune.
Jj, v AX8 je ladička komicky retro líná. :) To ji v AxeIII nezlepšili šmarja? :)

Vidím to osobně tak, že Petersonky jsou super ve studiu, ale na živé hraní mi jejich přesnost připadá až kontraproduktivní, bral jsem si klipovku nějakou chvíli kdysi na akustické konc. a přesnost mě spíš vlastně zdržovala, i když reaguje krásně rychle. :) Co se týká HD, tak je skvělá, ale do pedalboardu u mě vyhrála TC mini, naladím se s ní taky trochu rychlejc než s HD, je menší a kupodivu je dobře vidět, i když na ni svítí slunce (to jsem HD nezkusil). Poly používám fakt jen pro rychlou kontrolu, když se mi něco nezdá, hraju holt s pákou no...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dneska jsem poprvé slyšel něco o kompenzovaných ladičkách, zkusili jste nějakou? Fakt to v praxi funguje? Když vidím, jak mi při ladění lítá rafička u tuneru v mobilu, tak si to moc neumím představit.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
himself

Příspěvek od himself »

Vypadá to zajímavě a nějaká aplikace v telefonu by to na vyzkoušení mohla umět, ne? Ostatně píšou tam ty korekce, tak by to člověk mohl zkusit "manuálně".
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

TC Unitune má pochvalu za rychlost a čitelnost.
Mimoto bez zaváhání ukazuje i H a Fis na kytaře a H na baskytaře, s čímž mají klipovky často dost problém.
José

Příspěvek od José »

Přidávám se. Taky jsem si ji do zkušebny a na lajf pořídil (na basu). A je to takové víc juzr frendly a hevy duty (kovovej klip je boží). Oproti strobo clipu od Petersona se zas hůř ladí na atak (cílového tónu dosaženého v moment brnknutí, tedy nadladění v průběhu tónu, ne až v sustain fázi).
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Taky mam clip Unitune (na ruzne acc instrumenty nebk domaci ladeni ekektrik). V pedalbordu ve zkusebne starsi pedalovou Polytune. S obojim spokojenost.
Hraju výhradně na šrot.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak oproti Petersonce... :) U té je jiná přesnost a ještě ke všemu i režim pro baskytaru, mám ve studiu všechny tři verze (clip/stomp/plus), jsou super, ale na koncertování bych nechtěl ani jednu. :) Teď shodou náhod nahrávám basu do pár písniček a ve "sweet" režimu pro baskytaru je basa dokonce o krapítek jinak naladěná než na ne-Peterson ladičkách. Ovšem vzhledem k tomu, jak tón umí rozladit samotné pracky a vůbec obecná hráčská kopytoidnost, mi to přijde fuk. :)
Na live exceluje TC.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“