Klipová ladička
Pravidla fóra
Re: Klipová ladička
U drahých kytar je více harmonických frekvenci, a víc se ozývají i nehrané struny. To ladičku plete.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Dobré vědět, díky.
Máte holt příliš dobré kytary, kupte si nějaké hluché poleno a bude to cajk.
| Cruel YT | Cruel sptf
Mě taky přijde poly mód dobrý na rychlou kontrolu mezi písničkama jako fajn věc. Prostě brnkneš přes všechny struny a jedním rychlým pohledem zjistíš, jestli je něco ustřeleného a případně tu ustřelenou věc doladíš v mono módu. Pro mě je třeba nepochopitelný, proč tak drahá věc jako Quad cortex má jeden jedinej mód ladičky (třeba Helix má klasiku, pak klasiu s jemným zobrazením a strobo mód). Myslím že nějakej sofistikovanej poly mód by mohl být fajn - zvlášť když výpočetního výkonu má QC dostatek.
Na rychlou kontrolu stačí ucho, a na přesnější ladění polymód stejně není.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
To že to stačí tobě, neznamená, že to stačí všem.
Při živém hraní téměř nikdy neladim podle ucha. Zaprvé nejsem kdovijakej sluchař a na přesný doladění potřebuju čas a klid.
Za druhé (a to je hlavní důvod) si myslím, že nikdo není zvedavej na moje prohrabovani strun, hledání, která je rozladěná a následný dotahování podle ucha. Snažím se mezi songama co nejmíň zdržovat a ladit se zamutovanym výstupem, v tu chvíli je polymod fajn, prohrabnu všechny a hned doladuju co je kritický (už v uni módu).
Při živém hraní téměř nikdy neladim podle ucha. Zaprvé nejsem kdovijakej sluchař a na přesný doladění potřebuju čas a klid.
Za druhé (a to je hlavní důvod) si myslím, že nikdo není zvedavej na moje prohrabovani strun, hledání, která je rozladěná a následný dotahování podle ucha. Snažím se mezi songama co nejmíň zdržovat a ladit se zamutovanym výstupem, v tu chvíli je polymod fajn, prohrabnu všechny a hned doladuju co je kritický (už v uni módu).
Přesně tak.Placka píše: 2.03.2023 17:14 Za druhé (a to je hlavní důvod) si myslím, že nikdo není zvedavej na moje prohrabovani strun, hledání, která je rozladěná a následný dotahování podle ucha. Snažím se mezi songama co nejmíň zdržovat a ladit se zamutovanym výstupem, v tu chvíli je polymod fajn, prohrabnu všechny a hned doladuju co je kritický (už v uni módu).
Čavli nejspíš nepochopil, že tahle poznámka je o el. kytaře při hlasitém hraní, tam je to jinak.
| Cruel YT | Cruel sptf
Na živém hraní neladím klipovou ladičkou.
To není o chápání, ani o tom co stačí nebo nestačí někomu jinému.
To je o tom jak to dělám já.
To není o chápání, ani o tom co stačí nebo nestačí někomu jinému.
To je o tom jak to dělám já.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Já ladím klipovou ladičkou všude nevím jak jinak bych ladil bez elektroniky v kytaře.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
má jeden mód možná proto, že funguje ?Placka píše: 2.03.2023 11:03 Mě taky přijde poly mód dobrý na rychlou kontrolu mezi písničkama jako fajn věc. Prostě brnkneš přes všechny struny a jedním rychlým pohledem zjistíš, jestli je něco ustřeleného a případně tu ustřelenou věc doladíš v mono módu. Pro mě je třeba nepochopitelný, proč tak drahá věc jako Quad cortex má jeden jedinej mód ladičky (třeba Helix má klasiku, pak klasiu s jemným zobrazením a strobo mód). Myslím že nějakej sofistikovanej poly mód by mohl být fajn - zvlášť když výpočetního výkonu má QC dostatek.
Kolega má clipového Petersona a je přesnější než Polytune. Já mám podlahového HD a ten ladí rychleji a přesněji než Polytune.
Mám klipovek hodně (jiné nepoužívám) a sebou vozím polytune kupodivu jako záložní a používám Cherub za cca 200,- blbuvzdorná, bez jakýchkoli přepínačů,aktivuje se nasazením na hlavu kytary (vypínač je v tom klipu) nic omylem nepřepnu a má celkem velká písmena ale při slunci nevidím dobře na žádnou ladičku.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Já mám dobrou zkušenost s Korgem (nějaký předchůdce AW-LT100M). Má ale velmi subtilní držák s 2 kulovými klouby. Jinak nejpřesnější je myslím také Peterson. Mám i Intelli IMT-900, a u té chrastí při hraní tlačítka. Mám PW do díry, pod šroubek mechaniky (nejde na všechny hlavy, protože se nevejde, a nebo třeba Taylor nemá šroubky u mechanik), a s klipem na hlavu. Mám i Sencor, protože byl skoro zadarmo ve výprodeji a má metronom, a mám i nějaké číny, či Ortega. Každá má nějaké mouchy. Třeba jedna PW strašně lže u vyšších tónů, u některé je problém s basou, a třeba i na kyraře musím u tlustých strun použít flažolet.
Na pódiu ale používám ladičku v pedálu (L.R.Baggs Venue) - funguje dobře a mutuje výstup.
Na pódiu ale používám ladičku v pedálu (L.R.Baggs Venue) - funguje dobře a mutuje výstup.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jj, v AX8 je ladička komicky retro líná.bubucci píše: 3.03.2023 8:03 má jeden mód možná proto, že funguje ?Na Helixu nebo FM3 mi ladička vadila právě kvůli pomalému displayi a strobo mód ti dá akorát tak naběh na epilepťák. Ale hlavně že to má barvičky
To už i Boss má lepší ladičku. Poly módu věřím asi jako recenzi na Youtube
Kolega má clipového Petersona a je přesnější než Polytune. Já mám podlahového HD a ten ladí rychleji a přesněji než Polytune.
Vidím to osobně tak, že Petersonky jsou super ve studiu, ale na živé hraní mi jejich přesnost připadá až kontraproduktivní, bral jsem si klipovku nějakou chvíli kdysi na akustické konc. a přesnost mě spíš vlastně zdržovala, i když reaguje krásně rychle.
| Cruel YT | Cruel sptf
Dneska jsem poprvé slyšel něco o kompenzovaných ladičkách, zkusili jste nějakou? Fakt to v praxi funguje? Když vidím, jak mi při ladění lítá rafička u tuneru v mobilu, tak si to moc neumím představit.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Vypadá to zajímavě a nějaká aplikace v telefonu by to na vyzkoušení mohla umět, ne? Ostatně píšou tam ty korekce, tak by to člověk mohl zkusit "manuálně".
TC Unitune má pochvalu za rychlost a čitelnost.
Mimoto bez zaváhání ukazuje i H a Fis na kytaře a H na baskytaře, s čímž mají klipovky často dost problém.
Mimoto bez zaváhání ukazuje i H a Fis na kytaře a H na baskytaře, s čímž mají klipovky často dost problém.
| Cruel YT | Cruel sptf
Přidávám se. Taky jsem si ji do zkušebny a na lajf pořídil (na basu). A je to takové víc juzr frendly a hevy duty (kovovej klip je boží). Oproti strobo clipu od Petersona se zas hůř ladí na atak (cílového tónu dosaženého v moment brnknutí, tedy nadladění v průběhu tónu, ne až v sustain fázi).
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam clip Unitune (na ruzne acc instrumenty nebk domaci ladeni ekektrik). V pedalbordu ve zkusebne starsi pedalovou Polytune. S obojim spokojenost.
Hraju výhradně na šrot.
Tak oproti Petersonce...
U té je jiná přesnost a ještě ke všemu i režim pro baskytaru, mám ve studiu všechny tři verze (clip/stomp/plus), jsou super, ale na koncertování bych nechtěl ani jednu.
Teď shodou náhod nahrávám basu do pár písniček a ve "sweet" režimu pro baskytaru je basa dokonce o krapítek jinak naladěná než na ne-Peterson ladičkách. Ovšem vzhledem k tomu, jak tón umí rozladit samotné pracky a vůbec obecná hráčská kopytoidnost, mi to přijde fuk. 
Na live exceluje TC.
Na live exceluje TC.
| Cruel YT | Cruel sptf