Z Prahy.
Stratocaster - snímače H/S
Pravidla fóra
Re: Stratocaster - snímače H/S
Explorer je v sedu úplně špatně, jinak bych ho neprodal(mě osobně neseděl ani ve stoje, tahal mě za krk), to posunutí jsem ale myslel zvukově, měl struny skrz tělo a že to je kus dřeva, snímač SD SH4 v něm hrál neskutečně, proti superstratu neuvěřitelný rozdíl, taky jsem díky němu zjistil, že mi sedí široký a tenký krk a že se klidně obejdu bez Floyda i bez zámků...
Rozumím. Taky bych si chtěl zkusit nějaké širší krky. Jde to poznat podle něčeho jiného než šířky nulťáku? Všecko co jsem hrál bylo 42-43 tuším.pavel 815 píše: 20.03.2023 23:48 Explorer je v sedu úplně špatně, jinak bych ho neprodal(mě osobně neseděl ani ve stoje, tahal mě za krk), to posunutí jsem ale myslel zvukově, měl struny skrz tělo a že to je kus dřeva, snímač SD SH4 v něm hrál neskutečně, proti superstratu neuvěřitelný rozdíl, taky jsem díky němu zjistil, že mi sedí široký a tenký krk a že se klidně obejdu bez Floyda i bez zámků...
Nemá Gibson menší menzuru? Tudíž pražce víc u sebe?
No protože Fender je a vždycky byl mnohem lacinější kytara než Gibson, na tom si Leo taky postavil byznysHector píše: 19.03.2023 23:44 Když pomineme zvuk tak mi vadí ten dutý zvuk od pickguardu, celkově to oproti Gibsonům působí tak nějak "laciněji", jen holt díky tomu to asi na čistém kanálu tak hezky u krku zní.
Jinak, když si pořídíš nějakou pořádnou kytaru, zjistíš možná, že vlastně ani tu super univerzálnost nepotřebuješ. Já měl první kytaru Corta G200 a na něm asi 11 možností zapojení (někde to tu jde dohledat). Pak jsem si koupil USA Standard Strat s tím, že si je tam taky udělám... A zjistil, že těch 5 mi úplně stačí
nicméně, pokud chceš H-(S-)S, takových kytar je hodně: Ten Chapman bych teda zrovna určitě vyzkoušel. I ten Tokai, ta cena je myslím v dnešní době poměrně normální, pokud to není nějaký úplně nejnižší model z té doby.
Kobylka a umístění poťáků je podle mě spíš o zvyku, asi bych se na to tak moc neohlížel...
Jestli na to máš kapitál, je to asi nejlepší možnost, pokud nevíš, co chceš. A nebo kup jenom jednu a časem jí vyměň, když Tě bude lákat něco nového.Už jsem aji uvažoval o tom že než kupovat něco non plus ultra univerzálního a nového, že bych koupil staršího strata squiera se singlama nebo HSS a k tomu nějaký starší superstrat s HH a časem se uvidi co půjde z domu.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Asanoth píše: 24.03.2023 16:14No protože Fender je a vždycky byl mnohem lacinější kytara než Gibson, na tom si Leo taky postavil byznysHector píše: 19.03.2023 23:44 Když pomineme zvuk tak mi vadí ten dutý zvuk od pickguardu, celkově to oproti Gibsonům působí tak nějak "laciněji", jen holt díky tomu to asi na čistém kanálu tak hezky u krku zní.
. Ale je lacinější a hraje mnohem líp, no tak neber to
Na obojí (zvuk i původní cena) má velký vliv i např ten šroubovaný krk.
Jinak, když si pořídíš nějakou pořádnou kytaru, zjistíš možná, že vlastně ani tu super univerzálnost nepotřebuješ. Já měl první kytaru Corta G200 a na něm asi 11 možností zapojení (někde to tu jde dohledat). Pak jsem si koupil USA Standard Strat s tím, že si je tam taky udělám... A zjistil, že těch 5 mi úplně stačí.
nicméně, pokud chceš H-(S-)S, takových kytar je hodně: Ten Chapman bych teda zrovna určitě vyzkoušel. I ten Tokai, ta cena je myslím v dnešní době poměrně normální, pokud to není nějaký úplně nejnižší model z té doby.
Kobylka a umístění poťáků je podle mě spíš o zvyku, asi bych se na to tak moc neohlížel...
Jestli na to máš kapitál, je to asi nejlepší možnost, pokud nevíš, co chceš. A nebo kup jenom jednu a časem jí vyměň, když Tě bude lákat něco nového.Už jsem aji uvažoval o tom že než kupovat něco non plus ultra univerzálního a nového, že bych koupil staršího strata squiera se singlama nebo HSS a k tomu nějaký starší superstrat s HH a časem se uvidi co půjde z domu.
Díky, budu se snažit jít podobnou cestou. Ten poťák kdyžtak předělám, že místo 2x tone bude jen 1x tone a 1x volume. Hraje nějak velkou roli rozdíl pražců medium vs jumbo? Uvažuju aji o tom HSS stříbrném stratu z bazaru ale tam mě vyděsilo: "Snížené pražce kvůli dohmatu"
Však mu zavolej, co to znamená, třeba to znamená jen seřízenou kytaru.Hector píše: 26.03.2023 6:56 Uvažuju aji o tom HSS stříbrném stratu z bazaru ale tam mě vyděsilo: "Snížené pražce kvůli dohmatu"
jinak jsi psal, že v Chapmana nemáš důvěru - na youtubu najdeš spoustu videí a recenzí i tohodle konkrétního modelu. Já mám Chapmana ML3 pro a je to za rozumný peníze fakt hezky zpracovaná kytara.
Placka píše: 26.03.2023 11:50Však mu zavolej, co to znamená, třeba to znamená jen seřízenou kytaru.Hector píše: 26.03.2023 6:56 Uvažuju aji o tom HSS stříbrném stratu z bazaru ale tam mě vyděsilo: "Snížené pražce kvůli dohmatu"
jinak jsi psal, že v Chapmana nemáš důvěru - na youtubu najdeš spoustu videí a recenzí i tohodle konkrétního modelu. Já mám Chapmana ML3 pro a je to za rozumný peníze fakt hezky zpracovaná kytara.
Tak bohužel jsou pražce opravdu snížené kytarářem. Mám z toho trochu strach abych nedrhl prsty po hmatníku při bendování.
Teď je zrovna na bazaru jednlen "strat" za výbornou cenu a splňuje dost tvých původních požadavků (pevná kobyla, lepený krk...):
https://hudebnibazar.cz/chapman-ml1-pro ... /ID509563/
Ta kytara stala nová kolem 30, aktuálně ve výprodeji za 23000...
K tomuhle si za cca 7000 koupíš classic Vibe strata (třeba zde https://hudebnibazar.cz/david-gilmour-s ... /ID512342/) a máš v super kvalitě vyřešeno:):). Až se rozhodneš, kteroukoliv kytaru bez velké ztráty snadno prodáš...
https://hudebnibazar.cz/chapman-ml1-pro ... /ID509563/
Ta kytara stala nová kolem 30, aktuálně ve výprodeji za 23000...
K tomuhle si za cca 7000 koupíš classic Vibe strata (třeba zde https://hudebnibazar.cz/david-gilmour-s ... /ID512342/) a máš v super kvalitě vyřešeno:):). Až se rozhodneš, kteroukoliv kytaru bez velké ztráty snadno prodáš...
To asi platilo docela dost dlouhou dobu, ale dneska nová Gibson Les Paul Standard cca 55000, Fender Stratocaster American Pro II 46000 a American Ultra 56000.Asanoth píše: 24.03.2023 16:14 No protože Fender je a vždycky byl mnohem lacinější kytara než Gibson, na tom si Leo taky postavil byznys. Ale je lacinější a hraje mnohem líp, no tak neber to
![]()
Když vezmu v úvahu cenu dřeva, pracnost zpracování Gibsonu LP (lepení mahagonu a javoru, lepení krku, nitrolak), tak Leo Fender byl v návrhu génius a současná fabrika Fender jsou fakt šikovní obchodníci. Kam to Gibson dopracoval?
To je docela zajimave, protoze LP Std stal v podstate stejne v dobe kdy USA Std strat stal 30...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C