Mam uz nejakou chvili kytaru od EGC, takze i s jejich snimacema a wiringem (diagram se moc neda nikde dohledat, zkousel jsem); nedavno jsem si vsiml nasledujici blbosti -
s prepinacem na poloze krk je potreba stahnout jak volume krcniho, tak volume kobyloveho, jako kdyby tam lehounce "protekal" signal; stejne tak se to chova i na kobylovem - viz video niz.
Hosi ze skupiny EGC/TBD majitelu na fb tvrdi, ze pry je to i u jinych modelu a pry vesmes normalni, ale mi to trochu pri hrani s hodne gainem vadi, tak se obracim na vas s prosbou, jestli uz jste podobnou vec nekde videli, pripadne nejaky napad cim by to mohlo byt a kam mam koukat.
Porovnaval jsem to jeste se svym Washburnem (stejny 2xHB, 3-way switch, 2+2 knob setup) a tam volume neproteka - ale oproti EGC se na stredni poloze chova jinak - ztlumenim jednoho snimace na Washburnu ztlumi signal komplet, na EGC zlumenim jednoho ve stredni poloze dal druhy s radosti hraje - na to uz mi google odpovedel, ze je to (nejspis) rozdil mezi "les paul 50s vs modern wiring", ale nic z toho nevysvetluje ten muj primarni problem...
Diky za odpovedi, pripadne za slouceni s nejakym tematem kde uz se to treba resilo.
(jo sorry nenaladil jsem se