Kytarový popruh, řemen, pás...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarový popruh, řemen, pás...

Příspěvek od speed8 »

jastud píše: 3.01.2021 1:59 Mně se osvědčil tenhle: https://kytary.cz/perris-leathers-175-d ... /HN115060/
Dostatečně dlouhý a široký, není tvrdý, neničí kytaru, dobře vypadá, stojí rozumné peníze. Mám ho na pěti kytarách.
Diky, ale na me je dost kratky. Mam prave tuhle verzi, ktera je jeste o 5 cm delsi, ale pro me nedostatecne.
Japhy píše: 3.01.2021 8:30 Ověřená Čína z Alíka, pravá a slušně vypadající kůže.
https://a.aliexpress.com/_mOghQn7
Kouknu, diky
Otylie

Příspěvek od Otylie »

Koupil jsem si k nové akustické kytaře nový kožený pás - https://kytary.cz/ortega-leather-strap- ... /HN239131/. Normálně kupuju levnější, ale chtěl jsem si udělat radost. Pás je pohodlný, ale strašně vrže. Hlavně v místě styku s patkou krku (rolna je na spodní straně patky krku - Taylor). Nějaký námět co s tím? Dík.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Otylie píše: 16.04.2023 9:58 Koupil jsem si k nové akustické kytaře nový kožený pás - https://kytary.cz/ortega-leather-strap- ... /HN239131/. Normálně kupuju levnější, ale chtěl jsem si udělat radost. Pás je pohodlný, ale strašně vrže. Hlavně v místě styku s patkou krku (rolna je na spodní straně patky krku - Taylor). Nějaký námět co s tím? Dík.
Vyměnit kytaru? :lol: :lol:
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Asi jediná "normální" rada, ošetřit pás nějakým prostředkem na kůži, měl by změknout a přestat vrzat.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Otylie

Příspěvek od Otylie »

2 džetro
Dík.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Až se v místě vrzání ošoupe, přejde to samo.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

To byl joke... chápu, asi blbej.
Používáš zámky na popruh? Asi spíš jen navléknutí na rolnu co?
Řešení je namazat a vydržet než se ochodí, jak psal Džetro... Každá nová kůže vrže (opasek, atd.). Nebo předělat rolnu do spodní části patky krku (viz 2).
Přílohy
60defc65e43d0a4ce2924149f0e91811.jpg
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Otylie

Příspěvek od Otylie »

OK, díky kluci. Vydržím. s**e mě akorát to, že jak u hraní chodím (no ono stačí, když trochu pohnu levým ramenem) tak ty zvuky z popruhu přehluší ten krásný zvuk kytary (je to zatím nejlepší kytara, kterou jsem kdy měl- a to jsem jich měl/mám dost a spoustu i dražších).
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Vydrž to, Taylor určitě stojí za to, sám mám nového a jsem nadšený. Napadlo mě máznout hlavně ty dírky, podle mě to vrže o rolnu, možná stačí trochu vosku ze svíčky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
torst

Příspěvek od torst »

Otylie píše: 16.04.2023 9:58 Koupil jsem si k nové akustické kytaře nový kožený pás - https://kytary.cz/ortega-leather-strap- ... /HN239131/. Normálně kupuju levnější, ale chtěl jsem si udělat radost. Pás je pohodlný, ale strašně vrže. Hlavně v místě styku s patkou krku (rolna je na spodní straně patky krku - Taylor). Nějaký námět co s tím? Dík.
No já bych hlavně pod pás přidal nějakou dilatační vrstvu. Vystřihnout kus textilu, koženky, papírová čtvrtka, igelit, celofán, ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

A galvanické oddělení!
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

mázni to Indulonou a nebude vrzat
Otylie

Příspěvek od Otylie »

Kajman2nd píše: 17.04.2023 8:55 mázni to Indulonou a nebude vrzat
Přesně to jsem, aniž bych si přečetl tvou odpověď, udělal a fakt to nevrže. :D
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ajajaj...
Indulonu na kůži NE! Stejně tak jako kdysi doporučovaný rybí tuk. Tuky všeobecně roztahují vnitřní póry a narušují strukturu kůže. Malá kapka možná nevadí, ale pokud jí dáte víc, hrozí, že si danou věc zničíte. Prostě změkne, začne se roztahovat... Až začne popruh padat z rolny a kytara tím pádem na zem.
Dělal jsem kdysi pár let v dobrém outdoor obchodu (jakožto člověk "z oboru") a mnohem lepší je včelí vosk, v nouzi i vosk ze svíčky, pokud tedy nechcete kupovat zvláštní přípravek (např. Sno Seal, což je impregnace na kůži právě na bázi včelího vosku).
Zpátky k tématu:
Jakožto basák mám rád široké kožené popruhy. Na téměř všechny nástroje (kromě elektroakustické kytary, tam jsem zjistil, že je to nesmysl, občasné mechanické zachřestění při pohybu totiž bere snímač) používám Security lock od Warwicků, takže si vystačím se třemi popruhy: Jeden obyčejný levný syntetický na elektroakustice. Jeden Harley Benton kožený, skoro 9 cm široký na elektrické kytary a jeden stejně široký, pouze s trošku jinak nastavenou délkou HNS ( Hudební nástroje Skotnica, Frýdek-Místek) na baskytary. A ten má ještě jednu vychytávku: ještě jednu WSL přezku na větší délku. Ty Security lock samice mám totiž navrtané i v bocích 1*10" boxu, takže když se potřebuju přemístit, popruh sundám z basy a nacvaknu na bednu. No a pak basu i s Elfem na záda a bednu přes rameno ;)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
cara

Příspěvek od cara »

Do nového Eastmana jsem si navrtal rolnu na popruh do patky, ale váhám s upevněním spodní rolny. Kytará má totiž v Martinovském stylu pouze díru a ebnový kolíček. Jak to řešíte? Mě napadlo udělat si kolík z měkkého dřeva, vlepit do díry a teprve do něj navrtat rolnu. Šel by případně snadno odvrtat. Používá se i nějaké více strojařské řešení, třeba krátkou závitovou tyč a do ní šroubek?

Obrázek

Pro referenci, rolny mám od Dunlopa který má 3.9mm +-0.05 vnější průměr vrutu a do mahagonové patky jsem vrtal vrtákem do železa 3.2mm. Místo jsem hledal tak, že jsem si rolnu přilepil oboustranou lepicí páskou a zkoušel jsem, zda mi při hraní vadí. Retrospektivně jsem ji mohl dát tak o 0.5cm níž vzhledem k rovině přední desky, aby mi méně brnkal palec o pás, když jdu na 15 pražec.
torst

Příspěvek od torst »

Můžeš do kytary strčit ruku? Šel bych cestou vloženého dřevěného špalíčku k zadnímu lubu a delší vrut, který do něj dosahne. Do vlastního otvoru bych jen volně vložil týbl, aby se vrut neviklal. Pod rolnu z vnějšku nějakou vhodnou podložku, na dřevo filc nebo kůži.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cara

Příspěvek od cara »

Čavli píše: 11.10.2024 14:26 https://kytary.cz/taylor-end-pin-gold/HN227245/
Nebo rolnu z Furcha.
Jo, tahle Taylor matka vypadá jako něco, co jsem si představoval. Zdá se mi, ze je to určené do díry po rolně na jack velké 0.5". Dám vědět, jak to sedí.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Myslím, že mi z Furcha vytáhnuli po montáži preampu něco podobného.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Psí voják

Příspěvek od Psí voják »

Hele, co jsem našel. Pásy Right On Straps ze Španělska konečně v Česku.
https://eshop.weestudio.cz/kytarove-pas ... on-straps/
Beru od nich struny Curt Mangan a nově naskladnili tyhle super pásy. Mám jeden, tehdy ještě kupovaný u Sivčáka, a nemůžu si ho vynachválit.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“