Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od fantomasxxx »

Ahoj lidi,
mám problém s příliš silným signálem direct out na kemper stage. Direct output mám nastavený na send 1, kde není možnost měnit sílu výstupního signálu v dB (zkoušel jsem všechny možnosti předvoleb - Guitar Analog, Guitar studio...). Problém je při nahrávání do PC, kde nahrávám současně signál z výstupu main a signál direct pro případný reamping. Každý do jedné stopy. Na zvukovce už nemůžu více snižit citlivost vstupu u direct signálu (i přes stažený knob na zvukové kartě na maximální úbytek -10db mi to dost clipuje a přebuzuje. Zkoušel jsem i varianty snížení citlivosti na inputu v kemperu, ale to také nepomohlo. Mám aktiv snímače EMG a asi mají příliš silný výstupní signál. S jinou kytarou s pasiv snímači tento problém není. Jediné co pomůže je trochu přidusit volume knob na kytaře, ale to zase ovlivňuje zvuk hlavního signálu. Poradí někdo, jak snížit u kemper stage sílu signálu direct out?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
innerself

Příspěvek od innerself »

A tenhle problém je i když bys píchnul samotnou kytaru přímo do zvukovky?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Ano vstup přebuzuje i samotná kytara napřímo do zvukovky. Používám kartu Presonus audiobox 22vsl.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
innerself

Příspěvek od innerself »

A ještě jedna blbá otázka. Máš tam na zvukovce nejspíš asi softwarově navolenej Hi-Z (instrument) vstup?
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Na to ještě mrknu. Zatím jsem to vyřešil tak, že di signál z výstupu kempera zeslabuji krabičkou cleanboost. Nicméně to možná už kemper pořešil v aktualizaci, protože kolega kemperista má v možnosti předvoleb DI výstupu více možností nastavení než já. Přibyla záložka DI Low a DI High. Takže ještě zkusím aktualizaci kempera.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Vytváří si někdo z vás vaše vlastní profily, nebo spoléháte na ty ostatní a stahujete nějaký z netu?
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Používám jen profi placené, ale upravuju si je pro své potřeby...
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Nechal jsem si ve studiu naprofilovat svůj aparát s bednou. Od té doby nic dalšího nezkouším, nestahuji, neporovnávám. Mám zvuk, se kterým jsem spokojený, dost blízko skutečnému aparátu, na který jsem byl zvyklý. Nepotřebuji další palety zvuků. Zkrátka už neřeším a hraju:)
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
innerself

Příspěvek od innerself »

fantomasxxx píše: 18.10.2023 9:54 Nechal jsem si ve studiu naprofilovat svůj aparát s bednou. Od té doby nic dalšího nezkouším, nestahuji, neporovnávám. Mám zvuk, se kterým jsem spokojený, dost blízko skutečnému aparátu, na který jsem byl zvyklý. Nepotřebuji další palety zvuků. Zkrátka už neřeším a hraju:)
Super. A máš jenom studiovej profil, nebo máš i direct profil pro případný živý hraní? :D
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

innerself píše: 18.10.2023 10:10
fantomasxxx píše: 18.10.2023 9:54 Nechal jsem si ve studiu naprofilovat svůj aparát s bednou. Od té doby nic dalšího nezkouším, nestahuji, neporovnávám. Mám zvuk, se kterým jsem spokojený, dost blízko skutečnému aparátu, na který jsem byl zvyklý. Nepotřebuji další palety zvuků. Zkrátka už neřeším a hraju:)
Super. A máš jenom studiovej profil, nebo máš i direct profil pro případný živý hraní? :D
Jen studio profil. Do PA komplet profil linkou. Do kytarového monitoru cab sim off. Jel jsem do studia s tím, že chci merged profil (direct + studio). Ve finále používám jen originál studio profil a v monitor output vypnutou cab simulaci (odposlech používám 1x12 Mesa thiele). On ten signál kemper odečítá celkem spolehlivě (nepoznal jsem rozdíl).
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Mám teď v podstatě minimalistický gear, který jsem schopný odnést do auta na jeden zátah. Brašna s kemper stage, malý koncák Harley Benton, ten se mi vejde do brašny ke kemperu. Mála kostka 1*12 thiele a kytara. Vystačím si s tím na menší venkovní stage, kluby i zkušebnu (hard rock metal, celkem hlasitý bubeník).
Na začátku jsem šel cestou aktiv PA odposlechu (headrush 12"). Na zvuk z PA odposlechu jsem si nikdy nezvyknul (pořád to nebylo ono). Zjistil jsem, že potřebuji slyšet zvuk kytarového boxu.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
innerself

Příspěvek od innerself »

fantomasxxx píše: 18.10.2023 13:41
innerself píše: 18.10.2023 10:10
Jen studio profil. Do PA komplet profil linkou. Do kytarového monitoru cab sim off. Jel jsem do studia s tím, že chci merged profil (direct + studio). Ve finále používám jen originál studio profil a v monitor output vypnutou cab simulaci (odposlech používám 1x12 Mesa thiele). On ten signál kemper odečítá celkem spolehlivě (nepoznal jsem rozdíl).
Já ho právě poznal. Nejvěrnějš hraje právě čistě direct profil. Monitor out mám taky vypnutej a ten algoritmus to nějak správně nedal a chybí tomu vejšky. Právě ten merged mě zajímá. Já udělal přesně podle videí a manuálu otisk repra s mikrákem v sekci cabinet (u studiovýho profilu) a vložil ho na direct profil. Výsledek je vždycky stejnej a to ten že to změní direct profil a hraje to podobně jako ten studiovej, kde tomu chybí vejšky a počítá to tim algoritmem. Prostě ačkoliv mam cab monitor out vypnutej a vložim na direct profil nějaký repro, změní se mi zvuk právě i toho direct profilu. Asi si budu muset udělat vzlášť IR tý bedny a mikráku přes rovnej class D koncák, aby to okopírovalo výsledek nejvěrnějš.
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Tak s timto neporadim. Ja do toho prave nechtel moc zabredavat a pokouset se profilovat v domacich podminkach. Hral jsem drive na stary dual rectifier s roky vyhranou marshall 4x12 V30. I kdyz teto kombinace byla k dispozici spousta profilu, tak byl vzdy zvuk pro moje ucho bud moc nakresleny nebo dunivy ......Profily jsem ruzne doladoval, ale vzdy mi prislo ze úpravou gainu nebo vetsi korekci zvuk ve finale ztratil koule simulovaneho lampoveho aparatu. Zejel jsem tedy do studia nechal si to naprofilovat v nestaveni, ktere mam rad se svoji kytarou a nejednou to tam bylo.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Innerself: a zkoušel si hrát přes Kemper Kone? Já dávám taky linku přímo do PA (máš jistotu, že ti to zvukař nezprasí mikrofonem atd...) a pro sebe na stage 1x12 Kemper Kone kabinet, buďto šikmo na kolíbce, nebo ideálně položené na něčem vyšším(praktikábl, nebo nějaká bedna, stůl...) se zapnutou cab sim z profilu.
innerself

Příspěvek od innerself »

Nezkoušel. Já to chtěl hlavně jako lehkou a skladnou hlavu ke klasickýmu boxu. Když hrajeme koncerty tak kolikrát v malejch klubech se kytary ani nezvučí a jedou přímo z pódia. Tam kolikrát máme i erární reproboxy takže kemper by měl splňovat pro mě i funkci hlavy :D
krasty

Příspěvek od krasty »

torst

Příspěvek od torst »

zajímavý, ale předpokládám, že profilovat neumí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cid

Příspěvek od cid »

Toste, kdo z normálních lidí má podmínky, aby vytvořil dobrý profil a co všechno k tomu potřebuje? Je tady jenom další kolo soutěže.
Já jsem narazil na „perfektní“ odkaz na YT, kde maník obklopen hradbou lampových zesilovačů zvučných jmen, s kytarou v rozkroku, čte několik minut z oficiálních propagačních materiálů Kemperu a nevydá ani tón, dokonce ani Kemper Player neukáže v ruce, protože ho zřejmě nemá.
Moc mu nerozumím, ale připomnělo mně to Felixe Holzmanna, když popisoval akvárium, kterými směry tam mohou rybičky plout a jak dlouho by lil do akvária vodu, kdyby akvárium nemělo dno. Zajímavé je, že za pět dní tam má návštěvnost cca 10.000 shlédnutí, já mu také přidal a mě by zajímalo, kolik za to šikula obdrží peněz? Pozor, to není závist, držím mu palce!
Nebo další video, slibující v nadpisu porovnání Kemper Playeru a ToneX. které trvá cca 19 minut, kde asi otec se synem mluví obdobně. Opět obklopení zvučnými značkami. Na začátku zahraje šedivý vousatý „otec“ na stratocatera pět plechově znějících akordů na něco (v pozadí dole svítí toustovač) a potom už jenom mluví a také neukážou Kempera v ruce, ale ti jsou šikovnější, za tři dny 21.000 shlédnutí, to jsou frajeři.:)
Mě fascinuje, jak někdo, kdo Kemper playera ani nemá, protože kdyby ho měl, tak ho ve videu ukáže, dovede o tom zařízení několik minut mluvit.
innerself

Příspěvek od innerself »

Kemper bez možnosti udělat si vlastní profily je moc drahej multiefekt, kterej stejně nedá dostatečnej výsledek. A v tom profilování je právě ta největší jeho síla. Nicméně kdyby udělali levnou variantu právě nějakýho procesoru co by měl sekci jenom těch jejich stomp boxů a efektů ve smyčce, tak jim za to utrhnu ruce :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“