Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Na G min. .011, na D min. .012. Ne menší těla i .010, na kratší menzury .012.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Je mi 57 z vojny jsem doma dlouhocid píše: 23.10.2023 12:46 džetro, mám ještě dotaz, jde mně o tloušťku strun. Máš napsáno u nicku, že miluješ akustické blues. Možná používáš bending, možná slide trubičky, možná obojí, možná máš na hraní dvě kytary s jiným potahem a podle potřeby je střídáš?
Co jsem testoval pár minut tovární dvanáctkové potahy Elixir, tak je to nádhera, ale mám obavu, že to bude na mně to dost tvrdé, ale třeba si zvyknu.
Kdyby se někdo připojil, nejlépe kdo je už „několik desetiletí z vojny doma" a občas ho pobolívají šlachy jako mě, stačí napsat tloušťku strun, u kterých skončil.
Mám prosbu, téma tloušťky strun je nekonečné, nechci být mimo téma a jde mně o to, že na Furchu mě sedí pražce, profil krku a šířka hmatníku 45mm, ale na akustiky jsem hrál jenom na klasické kytary a teď co hraju na Takamine 4/4, mám střední nylonky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Tak se taky připojím. Vzhledem k tomu, že víc než polovinu mého akustik gearu tvoří Furchy, můžu (nejen) o strunách hovořit hodiny... Začínal jsem na .012, pak dlouhý roky drtil .013... teď jsem poslední roky vyměk a vrátil se na .012. Zkoušel jsem i .011, ale to nebylo ono. A .010 už úplný bláto...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
na blue xs pb 1152 na vintage2 xs br 1256. Je treba dodat, ze blue ma np 45 mm a vintage 43 mm. Obe kytary jsou decka, cili bezna menzura.
Ano, protoze Furch zadnou jinou menzuru neumi, grr.
Měl jsem tu teď na seřízení Violet G-SY (ještě polomasiv) s .010 Elixir, a kupodivu to slušně hrálo. Zvuk ale tenčí, i když hlasitý, trochu uječený, ale to dělají struny. Pod prstama ale bláto.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Všem velice děkuji, trochu se v tom začínám orientovat a to jsem potřeboval.
-
Jiří Zelist
Zdravím, myslím, že můj Fuch D34 z roku 2017, mel po 3 letech podobnou prasklinu, nechal jsem to být, byla to podle me jen vizuální záležitost. Take jsem měl odlepene nektere podlepy, jsou hodně tenké, tak na to asi dost novější Furchy trpí - setkal jste ae a tim nekdo? U jiných kytar se mi to nestalo, podlepy tam mam o dost silnější, stejne tak, jako žebra.Touareg píše: 18.10.2023 11:34 Tak mi včera přišel poštou Vintage 1 D-SR, poštou protože je to 43mm a za dobrou cenu. Zvuk mi okamžitě vykouzil na tváři úsměv od ucha k uchu, nicméně překvapilo mě tohle. Spojení krku a těla působí v pohodě, snad je to jenom vizuální nedostatek, zbytky lepidla půjdou asi odškrábat trsátkem, ale nedalo mi to a po cestě do práce se stavil v kytarách.cz abych si poslechl erudovaný názor. Prý je to prostě jenom lepidlo a ať si to sundám nehtem. Snad teda dobrý, ale s tím, jak jsem všude slyšel, že na těch jejich kytarách člověk nenajde jediný drobný nedostatek, mě to trochu překvapilo. Jsem jenom hnidopich?
Nicméně jsem zvědav, jak to opraví a zda uznají záruku.
to JZ: docela silne tvrzeni, ze Furchy trpi nejakym konstrukcnim nesvarem - odlepovanim apod. Tohle by chtelo podporit nejakym dukazem, napr foto by bylo fajn. Nechci tady zuby nehty chranit znacku, ale nezni mi to moc duveryhodne, protoze jsem na vlastni oci videl, jak kytary vyrabeji.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Furchovi fandím, jejich kytary považuji za kvalitní. Několik jsem jich v dílně na servis měl. Většinou běžné věci jako oprava vymačkaných pražců, běžné seřízení dohmatu, dodatečná montáž elektroniky atd. Jednou jsem se setkal s odlepeným a vrzajícím žebrem na zadní desce. Jednou rozpadlá ladící Furch mechanika. Jinak většinou i hodně staré kousky byly pořád v dobré kondici.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
umí i 615 mm - musíš hledat
Co jsou "odlepené podlepy"? Bylo by foto?
Taky víc než hodně záleží, jak se člověk ke kytaře chová a jak jí ošetřuje a jak uchovává atd atd. Za posledních cca 20 let jsem měl doma fakt hodně Furchů, ani jeden neměl jedinou konstrukční "mouchu". Párkrát jsem měl do studia půjčenou 30let starou D-63 Lux v naprosto špičkový kondici!
Stejně tak jsem ale viděl a měl v ruce 2 nástroje, který byly po 2letech od koupě úplně na odpis (nebo komplet repas) - přeschlý, prohnuté desky, odlepená kobyla ap.
Taky víc než hodně záleží, jak se člověk ke kytaře chová a jak jí ošetřuje a jak uchovává atd atd. Za posledních cca 20 let jsem měl doma fakt hodně Furchů, ani jeden neměl jedinou konstrukční "mouchu". Párkrát jsem měl do studia půjčenou 30let starou D-63 Lux v naprosto špičkový kondici!
Stejně tak jsem ale viděl a měl v ruce 2 nástroje, který byly po 2letech od koupě úplně na odpis (nebo komplet repas) - přeschlý, prohnuté desky, odlepená kobyla ap.
---------------
---------------
---------------
To já mám zacíleno... neb ta kytárka je jedno pozitivní překvápko za druhým... už se rozhlížím po podložce na stehno, neb je mi malá
Před pár dny nám do showroomu v Ostravě dorazila zásilka Furchů, dneska jsem chytil do ruky celomahagonové OM/000 přesné označení nevím a líbila se mi, jsem na mahagonky vysazený a cena 30 litrů by se ještě taky dala.
jo, mahagon mam v D, jedinej Furch, na kterem jsem nechal elixiry, neb si k sobe sednou jak p***l na hrnec. Zrovna na blues se MM naramne hodi, ma peknej medovej bas a stred a vysky jsou takove... rekneme medove stiplave. Dlouho jsem kolem mahagonu chodil bez zajmu, dnes se smeju sam sobe, jak hloupe to bylo. Zkousel jsem i ta OMka a lituju, ze jsou pro me ergonomicky neprijatelna. Pomer korpus/hustota a barva zvuku je pozehnanim pro zaniceneho akustika.
Než jsem koupil Taylora Gt Urban Ash tak jsem měl jen mahagonové kytary a zastesklo se mi po smrku, tak moc dobrá Sigma musela z domu (naštěstí ke kamarádovi) a zůstal Taylor GS mini mahogany, a mám ji strašně rád.
ten urban ti trochu zavidim, neb ho mas za hodne dobry peniz. Na druhou stranu, u me by asi plnil funkci velmi obcasne kytary, protoze je moc malej. Nicmene ted uvazuji o LJ, takze stejne mini Taylory pujdu jeste znovu prubnout. Treba usetrim
A proc vlastne chces nalou kytaru, kdyz nemas rad male kytary?