Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]
Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]
Zdravím.
Jsem autor RSS čtečky RSS Guard a zároveň častý návštěvník Bazaru. Protože starý způsobe načítání Bazaru přes RSS mi nevyhovoval, napsal jsem jednoduchý skript, který má nějaké funkce (a další lze na požádání přidat).
Skript lze stáhnout tady. Je napsán v Pythonu 3.
Skript slouží k tomu získat automatickým způsobem X nejnovějších aukcí z HudebnihoBazaru a přehledně zobrazit. Skript bere jako parametry "podskupinu" produktů, které chcete zobrazit a počet stránek (50 produktů na stranu), které chcete zobrazit.
Například tedy parametry:
- "elektricke-kytary/110100" (podkategorie)
- 4 (počet stran)
Skript načítá tyto informace o každé aukci:
- jméno prodávajícího
- všechny URL obrázků
- text a nadpis inzerátu
- částku
- datum inzerátu
Skript s těmito parametry na výstup zapisuje kanálový soubor ve formátu JSON.
Toto vše já osobně používám v RSS Guardu zcela automatickým způsobem, kdy se mi informace každých 5 minut samy aktualizují a u každého inzerátu vidím v nadpisu ihned cenu a v přehledu i fotku.
Zde pár obrázků.
Jsem autor RSS čtečky RSS Guard a zároveň častý návštěvník Bazaru. Protože starý způsobe načítání Bazaru přes RSS mi nevyhovoval, napsal jsem jednoduchý skript, který má nějaké funkce (a další lze na požádání přidat).
Skript lze stáhnout tady. Je napsán v Pythonu 3.
Skript slouží k tomu získat automatickým způsobem X nejnovějších aukcí z HudebnihoBazaru a přehledně zobrazit. Skript bere jako parametry "podskupinu" produktů, které chcete zobrazit a počet stránek (50 produktů na stranu), které chcete zobrazit.
Například tedy parametry:
- "elektricke-kytary/110100" (podkategorie)
- 4 (počet stran)
Skript načítá tyto informace o každé aukci:
- jméno prodávajícího
- všechny URL obrázků
- text a nadpis inzerátu
- částku
- datum inzerátu
Skript s těmito parametry na výstup zapisuje kanálový soubor ve formátu JSON.
Toto vše já osobně používám v RSS Guardu zcela automatickým způsobem, kdy se mi informace každých 5 minut samy aktualizují a u každého inzerátu vidím v nadpisu ihned cenu a v přehledu i fotku.
Zde pár obrázků.
Re: Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]
Vylepšil jsem svůj workflow. Přes "article filter" skript v RSS Guardu jsou nyní kytary, které mě zajímají označeny jako důležité a je jim přidělen odpovídající štítek.
https://imgur.com/a/UJymxNq
https://imgur.com/a/UJymxNq
To je vše skvělé, jistě. Jako bývalý programátor chápu takovouto úchylku.
Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
V nasem rybnice, kde se vyskytne 1 archtop gibson z 2 roky rozhodne ne 
Nikde netvrdím opak.starypard píše: 10.01.2024 18:01 To je vše skvělé, jistě. Jako bývalý programátor chápu takovouto úchylku.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když bude čas, tak to otestuju. Já jsem si napsal takovou menší aplikaci na sledování změn na stránkách obecně (bez RSS) a používám to taky na sledování inzerátů (nejen na místním bazaru): https://github.com/rotten77/webchangestracker
"rychle chytím" - chceš říct, že sedíš nonstop na bazaru a mačkáš F5?starypard píše: 10.01.2024 18:01 Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
Výhoda takového řešení je, že mám info o sledovaném inzerátu v mailu v řádu minut po uveřejnění.
Hraju na kytary a mašinky
Přesně tak. Já sedím v práci a prostě mi jednou za hodinu/minut/cokoliv vyběhne v rohu sumář všech nových nabídek. A ono, ne že ne, kolikrát to je o tom, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Tak to prostě může být.rotten77 píše: 11.01.2024 11:28 Výhoda takového řešení je, že mám info o sledovaném inzerátu v mailu v řádu minut po uveřejnění.
Vyběhnuvší notifikace v aplikaci vypadá na ploše takto.
https://imgur.com/a/iqUvowg
Je to rychlé, pohodlné, maximálně přizpůsobitelné.
Tak to je extrém, že johimself píše: 10.01.2024 19:15 V nasem rybnice, kde se vyskytne 1 archtop gibson z 2 roky rozhodne ne![]()
Hm. Skript byl lehce poladěn, aby nedocházelo k duplikacím jednotlivých inzerátů a oprava jedné neošetřené chyby. Funguje to krásně.
To vypada skvele. Chci se zeptat, ten soubor, kam se inzeraty ukladaji, se sam automaticky promazava? Pripadne, jde to nejak nastavit? Spis by mi vyhovovalo mit tam starsi inzeraty delsi dobu i pro referenci...
Ne, žádný soubor se nepromazava, staré inzeráty tak zůstanou dokud je nesmazete nebo nenastavíte automatické promazavani.