Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
skunkos

Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]

Příspěvek od skunkos »

Zdravím.

Jsem autor RSS čtečky RSS Guard a zároveň častý návštěvník Bazaru. Protože starý způsobe načítání Bazaru přes RSS mi nevyhovoval, napsal jsem jednoduchý skript, který má nějaké funkce (a další lze na požádání přidat).

Skript lze stáhnout tady. Je napsán v Pythonu 3.

Skript slouží k tomu získat automatickým způsobem X nejnovějších aukcí z HudebnihoBazaru a přehledně zobrazit. Skript bere jako parametry "podskupinu" produktů, které chcete zobrazit a počet stránek (50 produktů na stranu), které chcete zobrazit.

Například tedy parametry:
- "elektricke-kytary/110100" (podkategorie)
- 4 (počet stran)

Skript načítá tyto informace o každé aukci:
- jméno prodávajícího
- všechny URL obrázků
- text a nadpis inzerátu
- částku
- datum inzerátu

Skript s těmito parametry na výstup zapisuje kanálový soubor ve formátu JSON.

Toto vše já osobně používám v RSS Guardu zcela automatickým způsobem, kdy se mi informace každých 5 minut samy aktualizují a u každého inzerátu vidím v nadpisu ihned cenu a v přehledu i fotku.

Zde pár obrázků.
skunkos

Re: Sledování HudebnihoBazaru moderním způsobem [multipage + extrakce ceny]

Příspěvek od skunkos »

Vylepšil jsem svůj workflow. Přes "article filter" skript v RSS Guardu jsou nyní kytary, které mě zajímají označeny jako důležité a je jim přidělen odpovídající štítek.

https://imgur.com/a/UJymxNq
starypard

Příspěvek od starypard »

To je vše skvělé, jistě. Jako bývalý programátor chápu takovouto úchylku.
Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
himself

Příspěvek od himself »

V nasem rybnice, kde se vyskytne 1 archtop gibson z 2 roky rozhodne ne :)
skunkos

Příspěvek od skunkos »

starypard píše: 10.01.2024 18:01 To je vše skvělé, jistě. Jako bývalý programátor chápu takovouto úchylku.
Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
Nikde netvrdím opak.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

skunkos píše: 3.01.2024 11:48 Zdravím.
Jsem autor...
Když bude čas, tak to otestuju. Já jsem si napsal takovou menší aplikaci na sledování změn na stránkách obecně (bez RSS) a používám to taky na sledování inzerátů (nejen na místním bazaru): https://github.com/rotten77/webchangestracker
starypard píše: 10.01.2024 18:01 Přesto, nejvýhodnější koupě se neodehrávají tak, že je rychle chytím a vyfouknu to ostatním.
"rychle chytím" - chceš říct, že sedíš nonstop na bazaru a mačkáš F5? :-)

Výhoda takového řešení je, že mám info o sledovaném inzerátu v mailu v řádu minut po uveřejnění.
skunkos

Příspěvek od skunkos »

rotten77 píše: 11.01.2024 11:28 Výhoda takového řešení je, že mám info o sledovaném inzerátu v mailu v řádu minut po uveřejnění.
Přesně tak. Já sedím v práci a prostě mi jednou za hodinu/minut/cokoliv vyběhne v rohu sumář všech nových nabídek. A ono, ne že ne, kolikrát to je o tom, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Tak to prostě může být.

Vyběhnuvší notifikace v aplikaci vypadá na ploše takto.

https://imgur.com/a/iqUvowg

Je to rychlé, pohodlné, maximálně přizpůsobitelné.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

himself píše: 10.01.2024 19:15 V nasem rybnice, kde se vyskytne 1 archtop gibson z 2 roky rozhodne ne :)
Tak to je extrém, že jo :-). Ale teď mi zmizel před nosem Xotic BB preamp za 2.5k, což velmi zamrzelo. Dokonce ho prodával můj bývalý skoro-spolužák, našel jsem to haluzně za 13 minut po uveřejnění a už jsem byl třetí. Je to slušňák, prodal prvnímu zájemci známej/neznámej. Kvituji. Nicméně, momentalně trpím GAS na OD, takže kdyby mi cinknul každý inzerát s klíčovým slovem Overdrive, telefon by se asi dočasně ucinkal, ale momentálně bych byl uspokojen.
skunkos

Příspěvek od skunkos »

Hm. Skript byl lehce poladěn, aby nedocházelo k duplikacím jednotlivých inzerátů a oprava jedné neošetřené chyby. Funguje to krásně.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

To vypada skvele. Chci se zeptat, ten soubor, kam se inzeraty ukladaji, se sam automaticky promazava? Pripadne, jde to nejak nastavit? Spis by mi vyhovovalo mit tam starsi inzeraty delsi dobu i pro referenci...
skunkos

Příspěvek od skunkos »

Ne, žádný soubor se nepromazava, staré inzeráty tak zůstanou dokud je nesmazete nebo nenastavíte automatické promazavani.
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“