Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od mirostrat »

To : cherreda a cid
Ja trocha nechápem tomu, že niekto, kto, možno ani nemá čas, sa chce prehrabávať 30 000 zvukmi v Kemperi, alebo riešiť fakt zložitý Fractal.
To je podľa mňa mylná cesta.
Zahral som si pomerne nedávno na Peavey Vypyr 30
https://kytary.sk/peavey-vypyr-30/HN112999/
No ten zvuk bol naozaj v pohode, aj na čistý aj na šťavu. Ďalej pred 2 týždňami som si zahral na Roland Cube modelingové kombo, nejaká 10 W verzia, oprava, 30W verzia to bola, zvuk úplne v pohode.
Mám BOSS BR 800, používam ho, ako zvukovku na filmy večer, na sluchátka. Gitarový zvuk z toho leze fakt dobrý, je to malé. sú tam bicie, dá sa nahrávať multitrack, je to zvukovka, dva kondíky mikráky na nahratie. Zvuk nahrávky počúvateĺný, keď, sa neprešťaví Input. Hneď prvý továrenský preset je šťava na doprovod aj sólo, na Strat aj humbucker, krásne čisté zvuky. Má super nastavený NS, nič nepraská, nešumí, nebrumí.
Používal som to v skúšobni cez mix, do normálnych HI-FI zosikov a štúdiakov bední Fostex, malých RH Sound 2 X 300 W, Technics HI-FI bední.
Hral som na tom, keď, som nechcel zapínať JVM-ko a na skúške do mixu, druhý gitarista mal BOSS JS 8.
Ja osobne by som išiel do komba modeleru, podĺa mńa, lepšie je si zobrať kombo a gitku, ako vláčiť Kemper a aktívku a bohvie koĺko sa drbať s hladaním zvukov.
V modeler kombách sú hotové použiteĺné zvuky.ˇ
Nejaké lampové kombo, čo navrhuje mmjuz, by som zavrhol úplne. Beriem, že, niekomu môže vyhovovať jeden pekný lampový čistý zvuk, no ale, čo s tým ďalej ? Budem to kŕmiť šlapkami a zas prevlačovať kopec harbúrd ?
Mal som toto kombo, zvuk, jak lusk, ale so šlapkami to nehralo vôbec, pri troche našťavenia to bolo nepoužiteľné, jednoúčelový aparát, Ja som mal origo starý.
https://kytary.sk/fender-reissue-blues-deluxe/HN083971/
V neposlednom rade, dnes nemáme 50- roky, dnes aj v popíku hrajú našťavené gitary. Nemusí to byť len Metal.
Mimochodom, ja si veľmi rád zahrám bluesové veci a aj na tie používam na sóla najradšej moderný metalový zvuk.
Alebo, si na Fractale dám svoj preset Car Ambler, čistý a trocha Delayu.
https://www.carramps.com/
Z môjho pohľadu,sú tie aparáty dizajnovo mimoriadne hnusné :)
Hnedá v kombinácii so šedou :shock: no fakt, už len indická, hnedo-zlatá, pre mńa osobne fakt otrasný dizajn.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
torst

Příspěvek od torst »

Nedá mi to, ale musím to napsat znova,i když jsou to jen mé bludy, ale od komedianta se to snad snese:
KPA je neštěstí pro spoustu "běžných uživatelů" , kteří očekávají nejlepší procesor s nejlepším zvukem. Zahrabou se v hromadě presetů a možností, čím víc, tím těžší výběr. Nemluvě o způsoby následné amplifikace (PA, FRFR, kyt. koncák). Výše čtené postřehy to napovídají.
KPA je požehnání pro ty, kteří mají svůj konkrétní klasický aparát, který jim vyhovuje, a pouze ho nechtějí tahat po světě, komplikovaně nastavovat mikrofony, řešit přeslechy, stárnutí a mikrofoničnost lamp ... . Ty si udělají v KPA na 99,5% přesný otisk svého zařízení a mají každý večer přesně to co chtějí a na co byli léta zvyklí. Bez nebo jen s malým kompromisem.
Podle mne je tohle jediné správné využití KPA, v tom je jeho síla a dokonalost.
Naposledy upravil(a) torst dne 1.03.2024 11:33, celkem upraveno 2 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Osobně jsem potkal párkrát jen Kemper, ty další Cheredou zmíněné vůbec neznám. Tohle vlákno jsem si pročetl vlastně jen z toho důvodu, že v polsedních letech donekonečna řeším přesně pravý opak a někdy je to až úmorné. Např. v letošním roce jsem tu měl nezávisle dva týpky. Zkušené muzikanty. Jeden přitáhl poměrně maličkou 50W hlavu Two-Rock TS1. Druhý podobnou věc Caroll Ann Tucana 3 verze 50W. Nejde o žádný vintage jednokanály. Naopak, jsou to šílené elektrárny se spoustou možností nastavení. Two Rock má ovladče na čelní i na zadní straně, potenciometry šly povytáhnout a tím se získaly další funkce. Jeden používá box 1 X 12´´ s EVM12L - to mrně od MB a druhý má svůj dělaný box s JBL D 130F. Akustický tlak v obou případech s obrovskóu rezervou. Ovšem to ovládání a ta přehršle funkcí je přesně podle přísloví: "hodně psů, zajícova smrt." Oba to nejsou schopni využít. Majitel Carolly ( je to tříkanál ) to dokonce vyřešil způsobem, že používá jen jakýsi základní čistý zvuk a před amp si pořídil krabičky. Proč s tím za mnou přijeli, je asi jasné. Nechci být nařčen z nějakých nekalých reklamních praktik, dále to tedy nerozvádím. Mimochodem ten druhý má zároveň Kemper. Obrovský omyl. Prostě chce hrát a ne něco ladit, programovat. Tak mě zajímá, jak se na to dívají ti uživatelé, kteří se s tím sžili. To, že mně je tenhle způsob muzicírování nesympatický, s tím nemá nic společného. Nikomu to nechci hanit, jen se snažím pochopit. Co se týče úspory místa v autě, to mi nesedí. Caroll Ann a Thiele je tak maličká sestava, že se vejde i pod nohy spolujezdce. Obrazně řečeno, samozřejmě.

Ad. čistý zvuk. Miro, tady asi opravdu má každý z nás úplně jiné představy. Kdybych s vážnou Tváří někomu doporučil Rolanda Cube na hraní hezkého čistého zvuku, tak by na mne asi zavolal Chocholouška. Co se týče malého jednokanálu, tak to jsem vyloženě reagoval na Cida. Rozhodně jsem to nemyslel paušálně! Je mi celkem fuk, co se v dnešní populární hudbě hraje, s touto tematikou to nemá nic společného. Každý ať si tvoří umění jak chce.
torst

Příspěvek od torst »

Ovšem to ovládání a ta přehršle funkcí je přesně podle přísloví: "hodně psů, zajícova smrt."
To přísloví je nesmrtelné a platí úplně na všechno, sám ho často používám.
Hraju na Mesu F50 a naprostá paráda - 2 řady totožných základních potů pro čistý a zkreslený, Master napravo a vše je jasné. Luxusus ! Ale dost O.T.!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Popravdě mě zaráží, co se to tu řeší.

Většina populace zvládne používat smartphone. Proč? Protože má motivaci.
Naučit se pracovat s mulťákem není těžší.
Buď tomu čas věnuju nebo ne, každopádně když ano, tak u každého dalšího takového přístroje už to je snazší.
Takže co se týká složitosti ovládání - tak to přece bylo vždycky - jsou lidi "kytara-kabel-zesik" a jsou lidi s rackovýma midi ledničkama a pedalboardama metr na metr.
Znám nevimkolik muzikantů, kteří si koupili něco, s čím se pak nesžili a zjistili, že je to nebaví, případně věc vytěžujou méně než umí - co je na tomto běžném jevu k nechápání a co je na tom potřeba řešit?
Já mám doma např. Triaxis a mám ho skoro výhradně kvůli modu LD2 yellow - to mám povinně procvakávat ostatních 7 zvuků a nebo se ho zbavit pro nevyužití?

Ta komplexnost přístroje neznamená, že ho jsi povinen vytěžit na 100%.
Benefit je v tom, že mašina je univerzální pro širokou škálu uživatelů.
Je to stejné jako u klávesáků a jejich nabušených workstationů - snad každý chápe, že reálně využiješ třeba 10-15 % možností přístroje a zásadní je, že to tam najdeš, když to potřebuješ.

Opakuju se, ale... vývoj v tomhle segmentu jde rychle kupředu a ty mašiny používá takové množství muzikantů od amatérů po nejvyšší ligu profesionálů a virtuozů, že řeči o nedostatečnosti zvuku už působí směšně, protože se nakonec ukáže to samé, jak to je i s lampáčema - hraje to tak, jak si to uživatel nastaví.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Gitarista, keď, neni úplné nemehlo, tak, má nastavený zvuk na hocijakom lampovom aparáte za pomerne chvílku.
JVM 410 H vyzerá, že, čo to je za gombíkovú obludu, pritom je to obyčajný 4 kanál a 3 módy na kanál, 2 mastre, na každý kanál DIGI Reverb. Smyčky, Serial a paralelná. Do paralelky som hodil DD6.
V živote som na to nehral, objednal som ho a za pol hodinku som normálne hral, jak, keby som mal ten aparát 20 rokov.
Nechcem nikoho podceňovať, ale, musí tam byť aj nejaká aparátová gramotnosť.
Tie knoflíky a parametre sú viac - menej uniformné, čo, chce niekto riešiť na 3 kanále lamkáku ?
Kemper, Fractal a podobné mašinky nám umožňujú hladať zvuky.
Kto, na to nemá čas a hlavne nevie hrať, tak mu z toho poleze len blivajz, aj na lampáku jednokanále, bez korekcií.
Táto téma je skôr už o tej odbornejšej stránke Kemperu a tých skrytých funkciách.

mmjuz, keď, som začínal, tak, som hral cez lampové rádio, cez všetky tie rárohy Jolany, no a keď, som sa trocha naučil hrať, tak, z toho už liezol počúvateľný zvuk.
Lampový mýtus je podla mňa prekonaný, Kempermi, Fractalmi a pod.
No a tí dvaja skušení kytaristi , čo, si naslepo kúpili nejaké aparáty a zrazu mali veľa funkcií v aparáte a chceli ich menej ?
To ti priniesli nejak prerobiť, alebo, aby si ich naučil nastavovať zvuk ?
Prečo by svetové špičky od Jazzu, Rocku, Pop-u, Metalu, prešli na tieto Kemper, Fractal, gear-y ? Zo srandy asi nie.
Dobrý citát je na Fractal fóre
" lepšie je niečo mať a nepotrebovať to, ako, niečo nemať a potrebovať to " :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
cid

Příspěvek od cid »

Mirostrat- budeme zhruba stejně staří, ty Jolany atd. :D Já „řeším“ jenom minimalizaci, jako VARIANTU a když jsem zahlédl Kemper player …. nechci to téma dále rozebírat, nemá to smysl, jak to napsal mmjuz, ať si hraje každý na co chce, ale dozvěděl jsem se i nové věci.
Co mě zaujalo, jak píšeš o zesilovačích CARR a že to máš ve Fractalu. Dám sem odkaz na YT, který už jsem tady dával, ale myslím si, že jsi v té době tady nebyl aktivní, nevím. CARR ampy jsou hnusné, až jsou krásné, ja to tak měl s Telecastrem :wink:
Gibbons hraje ve videu na 3W! CARR, asi od 6 minuty a je to sejmuté mikrofonem do PA. Toho aparátu Orange si nevšímej, na něj nehraje a já se optám, slyšíš doma na spodku to „dříví“, to dždždž, udělá ti to Fractal stejně? Není to provokace na pokračování v nekonečné diskuzi, jenom mě to zajímá čistě z „vědeckého hlediska“ :mrgreen:
Struny zřejmě 007 a pražce možná vintage, ale mluví o tom, že to má ještě podladěné, to je na Chocholouška :mrgreen: .
https://www.youtube.com/watch?v=JNJ8xB0CTJg
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

No priznám sa bez mučenie, že, ja som na ten Car Ambler narazil na fóre Fracalu. Ja som ten aparát vôbec nepoznal pred kúpou Fractalu, však, aj mnoho iných nepoznám. Tam je fakt kopec presetov na stiahnutie, prípadne nastavení a čísla tých aparátov sedia tuší vo všetkých Fractaloch.
Zo zvedavosti som vyskúšal ten Car Ambler, ale iba, ako aparát, to je 077-my aparát.
Dž-Dž ma ani nenapadlo skúšať, lebo, to riešili, primárne, ako clean zvuk v tom threade. Ten Z-Z Topák má super ten Dž-Dž :D
Ale, toto Dž-Dž, palm muting urobíš na Fractale v pohode. Ja som teraz dlhšie nehral, ale, naposledy som skúšal Diezel VH 4, no a teda iba kukám, pred chvílkou som si to púšťal a také Dž-Dž, že dovi, nádhera.
Ja teraz neviem, či tam má Gibbons nejakú krabku, alebo, ten zvuk leze iba z toho aparátu :shock:
Zas netreba zabúdať, že Dž-Dž, vynikne hlavne unisono s basou. Hento Dž-Dž Gibbons-a je samo o sebe nádhera.
Led Zeppelin, Beatles :) alebo, ja neviem, aké kapely nehrali Dž-dž. To Dž-Dž bol svojím spôsobom prevrat v muzike.
Preto by mal každý napísať, čo od toho aparátu vyžaduje a ja hrám Dž-Dž aj v mojich blúzikoch. Napr. Frank Marino hrá v blúzoch tiež Dž-Dž, teda myslím.
Preto som neni zaujatý proti lampákom jednokanálom, ale, bez krabky to Dž-Dž neurobíš. Napr. Marshall JMP 1, bez krabky slabé Dž-Dž a s krabkou paráda. Fender Blues Deluxe bez krabky vyšťavený aparát, Dž-Dž, jak keby bol pokazený a s krabkou nepoužiteľný, fakt otrasný svuk. Krabka dvojpoťákový, jeden z prvých BOSS OD 1.
Zajtra to vyskúšam ten Car Ambler a napíšem ti.
Dúfam, že sa pochopíme.
cid

Příspěvek od cid »

mirostrat, já to video měl prolezlé jak se dalo, úhly kabelů, barva, kam vedou a vycházelo mně, že tam krabka není, ale zítra to prolezu znovu. Byl jsem z toho zvuku unešený.

edit: jenom jedna poznámka, než jsem našel na co to ve videu Gibbons hraje, to trvalo. Možná se Ti bude hodit, pokud budeš hledat v knihovně, jedna se o model CARR Raleigh a zesilovače CARR vycházejí koncepčně z modelů VOX, tak že AC4.
Naposledy upravil(a) cid dne 2.03.2024 10:49, celkem upraveno 2 x.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Asi, by som mal zajtra pokračovať vo Fractal téme, nech im tu nezasieram Kemper tému. Skúsim a prípadne nahrám nejakú ukážku.
Asi to nebude fungovať, plelúskol som tie aparáty a niektoré sú 3 kanály. Ja mám vo Fractale iba jednokanál. Teda, myslím, lebo to ovládanie je na každý aparát rovnaké. V každom prípade, ten zvuk Gibbons-a je parádny.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Používáte někdo ty originál boxy Kone? Jak to hraje? Proč se to nikde neprodává?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Rád bych to nekde vyzkoušel. Poháněnou verzi ke stage pedálu. Divné, že to nemaji ani např u Thomanna.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím forum! Kemper nabízí upgrade SW pro Kemper Profiler Player (KPP) za cca 300 euro, což není málo. Některým recenzentům u Thomanna se to nelíbí, další vysvětluje na YouTube, co všechno se tím získá a kolik bych za podobné vlastnosti zaplatil jinde. Jaký je rozdíl mezi upgradovaným výrobkem a co podstatného se změní po upgrade? Nic podrobného, jenom abych si udělal představu (určitě nebudu sám) a až si to pustím na YT znovu, možná pochopím o čem to je. Za případné reakce děkuji.
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Zdar,
tady je to vysvětleno. Jsou tam dvě úrovně upgradu. V podstatě tím získáš více FX efektů, možnost morfování atd. Upgradem se player přibližuje více k plné verzi stage.
https://www.kvraudio.com/news/kemper-re ... ayer-61772
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Tady je pak ve spodní části tabulka co která aktualizace rozšiřuje.
https://www.kemper-amps.com/products/cz ... rades.html
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
cid

Příspěvek od cid »

Dík za perfektní odkazy, popisují to srozumitelně. Co je morfování jsem si musel zjistit a je to zásadní vlastnost a když ta možnost je, bez toho bych to už nechtěl, tabulka hovoří jasně. To znamená, že v základní verzi to player neumí, stejně tak 8FX a moje „úvahy“ se posunují jinam a varianta Kemper Stage odpadá.
torst

Příspěvek od torst »

fantomasxxx píše: 22.03.2024 7:50 Používáte někdo ty originál boxy Kone? Jak to hraje? Proč se to nikde neprodává?
Box to není, jen repra: https://hudebnibazar.cz/kemper-kone-neo-2x/ID635216/
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

torst píše: 22.10.2024 19:12
fantomasxxx píše: 22.03.2024 7:50 Používáte někdo ty originál boxy Kone? Jak to hraje? Proč se to nikde neprodává?
Box to není, jen repra: https://hudebnibazar.cz/kemper-kone-neo-2x/ID635216/
Vím o nich bazar také průběžně sleduji. Chtěl bych to hlavně testnout, jaký je rozdíl proti kytarovému repru.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

cid píše: 22.10.2024 13:58 Dík za perfektní odkazy, popisují to srozumitelně. Co je morfování jsem si musel zjistit a je to zásadní vlastnost a když ta možnost je, bez toho bych to už nechtěl, tabulka hovoří jasně. To znamená, že v základní verzi to player neumí, stejně tak 8FX a moje „úvahy“ se posunují jinam a varianta Kemper Stage odpadá.
Morfování ti hodně rozšíří možnosti, hlavně pokud máš omezený počet nožních tlačítek. Získáš tím na každém tlačítku další variantu zvuku navíc. Pak už záleží na tobě, který parametr budeš morfovat. Pokud půjdeš do nového playera a zaplatíš ještě aktualizaci, tak už jsi téměř na ceně, za kterou můžeš koupit bazarový stage.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“