Zvuk doma i ve zkušebně

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Emu

Zvuk doma i ve zkušebně

Příspěvek od Emu »

V době modelingu, podlahových zesilovačů a multiefektů hledám univerzální řešení (pokud existuje za rozumné peníze). Na doma mám sluchátkový zesilovač, do zkušebny a na live kombo a efekty. Obojí v pohodě, ale stejný zvuk z toho nedostanu. Existuje nějaké řešení, abych mohl mít stejný (a stejně dobrý) zvuk ve zkušebně i v paneláku? Stačí mi dobrý čistý kanál a lehký crunch, reverb, delay, tremolo…
torst

Re: Zvuk doma i ve zkušebně

Příspěvek od torst »

Myslím, že to není moc reálné. I když se budeš sebevíc snažit, hlasité combo vs. pokojový nebo sluchátkový poslech budeš vždy slyšet jinak. Nepíšeš jaký sluch. zesilovač používáš. Doporučil bych nějaký multiefekt střední třídy, který má dost parametrů, aby ses dostal k nápodobě combového zvuku.
Jsou i speciální procesory, které umí naprofilovat "otisk" tvého skutečného aparátu.
https://hudebnibazar.cz/prodam/ID591882/
Ale nejsem si jist, že to bude opravdu ono, viz výše.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Asi bys měl napsat, o co ti přesně jde. 100 % shoda není možná, jak píše torst. Zkušebna má svůj sound, který tvoří podstatnou část toho, co leze do ucha a to se dá těžko přenést.
Jde o to, aby se to chovalo stejně pod rukama? Nebo o podobný pocit hluku/síly? Nebo něco jiného?
Emu

Příspěvek od Emu »

Myslel jsem to tak, že bych ve zkušebně měl kytarový box nebo frfr bednu, do které bych zapojil nějaký krabičkový zesilovač nebo multiefekt a ten si po zkoušce vzal domů a hrál přes nej do sluchátek. Všechny zvuky a nastavení by byly totožné.

Pokud někdo takto hraje, rad bych znal jeho zkušenosti a případně si nechal doporučit model, který se mu osvědčil.
torst

Příspěvek od torst »

Popátrej v jinejch tématech, tam se tohle řešilo dost obšírně. Ale znovu : Nikdy to nebude úplně ono, už ten obrovskej rozdíl decibelů udělá hodně. Nevím, jestli má smysl tyhle zajíce honit. Udělej si hlavně dobrej zvuk, kterej bude fungovat ve zkušebně a na koncertě. Na doma bych se spokojil s kompromisem, jde jen o cvičení, ne? Pro případné nahrávání do DAW je to zas jiné téma, tam pak o tu kvalitu a věrnost zvuku jde nejvíc, ale to je zas jiná problematika. Preampy , impulsy ....
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Já toto pořešil kemperem a spokojenost. Ve zkušebně kytarová bedna s koncákem, doma jen frfr. Na zkoušky jen s brašnou s kemper stage a s kytarou.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

V podstatě jsou dvě cesty:
1/ jak doma dostat do sluchátek výstup ze zesilovače (lampáče)
2/ jak ve zkušebně dobře zesílit výstup z nějakýho digitálu (Kemper a další)
Obě cesty jsou legitimní a mají výhody a nevýhody. K oběma je tady spousta příspěvků.
Emu

Příspěvek od Emu »

Děkuji, o drahých řešeních vím, doufal jsem v levnější.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Emu píše: 13.06.2024 20:54 Děkuji, o drahých řešeních vím, doufal jsem v levnější.
Mrkni ještě do diskuze Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře) (odkaz vede konkrétně na jednu z mých odpovědí). Aktuálně teda žádnou krabičku v pedalboardu nemám a hraju přes kombo. Ale dřív jsem měl v pedalboardu právě amp/cab simulátor a měl jsem tak stejný zvuk doma, ve zkušebně i na pódiu. Doma do sluchátek nebo do PC a monitorů, na zkušebně ve na koncertech rovnou do PA a odposlechů. V tvém případě by do zkušebny stačila nějaká aktivka. Jak už tu někdo psal, ten "pocit" je samozřejmě jiný, ale zvuk máš prostě pořád "u sebe".

EDIT: pokud bych to řešil teď, možná bych zvolil ten nový Boss IR-2 (hlavně kvůli rozměrům).
José

Příspěvek od José »

Na sluchátka mi přijde důležitý pro správný dojem nějaký room reverb (kterej ten boss třeba na jednom potu má).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“