Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytary Harley Benton
Oboje, ale kobylka víc. Pomocí nastavení kamenů by asi oktávy mohly ladit, ale nechce se mi s tím si hrát. Jinak to hraje normálně pěkně, ale estetika na prvním místě.
no jo no. Ta soucasnost je takova podivna. Objednas mrazak, privezou lednici, objednas tablet, privezou jinej s prasklym displejem, koupis kytaru a nehodi se ani na zed...
Ale hezka je, takova modra... tak preji dobre porizeni
Ale hezka je, takova modra... tak preji dobre porizeni
čéče, tohle bych asi oželel. Zvlášť, když na Fendrech je takto šikmo snímač a na Gibsonech kobyla. Podstatnější je, že struny jsou v ose a éčko nespadává.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale mě by s*alo se na to dívat. Už to nesu na poštu. Vracení a výměna je zdarma, tak vo co go.
Asi by mi na téhle kytaře vadilo spíš to, že je kobylkový snímač poměrně daleko od kobylky. Na té "rickovce" Harley Benton RB-600BK je to snad ještě výraznější.
Tak co, kdo z vás už se hecnul jít do toho telete?
Já nakonec nevydržel a na cestě mám TE-52 NA vintage serie... Sice "o kousek" dražší, ale bude asi už zítra... A má struny skrz tělo... A je krásná... A vůbec
Já nakonec nevydržel a na cestě mám TE-52 NA vintage serie... Sice "o kousek" dražší, ale bude asi už zítra... A má struny skrz tělo... A je krásná... A vůbec
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Taky koukám, a mám pocit, že snímač je křivě jedním směrem a kobylka opačným. Jelikož nechlastám, tak buďto blbě vidím, nebo je to fakt tak.
P.S. Ale furt dobrý proti tomu, co jsem viděl někdy v půlce osmdesátek za výkladem Hudebních nástrojů. Jolana Galaxis, a tak křivá, že nevím, co v té fabrice tenkrát chlastali. A dodnes nevím, jestli ji do té výlohy dali, aby plašila zákazníky a oni měli klid, nebo si řekli, že v té výloze to dost trpí a tohohle už není škoda...
Pawlik: Člověče nešťastná, Galaxis, Iris a pod. měly kobylu jen volně opřenou na desce a moh sis jí při povolených strunách kamkoli posunout.
https://hudebnibazar.cz/jolana-galaxis/ID612384/
https://hudebnibazar.cz/jolana-galaxis/ID612384/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Oni to asi moc neřeší. Já měl TE-20 a tam to bylo zase naopak. Když jsem na to dával normální kobylu, tak jsme museli rozšiřovat kapsu na snímače směrem ke krku. Celá ta přestavba byl jeden velký omyl. Dřevo, které na tyhle levné šlupky používají nehraje a to je základ. Ale musel jsem si tu hubu nabít, ne že neFořt píše: 9.07.2024 10:14 Asi by mi na téhle kytaře vadilo spíš to, že je kobylkový snímač poměrně daleko od kobylky. Na té "rickovce" Harley Benton RB-600BK je to snad ještě výraznější.
... jo a ty křivé snímače/kobylka: Nedivil bych se odpovědi "konstrukční záměr"
.
Ale jak se to stane u cnc, to nechapu...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Už to přijali jako vratku na výměnu, fotku měli. Takže nepředpokládám nic jiného. Jo, ten kobylkový snímač je otočený jedním směrem a kobyla jiným. Jinak to má taky struny skrz tělo. Pak porovnám s TE-52, až budu mít obě pohromadě.
Špatně ustavený přípravek, povolené upínky ... (?) Nicméně, jeden by řekl, že routing jedou v jedné operaci, takže by měly běžet minimálně ty snímače. Holt Vietnam (alespoň ten můj TE-20 byl odtamtud).
Torst: to samozřejmě vím, taky jsem měl tu šlupku párkrát v ruce... Ale tam byla totálně ujetá osa tělo - krk, mám pocit že ani pick nebyl víceméně rovnoběžně s luby (jak měl, pokud si dobře pamatuju) být, takže struny šly šejdrem i přes snímače. No prostě takový podivný skrčenec to byl.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _blast.htm
Už stáhli celou šarži z prodeje, nebo měli jen málo kusů a posílají mi poslední... nebo taky neposílají, ještě se mi nevyjádřili k řešení.
To je drámo jak jed v kafi. Jestli já si ji neměl za ty prachy nechat a držet hubu
Taky mohla být ta podezřele nízká cena té modré varianty způsobena tím, že už z fabriky věděli, že se jim to tentokrát nepodařilo. Jiné barevné varianty mají za normální cenu přes 4k. Ale to jsou jen domněnky a konspirační teorie...
- Alternátor
Minulý týden mi dorazila SC-500 BK a jsem docela mile překvapený. Zkoušel jsem od nich tři LP, kromě tohoto Harley Benton SC-550 II DFB a SC-450Plus. Musím říct, ža tahle je jednoznačně nejlepší. Ladí, drží ladění i při natažení značně silnějších strun, dal se nastavit i poměrně nízký dohmat. Na ten úplně ideální by to chtělo trochu zbrousit pražce, ale do toho se mi nechce investovat vzhledem k ceně kytary, když i takhle je to v pohodě. Snímače jsou slabé, ale frekvenčně taky nejsou vyloženě špatné. Z vizuálních vad můžu zmínit nedotaženou lemovku v rohu hlavy a trochu větší vrstvu laku zespoda krku, která vytváří malou bulku, ale nic zásadního. Pokud se časem nezkroutí krk nebo neseschne hmatník a nezačnou vylézat pražce, tak za ty peníze prakticky nebude co vytknout.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak TE-52 už je doma, po naladění docela dobře hratelná, i zvuk se mi líbí. Trochu plošší hmatník, než jsem zvyklý, ale nic, co by vadilo, otázka pár desítek minut hraní. Pražce hladké, dobře zabroušené, kromě mírného probroušení ořechu (ale bude stačit fakt chloupek) a snížení strun nad prvním pražcem nebude třeba dělat vlastně nic víc. Spokojenost. Už se těším až tam natáhnu struny pro chlapy místo toho bláta, co tam je (jsem zvyklý na EB Beefy Slinky).
Zároveň s kytarou přišel i Amplug 2 Blues. AC 30 už bohužel je jenom ve verzi 3, a tím pádem výrazně dražší. Měl jsem AC 30 první verze, absolutní spokojenost, bohužel dostal nějaké nožičky... Tak jsem si řekl, že zkusím Blues, a vypadá velmi příjemně hratelný a živý. Jenom jsem se že začátku zděsil, že nějak divně rázuje, podivně v něm tiká, jako v hodinách. Pak jsem si uvědomil, že vlastně podobně, ale velmi potichu, mi tiká i v malých aktivních bedničkách. Začal jsem chodit po baráku a terase a přišel jsem na to. V rohu terasy je generátor pulsů pro elektrický ohradník, a zdi jenom dřevo (je to srub, chata jako z foglarovky). Takže ty deseti kilovoltové pulsy prostě poněkud ruší. U basy jsem si toho nevšiml, ale tele se singly a větší zesílení na gainu dělá svoje. Holt budu muset cvičit v úplně opačném koutě chaty, tam je to nejslabší
P.S. na druhý den, po snížení strun na prvním pražci, výměně strun, usazení a doladění: jo, za ty prachy fakt spokojenost. Jak jsem psal výše, Tele jsem nikdy neměl, ve srovnání se Stratem méně "kultivované", takové drsnější, chlupatější, štěkavější... Nicméně to jsem víceméně čekal. Ladí v pohodě, hluché místa nebo vlky jsem zatím nezaznamenal. Krkový snímač by mohl být silnější (možná sundat ten designový kryt?) v každém případě dobrý nástroj pro syrové, živočišné blues
Zároveň s kytarou přišel i Amplug 2 Blues. AC 30 už bohužel je jenom ve verzi 3, a tím pádem výrazně dražší. Měl jsem AC 30 první verze, absolutní spokojenost, bohužel dostal nějaké nožičky... Tak jsem si řekl, že zkusím Blues, a vypadá velmi příjemně hratelný a živý. Jenom jsem se že začátku zděsil, že nějak divně rázuje, podivně v něm tiká, jako v hodinách. Pak jsem si uvědomil, že vlastně podobně, ale velmi potichu, mi tiká i v malých aktivních bedničkách. Začal jsem chodit po baráku a terase a přišel jsem na to. V rohu terasy je generátor pulsů pro elektrický ohradník, a zdi jenom dřevo (je to srub, chata jako z foglarovky). Takže ty deseti kilovoltové pulsy prostě poněkud ruší. U basy jsem si toho nevšiml, ale tele se singly a větší zesílení na gainu dělá svoje. Holt budu muset cvičit v úplně opačném koutě chaty, tam je to nejslabší
P.S. na druhý den, po snížení strun na prvním pražci, výměně strun, usazení a doladění: jo, za ty prachy fakt spokojenost. Jak jsem psal výše, Tele jsem nikdy neměl, ve srovnání se Stratem méně "kultivované", takové drsnější, chlupatější, štěkavější... Nicméně to jsem víceméně čekal. Ladí v pohodě, hluché místa nebo vlky jsem zatím nezaznamenal. Krkový snímač by mohl být silnější (možná sundat ten designový kryt?) v každém případě dobrý nástroj pro syrové, živočišné blues
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 11.07.2024 7:21, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aspoň máš metronom, jen nejde nastavit tempo
. Ať ti slouží. Amplug2 AC30 mám jeden doma. Přemýšlím, jestli jej potřebuji, když jsem na něj už roky nehrál. Mám i Amplug2 Bass.
Zhodnocení kytary jsem doplnil, a zjistil, že ten V2 Blues je taky fajn.
Použití ohradníku jako metronomu mě napadlo taky, má to ideální tempo na blues nebo trampárny ( takové "tempo Di vlak" jmenuje se tak i jedna kapela)
nicméně na opačné straně chaty je to už prakticky neslyšitelné ( jenom při vyšším gainu, než můj oblíbený crunch).
Použití ohradníku jako metronomu mě napadlo taky, má to ideální tempo na blues nebo trampárny ( takové "tempo Di vlak" jmenuje se tak i jedna kapela)
Calibration Nonsense of Child?