Bezdrát na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
volfi

Re: Bezdrát na kytaru

Příspěvek od volfi »

Pokud se nepletu, tak to má ukazatel ne? ideálně se držet někde mezi -10 - 0 db.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Dyť jo. Jenže aby nešel do klipu, museli jsme stáhnout na vysílačce na -39 db.
volfi

Příspěvek od volfi »

Na vysílači nastavit, co nejvíce a na přijímači, co nejméně jste zkoušeli?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Myslím, že na vysílači by signál do clipu jít rozhodně neměl. Na přijímači jsem nastavení útlumu nenašel. Pohledám. Řekl bych, že to bude těma humbuckerama. Signál z nich je hold moc silný. Zkoušeli jsme AKG 40 mini a stejný problém. Pokud to tedy problém je. Vyzkoušíme ještě line6 g30. Jinak nevím....proto se ptám.
volfi

Příspěvek od volfi »

Je potřeba si s tím pohrát. Na příjímači je také AF level setting. A ideální z mého pohledu je, když to ten clip lehce "líže" při nejsilnější úderech. Pokud je to v clipu pořád, tak to je blbě. Co má kolega za snímače?
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Kolega má humbuckery. Tip neznám, ale dnes s ním budu mluvit. Napíšu. Na ten AF level setting se odpoledne podívám. Díky za tip.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Takže humbuckery jsou r.m. pickup. Ale zásadní věc, rada s AF seting pomohla. Díky za radu 🙂
filo01

Příspěvek od filo01 »

Vyhněte se Lekato WS-70. Papírově super, 3ms latence a funguje mimo wifi pásma (UHF). Má dva velké mínusy, oba můžu potvrdit z vlastní zkušenosti.
1) má něco jako vnitřní noise gate, klipuje. Četl jsem o tom x stesků na TGP v tomhle vlákně.
2) znatelně ořezává výšky, podobně jako zřejmě rebrandovaný Swiff Audio WS-70, viz https://www.youtube.com/watch?v=M4UxbfQpDvo
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Nebude to u těchto malých levných vysílaček takový běžný standard obecně? Útlum signálu atd..
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
filo01

Příspěvek od filo01 »

fantomasxxx píše: 14.08.2024 10:08 Nebude to u těchto malých levných vysílaček takový běžný standard obecně? Útlum signálu atd..
No třeba Lekato WS-50 si v tom TGP vlákně celkem vychvalujou. Já zatím nemám s čím srovnat, WS-70 byl můj první pokus.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
volfi

Příspěvek od volfi »

Já jsem koupil Swiff Audio WS70+ na základě recenzí a čekal jsem, že zvukově to bude OK a tu a tam bude nějaký dropout atd. Bohužel je to přesně naopak. Když zpětně hledám recenze a zaměřím se na ty špatné, které jsem dříve mezi těmi pozitivními spíše přehlédl, tak docházím k závěru, že drtivá většina recenzentů to prostě neslyší nebo nechce slyšet.

Poprvé jsem to zkoušel na 100W Englu, ale potichu. Asi tím jak to klipuje, tak mi přišlo, že signál je spíše "ostřejší" a lehce ho doupravím přes EQ. Za pár dní jsem si to zkusil zapojit do DAWu a ten rozdíl mezi vysílačkou a kabelem byl naprosto strašnej. I tak jsem tomu dal šanci na zkoušce a jednu celou zkoušku jsem odehrál na WS70+ a druhou zkoušku na kabel. Realita byla taková, že s kabelem daleko víc prolezu, tím pádem se lépe slyším, víc mě to baví. WS70+ je dobrá, tak na domácí brnkání ve spojení s mým příšerným kombem Fender Mustang, kde ten zvuk už ani zhoršit snad nejde. :mrgreen:

Matně si pamatuji, že L6 G10 hrál dost solidně, ale měl ten problém s WIFI 2,4GHZ. Upřímně bych uvítal nějaké kompaktnější řešení na UHF frekvenci s digi převodem.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

L6 G10 jsem roky měl, byl v pohodě, jediný problém vyplývající z konstrukce - u kytary typu Strat nebo Ibanez S, kde je jack výstup šikmo, vadil zasunutý vysílač tremolo páce... ano přenos v pásmu 2,4 GHz, ale nikdy jsem nezaznamenal problém. A vestavěná baterka, což může někomu vadit...
Teď mám Mipro MR-58 GE, jede na 5 GHz a vysílač má standardní baterky vyměnitelné, naprostá spokojenost
filo01

Příspěvek od filo01 »

Vzal jsem z Thomanna na zkoušku B-Stock Mooer GWU4. Oproti Lekato WS-70 je to zvukově výrazně lepší, výšky už nejsou pod dekou. Taky jede na UHF pásmu. Po půlhodině hraní doma v paneláku absolutně žádné dropouty ani pazvuky, latence asi fakt odpovídá papírovým <3ms. Nahrál jsem dvě krátké srovnávačky s kabelem, SH14 u kobyly. V první jsem to schválně prohnal ac simulátorem, ať je tam co nejvíc výšek, ve druhé je to nějaký čistý amp z Tonexu. Rozdíl tam je, ale oproti tomu Lekatu je to nebe a dudy. V obou ukázkách je kabel první v pořadí. PS: Sorry za odkazy, soundcloud tagy tam mám, ale nějak mi je to blbě sežralo.
Naposledy upravil(a) filo01 dne 20.08.2024 15:29, celkem upraveno 1 x.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Díky za typ, zní to slušně. Cenově také v pohodě.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Placka

Příspěvek od Placka »

Kajman2nd píše: 15.08.2024 9:47 L6 G10 jsem roky měl, byl v pohodě, jediný problém vyplývající z konstrukce - u kytary typu Strat nebo Ibanez S, kde je jack výstup šikmo, vadil zasunutý vysílač tremolo páce... ano přenos v pásmu 2,4 GHz, ale nikdy jsem nezaznamenal problém. A vestavěná baterka, což může někomu vadit...
Teď mám Mipro MR-58 GE, jede na 5 GHz a vysílač má standardní baterky vyměnitelné, naprostá spokojenost
Line6 G10 jsem měl taky, zvukově pohoda, ale naživo jsem nějaký dropouty zaznamenal. Když bylo v relativně malém klubu cca 250-300 lidí, tak se sem tam stalo, že vypadla. Měl jsem i G30 a tuším že G55 a tam se mi to stalo taky (ale u té G55 snad jen jednou na krátkou chvilku). G10 mám stále na doma, je až překvapivě pohodlný si doma kolečkovou židli nejezdit po kabelu:)

Číny jsem na doma zkoušel asi dvě a obě byly nepoužitelný, fakt mě až překvapilo, jak MOC to žralo signál, vejšky...

Pak jsem se rozhodl úplně "nešetřit" a koupil jsem si Shure glxd a od té doby mám klid. Super zvuk, dlouhá výdrž, celokovová konstrukce, integrovaná ladička...když tak přemýšlím nad tím, že jsem za ní dal blahý doby asi 6000, tak se to fakt vyplatilo.
https://www.thomann.de/cz/shure_glxd16_561243.htm

Mezitím jsem měl ještě duální (dva vysílače, jeden half-rack přijímač) Mipro Act a ta byla zvukové super a bez výpadků, ale chtěl jsem něco víc pedalboard-friendly.

Mipro obecně dělá super wireless cajky za dobrý peníze. Jejich inear 808 má podle mě nejlepší poměr cena-vykon.

A to jejich 5,8 GHz vysílačku rebrandoval thomann, kdyby někdo chtěl ušetřit za totožný výrobek cca 2000:

https://www.thomann.de/cz/the_t.bone_gi ... al_set.htm
Vs.
https://imusicdata.cz/mipro-mr-58ge-bez ... pro-kytary
volfi

Příspěvek od volfi »

Akorát ta rebrandovaná vysílačka od thomanna má pouze 2,4ghz.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ajo, vidíš to, ty jsem přehlédl. Očividně to je prebrandovany Mipro, ale aby to odlišili, dali jinou RF část. 2,4 GHz je bohužel mnohem plnější a náchylnější k výpadkům. Na druhou stranu 5GHz zase hůř prolézá, když nemá přímou viditelnost (což není problém, když to stejné máš v pedalboardu před sebou).
Tak přiznávám chybu, sleva 2000 není "za nic". Nicméně ta Thomanní vysílačka má taky super recenze...
Edie3

Příspěvek od Edie3 »

Koupil jsem pro zajímavost Lekato WS 90 5,8GHz na pár kšeftů vyzkoušel jak lampa tak digitál a byl jsem mile překvapen za tu cenu jsem nechápal jestli došlo k vylepšení oproti WS 50.
el perro del fryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el perro del fryba »

Koupil jsem tohle https://www.thomann.de/cz/fun_generatio ... rument.htm
Je to za pakatel a nejede to na UHF, ale na wifi peer to peer, proto je tam nepostřehnutelná latence, nemá to výpadky připojení nebo dropouty, a nijak to nemění zvuk.
volfi

Příspěvek od volfi »

Dnes krátce otestován XVive A58, zvuk na 1. dobrou ok. 4m kabel (LLX) má uchem méně výšek. Hlasitost je shodná jako s kabelem. Přepínání active/pasive nemá pro EMG smysl, pasivní režim byl pro ně ideální. Aktivní režim by šel použít pro nějaké extra silné piezo snímače. Zkoušeno v administrativní budově plné wifi routerů, navíc ve zkušebně je rozvodna s hlavním 500A přívodem do baráku, žádné artefakty nebo dropouty. Soundraft ui24r se tu se svojí wifinou absolutně nechytá.
https://www.thomann.de/cz/xvive_a_58_gu ... system.htm

UPDATE 2.7.25:
Včera odehrána zkouška, nezaznamenal jsem žádný drop out nebo cokoliv neobvyklého. Síla signálu je na 1% totožná s kabelem, headroom je OK žádnou kompresi neslyším, latence OK - jsem na ní poměrně citlivej, zvuk je více bright než u kabelu lehce jsem si stáhnul presence. Za ty peníze se to jeví jako dobrý kup. Ocenil bych simulaci 3m kabelu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“