Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od torst »

Inner:
V zásadě souhlas. Jen asi ti utek překlep: "Co se tranzistorů a pololamp týče, tak nejlepších výsledků jsem dosáhnul když jsem tranzistorovej koncák (nebo krabičku) napojil na lampovej koncák. "
"Kemper na doma je to bomba, ale moc drahý na to mít to jako multiefekt na doma." To byly PODy před 25 lety také. Počkej si.
"Na čistý zvuky to musí fungovat rozhodně." Na Clean funguje v podstatě cokoli. Funkeři, sorry jako !
"Software simulace jsou samostatný téma. Nejvíc mi asi vadí, že to moc nevychází z reálný předlohy. Nemyslim tím, že by to hrálo totožně, ale i třeba průběh nějakejch poťáků, nebo síla gainu. Takovej revalver bych třeba čekal, že alespoň u těch svejch peaveyů dodrží minimálně tu sílu gainu, ale vůbec :D Všechno úplně jinak."
To platí i na Kemper, asi i Fractal. Kemper má nějaký nový upgrade, kdy při profilování zadáš i pozici Knobů na snímané předloze a simulant to zahrne. No, asi si myslim svoje ..
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Á díky. Překlep opravené z koncáku na preamp.

No mě spíš šlo, že profil a otisk čistýho zvuku jde udělat líp než ten zkreslenej, kdy jedna eq se tvoří před zkreslenim, což určuje ten onen charakter chrčení a potom ještě ta výsledná barva celýho zesilovače. Tu onu barvu kemper zvládá.

To o čem píšeš jsou liquid profily. I ty jsem zkoušel a bez úspěchu. Byly tam ty základní high gainy na výběr, kde i ten charakter zkreslení odpovídal opravdu předloze, ale byl na výběr fakt malej počet zesilovačů. Nicméně mě to zklamalo s víc funkcema, který na papíře tvrdí, že rozhodně fungujou.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Co mám zkušenosti s Kemperem, tak se ty poty opravdu chovají jinak než na skutečném zesilovači. Např. ubíráním gainu celkově zvuk ztrácí koule. Jako uživatel v tom ale nevidím nijak zásadní problém. Na skutečném zesilovači taky moc nešteluji již odladěný zvuk. Max koriguji základní hodnoty EQ. Na live hraní v různých prostorách toto řeším pouze na svém odposlechu k stage pedalu, kde mám na koncovém zesilovači základní korekce basy, středy, výšky a do odladěného profilu v kemperu nemusím zasahovat. Hraju v několika kapelách a projektech na různé kytary (Lespaul pasiv/aktiv, strat singl...). V tom je pak ta obrovská výhoda a flexibilita, že mám pro každý hudební projekt odladěnou sadu performace pěti zvuků, zapojím kytaru a jedu:). Na zkoušky a koncerty pak beru jen brašnu s kemperem, případně odposlech a nepotřebuji žádné další krámy. Na live hraní zatím vždy pozitivní ohlasy od muzikantů a zvukařů na zvuk kytary. I když je to pořád trochu o kompromisu vůči skutečnému vytavenému lampáči s 4x12 bednou, který jsem dříve tahal, tak pořád výhody hraní přes Kemper převyšují mnohonásobně původní řešení. Občas jsem doma línej vybalovat kemper a cvičím na již zmiňovanou Katanu, na doma je to super univerzál.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

..... toto řeším pouze na svém odposlechu k stage pedalu, kde mám na koncovém zesilovači základní korekce basy, středy, výšky a do odladěného profilu v kemperu nemusím zasahovat.

To zní hodně rozumně a třeba pro mne skoro ideálně - stage plus odposlech s koncem a korekcemi. Můžu se zeptat, jaký je to odposlech a kolik váží? Něco s Kone? Že bych začal pomalu odkládat do prasátka... snad se na mě Katana nenaštve... :D
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Delší dobu také pokukuju po Kone. Nejdříve jsem používal Headrush 12'' aktivku jako odposlech, to mi nevyhovovalo velikostí ani zvukově. Dlouho dobu to spokojeně provozuju s malou kostkou Mesa Thiele a poháním to malým levným koncákem od HB. Výkonově je to do hlasité kapely na hraně, ale je to hodně minimalistické. Koncák se vejde do tašky od Kempera a Thiele bedýnka se dá v pohodě nosit v jedné ruce.
hb.JPG
efe.JPG
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

Díky, chytrá cesta, to určitě tlačí dostatečně a je to logisticky zvládnutelné. Na ten GPA-100 se trochu různí názory ohledně spolehlivosti, ale pořád mi to tvoje řešení přijde muzikálnější než aktivní bedna, těch jsem měl s různými preampy několik (ikdyž určitě ne špičkových) a nikdy mi to s kapelou dobře nehrálo, to zase zlatá Katana...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

fantomasxxx: zvukaři posíláš IR-kovaný zvuk nebo si to bere mikrofonem?
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Největší průser nastává, když je zvukař ,,stará struktura,, nenechá se přesvědčit píchnout Kemper přímo do linky a jebne ti před Kone kabinet mikrofon...setkal jsem se s tím dvakrát a zvuk vždycky dojebaný... :roll:
affordano

Příspěvek od affordano »

fantomasxxx: zvukaři posíláš IR-kovaný zvuk nebo si to bere....
Jestli to chápu správně, tak takhle:
Jen studio profil. Do PA komplet profil linkou. Do kytarového monitoru cab sim off. Jel jsem do studia s tím, že chci merged profil (direct + studio). Ve finále používám jen originál studio profil a v monitor output vypnutou cab simulaci (odposlech používám 1x12 Mesa thiele). On ten signál kemper odečítá celkem spolehlivě (nepoznal jsem rozdíl).
Naposledy upravil(a) affordano dne 25.10.2024 10:59, celkem upraveno 1 x.
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Přesně tak...zvukař si bere komplet signál linkou z hlavního výstupu kde leze celý profil se simulací cab. Odposlechová cesta jde nezávisle na zvukaři z výstupu pro monitor, tam je vypnutá cab simulace. Ten koncák GPA 100 mám necelé tři roky a zatím "klepu si na zuby'' :) funguje bez problému. Odposlechů jsem zkoušel několik variant FRFR (Headrush, RCF, EV, Bose..), ale v celku kapely mi vždy nejlépe prolejzá kytarové repro. Se starou strukturou zvukaře jsem se už také parkrát setkal, ale ve finále je to i pro něj nejednoduší píchnout linku, kde dostane vyladěný signál ořezaný o nepotřebné frekvence. Když je rozumný, tak to jen zesílí a nic s tím nedělá.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

Taky jsem měl s aktivkama problém se na pódiu slyšet - teda, ne že by to nešlo, myslím slyšet při rozumné hlasitosti, když se aktivky vykouřily, tak já byl v pohodě, zato zbytek kapely trpěl... Takže myšlenka Stage+kytarové repro zní fajn. To mě logicky přivádí k dotazu, jestli by jako odposlech ke Stage nefungovala slušně třeba i Katana 100, kterou už stejně mám, případně jestli v ní nezkusit vyměnit repro za Kone. Otázka zní, jaké repro vlastně v Kataně dlí - FRFR nebo kytarové? Fóra naznačují, že podobné pokusy proběhly a v Kataně je asi něco, co se víc blíží kytarovému repru. Podle všeho v Kataně 50 je 4Ohm, v Kataně 100 je 8Ohm verze. Kone je, tuším, vždycky jen 4Ohm. Docela mě pobavila myšlenka naprofilovat si Kemperem Katanu:
Kone will mess up with the Katana sound for sure, ........... what you will hear without the kemper eq, is a very, very fizzy output from your katana channels, and I doubt you will be able to eq that out and make your sound as before. I would not recommend it. If you already have the katana, keep it as it is, if you want the kone magic but keep the nice katana tones, there are 2 ways, profile all your favorite katana tones and change the speaker for a kone, so you always use the kemper as preamp, or make a kone cabinet (get one kemper kabinet) and modify your katana so you can connect the output to the new cab (the 100 mkii has no speaker output ports sadly).
innerself

Příspěvek od innerself »

Ten Harley benton koncák jsem používal chvíli taky právě s kemperem a výkon byl dostatečnej. A to hrajeme k***a nahlas. Muj záměr byl taky používat linkou ke zvukaři kompletně názvučenej řetězec a na pódiu nechat kytarovej reprobox píchlej do HB koncáku (nebo pro zvukaře co zvučí "klasicky). K tomu jsem chtěl využívat právě ty merged profiles, kde se studiovej profil a direct profil smíchaj dohromady a kemper pozná co je reprobox s mikrofonem. Direct profil, kterej leze do koncáku zůstane nezměněnej a ke zvukaři leze linkou studiovej profil. Bomba funkce, ale až na to že to vůbec takhle nefunguje, i když se kemper tim bije do prsou jak jo. :D Nejblíž originálnímu zvuku byl vždycky ten di profil, ale potom to fungovala jako běžná hlava. A kdykoliv kdy jsem aplikoval vložení boxu jak ze studiovýho, tak i ze samostatnýho ir impulsu, tak se pokaždý direct profil změnil, sice to dál do koncáku a bedny lezlo jako direct profil ale se sežranejma vejškama a už se to začínalo vzdalovat předloze. Poslední kapkou bylo, jak kemper tvrdil, že si jde naprofilovat i s hlavou svojí oblíbenou krabičku. Ani h*vno. Pořád to psalo, že je problém se šumem. Proto jsem zkusil naprofilovat kytaristovo evh 5150 III stealth 100w s gainem na max, kdy neznám hlučnější zesilovač. To bylo jak stát u splavu. S tim problém kemper neměl, takže tomu nerozumim. Všechny tyhle funkce, díky kterym měl pro mě kemper smysl, selhaly, proto jsem ho pustil dál. I když stát to o polovinu míň, tak bych mu to možná odpustil, ale ta efektová sekce byla super. Apec na doma by to byl dobrej, jen by nesměl stát tolik, co osvědčený lampový hlavy, který hrajou nesrovnatelně líp.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
affordano

Příspěvek od affordano »

Jak říká torst, počkáme až bude Kemper za cenu jedné krabičky, jako je tomu dneska u PODa. Když si vzpomenu, kolik jsem za POD s Floorboardem v době jeho slávy zaplatil, ach jo... :roll:
torst

Příspěvek od torst »

affordano: Teď mám PODů asi 4 kusy, skoupeno z bazaru po 1 - 2 tis. Budu muset vyklidit nějakou almaru. Kempery jsou větší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Bacha, trend u kemperů je sestupný, u almar vzestup :D .
torst

Příspěvek od torst »

Šak jí neprodávám. Jen jí naplním dalšími pozůstatky dalšího marketingového mistrovství.

https://hudebnibazar.cz/boss-nextone-sp ... /ID637437/
Náhodný záchyt na HB. Nástupce Katany?
Placka

Příspěvek od Placka »

Si pamatuju, jak byl Helix chudej pribuznej Kemperu a ejhle, Kemperů je na bazaru plná pr*el a cenově občas chodí lehce přes dvacet a Helixy se prodávají dráž... čistej pokles ceny je příhodnější u Helixu. Což nic neříká o kvalitě toho či onoho zařízení...
affordano

Příspěvek od affordano »

Jsem rád, že moji teorii i osobní zkušenost, že Boss Katana 100 je celkem dosti slušné kombo na doma, do zkušebny i na koncerty (když se to umí nakroutit), mi dnes potvrdil i úžasný Steve Rothery...
steve rothery katana.jpg
adiku

Příspěvek od adiku »

stejná zkušenost, Katana poměr cena-výkon, zvuk / PC Tone Studio, příp. Sneaky amps, když uživateli tovární nevyhovují, byť nakroutit jdou/, většina Boss efektů v malé liště, která se vejde vzadu do komba i s wah-volume controllerem/. Cca 15kilo, na záda bag na 2 kytary a zbyde ruka volná. Chyška hrál na 50 verzi na živo v TV Dobré ráno.
torst

Příspěvek od torst »

Katana sbírá body na všech frontách.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“