v poslední době přemýšlím o novém aparátu - jednokanálové kombo s clean soundem, protože všechno zkreslení se u mě děje v pedalboardu.
Přemýšlím nad tranzistorem, protože u lampy mi paradoxně vadí, že kreslí (různá pódia = různé úrovně hlasitosti/gainu = pokaždé jiný zvuk).
- Tranzistorové/pololampové kombo, ale může být i zesilovač + box
- Jednokanál, čistý, nepotřebuju moc řešit EQ (stačí mi basy/výšky) ani efektovou smyčku
- Co nejjednodušší konstrukce (aby tam bylo co nejmíň věcí, co se můžou pokazit
) - 1x12" repro
- Nízká váha (ideálně do 10 kg)
- Cena... čím míň, tím líp, ideálně strop 15K
Quilter Aviator Cub 112 Combo
Quilter už jsem párkrát měl tu čest potkat a zvukově se mi fakt líbí. Mělo by to být všechno vyráběné v US.
Akorát nevyužiju tu "simulaci" třech různých aparátů, reverb a FX smyčku.
Použití je v "rockové" kapele - klasika bicí, basa, druhá kytara. Overdive mám "always on", čistý zvuk skoro nepoužívám, spíš jdu víc do zkreslení.
Nepoužívám simulace, snímání mikrofonem. Speaker simulalace (XLR/sluchátka) se nebráním, ale zřejmě nevyužiju (na to mám doma krabičku
Cena 22K je trochu přes limit, ale mohl bych třeba pořídit Quilter Superblock US Bundle za 14K
DV MARK EGC RAW DAWG 60
Tady se mi líbí ta jednoduchost a vlastně tohle je přesně to, co hledám. Jenže jsem někde četl (a samozřejmě to už nemůžu znovu dohledat), že mají problémy s poťáky a celkově na ně není spoleh.
Cena 14K je ideál.
Máte nějaké tipy na další podobné aparáty?
EDIT:
Orange Pedal Baby 100
Vyškrtl jsem, protože je to v podstatě jenom kocák a alespoň "clean" preamp bych tam rád měl.
DV Mark Jazz 12
Další DV Mark v hledáčku, vypadá, že s pedálama si rozumí
Cena 14.000 je OK