Compressor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Compressor

Příspěvek od cherreda »

No praveze ja ho znam z akustiky - i vetsi Cocain - a oba jsou ciste, nemuzu rict, ze by neco pridavaly na frekvencich.
Tak jestli Ti nedela pri zapnuti spis buffer.
Ale asi je to fuk.
cherreda
Rádce

Friedman Sir-Compre

Příspěvek od cherreda »

Pořídil jsem tohoto opomíjeného černého koně v až neuvěřitelně neatraktivním černém designu s názvem v totálně neatraktivním fontu Optima, který si odbyl svůj estetický vrchol naposledy někdy v 90. letech na mailingových letácích a dodnes v logu drogerie Rossmann:
https://friedmanamplification.com/produ ... mpre-padel

Opět se mi potvrdilo, že Mr. Friedman ví, jak má kytara hrát.
Pedál s vícero funkcemi, které lze libovolně kombinovat - boost, optický kompresor, overdrive, jemný EQ - všechno to spolu perfektně spolupracuje. Kýžené nastavení je triviální a rychlé a zvuk nelze moc zku...pokazit, toto zvládne i opoce křížená s lamou.

Compressor má málo vlastního šumu a dělá přesně to, co má dělat - a dělá to dobře - nebojím se ho přirovnat k Okko Cocacompu.
Overdrive (čudl "GAIN") je velmi slušný - netvrdím, že úžasný, ale žádné šméčko - na nakopnutí lampového preampu funguje perfektně - na nule je bez zkreslení (tedy v podstatě neaktivní), na max. skončí na takovém řekl bych "středním" zkreslení, žádný higain.
Stejně jako na Buxom Boostu vypichuju dokonalý čudl TIGHT pro rychlou a frekvenčně perfektně posazenou regulaci gumových spodků - velmi se hodí.

Sir-Compre jsem vyzkoušel i s piezem akustiky - funguje jako preamp a kompresor úplně v pohodě, nepochybuju, že bude dobře fachčit i s basou.
Na aku má až moc komprese, stačí poťák na 9 hod. a už to slušně zabírá, ale co už... nekrade basy, cajk.

Pod spodním deklem je interní switch na zvýšení gainu, to nepotřebuju, nezkusil jsem.
Napájení je 18 V - výrobce chytře přibalil kablík na split 2 x 9 V a efekt je v pěkném látkovém pytlíčku - pochvala.
Friedman Sir-Compre 01.jpeg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

font Optima je v klidu,
Jsi uz prilis profesionalne deformovan :)
ty okousané okraje jsou uplne jine peklo
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Zdravím kytarové odborníky. Máte prosím někdo praktickou zkušenonost s použitím tohoto typu kompresoru
s akustickou kytarou? Keeley Compressor Plus. Děkuji za postřehy, zkušenosti, názor.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Konečně kompresor se vším všudy, při hře sledovat ručičku VU měřáku může být meditativní... :)

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“