Ultralevne Blond Tele- Strat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
ball

Ultralevne Blond Tele- Strat

Příspěvek od ball »

Zdravím všechny . Jednoduchá otázka :
Má smysl se o to zájimat ? Blond tele,Strat za pár Kč ..
V rychlé rezenci to dost vychválil že je to bezvadný ... tam by mě zajímal názor někoho kdo to měl v pazourech

Měl to někdo v ruce? Je mě jasný že mechaniky , hardware bude sh*t - to ani neřeším . Ale jeslti to jako celek funguje ? Dřevo atd ,pocit z hmatníku.
.
Díky

https://youtu.be/Cxnk0m4TthI
starypard

Re: Ultralevne Blond Tele- Strat

Příspěvek od starypard »

Kdysi jsem hrál na strata Behringer. Koupeno pro syna, který velmi rychle přestal jevit hudební spády. Tedy také kytara za dva litry. Nahrál jsem na to asi 2 GB hudby. Myslím, že si to klidně kup a za rok, dva, prodej nebo vyhoď. Svůj ůčel to splní.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Nebo trosku priplat a kup tohle
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbt1952.htm
Mam to doma uz asi 3 roky, kolega z prace si ho po vyzkouseni mojeho kousku koupil taky, bezproblemova jednoducha kytara.
Narozdil od Blond je telo z jasanu, snimace alnico5 jsou taky ok, struny skrz telo,.....
Hraju výhradně na šrot.
ball

Příspěvek od ball »

No ten Benton vypadá hezky ,díky .
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

TE-52 mám doma. Dobrá to kytara.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Mám přesně ten sám co Abu, asi měsíc. Plná spokojenost, víc v tématu Kytary Harley Benton.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
xMarty
Nový uživatel

Příspěvek od xMarty »

Známej před lety koupil základní překližkovou akustiku od této firmy - pro přítelkyni, a přinesl mi ji na 'kontrolu', že je "nějaká divná" (ta kytara). Cca za dva tisíce. Znělo to podobně jako jiné kytary za tuto cenu, tzn. pádlo. Co mě zklamalo: lepidlo okolo spojů, ostré konce pražců, seřízení nulové, přesněji takové, že se na to nedalo hrát. Poslal jsem ho do obchodu, ať nechá seřídit. Samozřejmě jsem ho také sprdnul, že mi neřekl dřív, protože kytary opravdu rád vybírám. Třeba se už zlepšili, nevím.

Kdybych volil naslepo, tak zřejmě HB.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Nerad něco veřejně kritizuji, ale značce Blond bych se vyhýbal obloukem. Nějaké kousky jsem měl v dílně na opravu a zpracování bylo fakt příšerný. V low cost vodách je to odpad.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
torst

Příspěvek od torst »

Nabrnkni si BLOND(C)ku ! Podle tvaru hlavy jsou to jen přejmenované ABX.
https://kytary.cz/blond-str-1-wh/HN257000/
Starší Strat ABX mám, ano, nejlevnější kopie na trhu, ale naprostá spokojenost, viz vedlejší témata. Tělo poctivých 4,5 cm, zvuk klasika, nesdílím despekt.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kobza

Příspěvek od kobza »

Novinka Blond Les Paul Black -

Tělo Topol ale mají i dražší verze s mahagonem .

Jako nevypadá to vůbec zle .. jestli to dřevo hraje ..za ty peníze.
Měl to někdo v ruce už ?

https://youtu.be/e7l46cc_Sz4?si=Ril5MoOioe4iQSH0
Naposledy upravil(a) kobza dne 15.11.2024 20:33, celkem upraveno 2 x.
torst

Příspěvek od torst »

Lespaula ne, ale věřim, že je dobrej a ta recenze není nadsazená, byť jí natočily Kytary o svém zboží . :-J (viděl jsem i lehce kritická videa).
Ale mám Strata ABX a podle hlavy je to totéž, jen s jiným logem. Je fakt překvapivě dobrej. Nevyosený krk, tělo v plné tloušťce, poctivě vyfrézované dutiny jen pro snímače, a singly s různými roztečemi pro jednotlivé pozice. Mám třeba Strata SX, což považuji, a myslím i jiní, za tu lepší Čínu. A tam jsou póly na všech SC stejně vzdálené, samozřejmě na 1. a 3. jsou lehce mimo struny. Kdežto na ABX vše sedí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

IMHO je to totéž co prodává Thomann jako nižší-střední řady LP Harley Benton. Stejný tvar těla i hlavy,stejné, od pohledu levné plasty, okoumé na hmatníku. Možná se liší snímače a HW. Dělá to IMHO jedna fabrika.
https://kytary.cz/blond-sc-200-lem/HN263828/
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... series.htm
torst

Příspěvek od torst »

Fořt: Blond = Harleybenton, na 1. pohled! Vč. nové, zúžené (nehezké) hlavy. Fakt to sekaj jak Baťa cvičky! Ale víme - HB jsou slušný kopie. Kamarád ji koupil pro syna, hrál jsem na ní, není to Gibson, ale za ty prachy bezva. Vyrábí to všechno jeden čínskej koncern a loga stříknou dle potřeby ... viz ABX. :-E
Připomíná mi to mé někdejší SG Fokus. Když jsem sundaval lak, našel jsem pod logem na hlavě jiné, původní (Fire?).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

torst píše: 19.11.2024 11:48 Fořt: Blond = Harleybenton, na 1. pohled! Vč. nové, zúžené (nehezké) hlavy. Fakt to sekaj jak Baťa cvičky! Ale víme - HB jsou slušný kopie. Kamarád ji koupil pro syna, hrál jsem na ní, není to Gibson, ale za ty prachy bezva. Vyrábí to všechno jeden čínskej koncern a loga stříknou dle potřeby ... viz ABX. :-E
Připomíná mi to mé někdejší SG Fokus. Když jsem sundaval lak, našel jsem pod logem na hlavě jiné, původní (Fire?).
A jednu takovou mám právě od tebe, Torste. Trochu jsem ji doladil a věnoval bratrovi. Velmi slušný nástroj, jen snímače neposoudím, ty jsi ji pořídil bez snímačů a dal tam jiné. A sám jsem si nechal jednu ještě s echt-gibsoňáckým tvarem těla (nikoli hlavy), nicméně i ta má ty samé levné plasty a HW, jako současný HB. Má spoustu drobných much v detailech zpracování, ale po výměně snímačů (dávali tam tehdy místo Roswellů nějaké Wilkinsony, trochu uřvané), HW a elektroniky na ni nedám dopustit, je to můj hlavní nástroj.
torst

Příspěvek od torst »

víme... :-P
torst

Příspěvek od torst »

DALSI POCHVALA
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No a hlava opět stejná jako u HB... A taktéž u stratů; kromě modelů s hlavou jako ABX jsou tam i model s hlavou HB (i jinými specifikaceni, jako je krk z "karamelizovaného" javoru (=roasted maple?).
https://kytary.cz/blond-str-2-vw/HN263818/
tom15

Příspěvek od tom15 »

Tak jsem si nadělil předčasně k Vánocům žluté tele Blond TE1. Koukám, že ta barva už na webu kytar není, tak asi rychle vyprodáno?
Nejsem moc velký expert přes konstrukci kytar, ale hraje se na ni velice pohodlně. Pražce jsou v pořádku, nikde netrčí, kytara ladí i v oktávách, přijela podle mého názoru dobře seřízená.
Tělo se zdá, že je ze 3 kusů dřeva, jsou na něm viditelné pruhy lehce odlišných odstínů barvy.
Tovární struny zní překvapivě jasně a dobře, byť docela rychle reziví v porování s těmi, co normálně používám. Stejně je za chvilku mám v plánu vyměnit.
Chtěl jsem tele se singly s charakteristickým kobylkovým ostřejším zvukem na mírně zkreslený rock a la Katapult, to je splněno, i na lehčí punkárny jako Sum 41 nebo Znouzectnost paráda.
Kytara kamarádí s chorusem a reverbem, takže čisté zvuky jsou taky super.
Jediná věc je, že při silnějším brnknutí trsátkem v jedné poloze na jedné ze strun něco mechanicky zadrnčí na kobylce. Na to se podívám, až budu měnit struny. Do zvuku z komba se to ale nepřenáší a ozve se to jenom při opravdu silném brnknutí trsátkem, takže to asi nebudu hrotit. Když na to nepřijdu, nechám to tak.
Suma sumárum za ty peníze skvělá koupě. Uvidíme, jak dlouho kytara vydrží.
Přijde mi, že house brand kytary značek, co mají dobrou kontrolu kvality, jsou skvělé v poměru cena/výkon. Technik v kytarách na to koukne, a kdyby to byl totální malér, tak ten nástroj nepustí dál, aby nekazil jméno firmě.
Já jsem spokojený a doporučuji.
kobza

Příspěvek od kobza »

Tak Blond mají novinku - tele -Blond TE-2 BB
Takže už taky jasan a průchozí struny , takže už též jako Harley Benton . Cenově to vyjde cca nastejno .
To může být zajímavý ...musím zkusit.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“