Na stojan, alebo lepšie puzdro budem musieť počkať až budú volné prostriedky. Ďalšia vec je vhodné miesto. To čo som pôvodne plánoval som z bezpečnostných dôvodov zavrhol, takže asi nejaké vystavovanie zatial nehrozí. Možno časom.mirostrat píše: 15.11.2024 8:28 Jov, no dávať gitky do obalu ? Fíha, no to by ma nenapadlo. Ja, keď chodím po bejváku, furt očumujem tie moje gitky a basy a mašiny zapínam hneď, ako sa zobudím, jak to pekne svieti![]()
Radšej si kup stojan, podla mňa.
Lacný set na začiatok
Pravidla fóra
Re: Lacný set na začiatok
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
https://kytary.sk/blond-gh-2-guitar-hanger/HN250694/
Takéto niečo.
Takéto niečo.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Nepleťte Jovovi hlavu s menzesůrama! Pokud je slušná nabídka kopie PRS, myslím, že to je opravdu i lepší než ten Strat HSS.
Sice nejsem fanoušek PRSů, ale pokud se Jovovi líbí, ber!
Sice nejsem fanoušek PRSů, ale pokud se Jovovi líbí, ber!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na stenu nechcem.
Len tak pre info - dvojročné snaženie ide do ciela.
S manželkou som sa nakoniec dohodol že to dám predsa len pod stromček ako spoločný darček (nech tam niečo máme).
Tá gitara čo mi ponúkol tunajší člen Stanley73 ( https://www.thomann.de/de/harley_benton ... me_dlx.htm ) je už nejaké dva týždne schovaná v skrini. Kombo mám kúpené asi pred mesiacom ( https://www.thomann.de/de/joyo_dc_15s.htm ).
Takže mi ostáva dokúpiť iba nejaký kábel (predpokladám že na domáce brnkanie by mal pohodlne stačiť 3-metrový) a predsa len som sa rozhodol z bezpečnostných dôvodov zaobstarať aj remeň - čiže ešte počítam s investíciou nejakých +-30 eur.
No a dúfam že sa mi niekde podarí nájsť tú klipovú ladičku čo som kúpil ako prvú. Už som ju nejaký čas nevidel, ale je možné že ostala na chalupe - snáď sa tam ešte do Vianoc dostanem).
S manželkou som sa nakoniec dohodol že to dám predsa len pod stromček ako spoločný darček (nech tam niečo máme).
Tá gitara čo mi ponúkol tunajší člen Stanley73 ( https://www.thomann.de/de/harley_benton ... me_dlx.htm ) je už nejaké dva týždne schovaná v skrini. Kombo mám kúpené asi pred mesiacom ( https://www.thomann.de/de/joyo_dc_15s.htm ).
Takže mi ostáva dokúpiť iba nejaký kábel (predpokladám že na domáce brnkanie by mal pohodlne stačiť 3-metrový) a predsa len som sa rozhodol z bezpečnostných dôvodov zaobstarať aj remeň - čiže ešte počítam s investíciou nejakých +-30 eur.
No a dúfam že sa mi niekde podarí nájsť tú klipovú ladičku čo som kúpil ako prvú. Už som ju nejaký čas nevidel, ale je možné že ostala na chalupe - snáď sa tam ešte do Vianoc dostanem).
Kytara bude hratelná (mimochodem, je vzhledově moc hezká, až krásná). To kombo je ale úplně naprd, to opravdu nebude hrát na žádný způsob a budete zklamáni. Kytara hraje na dvanáctipalcové, typicky kytarové, středové, repráky, na nic jiného. Vše ostatní jsou náhražky. Proč si nekoupíte nějaký levnější transistor s dvanáctkou reprákem? Na čisté zvuky to bude bohatě. Samozřejmě, můžete mít i levný pololampový Valvestate na inserát, tam už bude zvuk mnohem lepší. To kombo bude za cenu té levné kytary a možná vám poslouží i na všechny další dražší kytary.
A hleďte si okamžitě, nejpozději před prvním hraním, dát na kytaru co nejlepší struny. Info - dobré struny nestojí ani pět, ani deset EUR.
A hleďte si okamžitě, nejpozději před prvním hraním, dát na kytaru co nejlepší struny. Info - dobré struny nestojí ani pět, ani deset EUR.
Kolik stojí takové dobré struny? Nebo spíš: co konkrétně jsou to dobré struny? Za 5,90€ si člověk u Thomanna koupí třeba Ernie Ball Slinky. A mně to přijde jako dobré struny. A tady je pár lidí, co se jim to taky pozdává: https://www.ernieball.com/artistsstarypard píše: 2.12.2024 16:31 A hleďte si okamžitě, nejpozději před prvním hraním, dát na kytaru co nejlepší struny. Info - dobré struny nestojí ani pět, ani deset EUR.
"Kytara hraje na dvanáctipalcové, typicky kytarové, středové, repráky, na nic jiného. Vše ostatní jsou náhražky. "
Jaký postih mi hrozí, když si doma hraju přes PODa do počítačových bedýnek Genius?
Jaký postih mi hrozí, když si doma hraju přes PODa do počítačových bedýnek Genius?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ježišmárjá já hraju venku na kombo s 10", menší akce dokonce bez snímání, jen na nástrojovku a to vše s bubeníkem.
Malé hospodské hraní s cajonem dokonce 6,5" tranzistor (mustang mini). Doteďka všechno špatně?
Ten člověk se asi zatím nechystá na velké sály, bude hrát doma v pokojíku. Nevím, jak přímo tenhle číňan hraje, ale na to aby si osahal, co je chorus, flanger, delay atd. je modeling ideální. Tenhle navíc vypadá, že má celkem primitivní ovládání. Vestavěný bubeník asi bude stát za prd, ale jako metronom to použít půjde.
Malé hospodské hraní s cajonem dokonce 6,5" tranzistor (mustang mini). Doteďka všechno špatně?
Ten člověk se asi zatím nechystá na velké sály, bude hrát doma v pokojíku. Nevím, jak přímo tenhle číňan hraje, ale na to aby si osahal, co je chorus, flanger, delay atd. je modeling ideální. Tenhle navíc vypadá, že má celkem primitivní ovládání. Vestavěný bubeník asi bude stát za prd, ale jako metronom to použít půjde.
Čo sa komba týka - v tomto som to mal vcelku jasné od začiatku. Pozeral som hodiny kadejakých recenzií a porovnávaní a toto mi v rámci rozpočtu vyšlo ako slušný skladný univerzál s bohatou výbavou a jednoduchým ovládaním. Proste kompromis cena/výbava.
Sú aj lepšie? Nepochybujem, ale za iné ceny. Niečo podobné robí aj VOX - niečo má lepšie, niečo zase postráda (treba dokúpiť) a vychádza to 100 eur drahšie.
Na internete je kopa videí a recenzií tohto komba, niektoré idú naozaj do najmenších detailov. Stačí si pozrieť a urobiť názor, aj keď nad osobnú skúsenosť to samozrejme nie je. Po nejakom čase dám vedieť či som dobre vybral.
Sú aj lepšie? Nepochybujem, ale za iné ceny. Niečo podobné robí aj VOX - niečo má lepšie, niečo zase postráda (treba dokúpiť) a vychádza to 100 eur drahšie.
Na internete je kopa videí a recenzií tohto komba, niektoré idú naozaj do najmenších detailov. Stačí si pozrieť a urobiť názor, aj keď nad osobnú skúsenosť to samozrejme nie je. Po nejakom čase dám vedieť či som dobre vybral.
Dost zavádějící informace.starypard píše: 2.12.2024 16:31 Kytara bude hratelná (mimochodem, je vzhledově moc hezká, až krásná). To kombo je ale úplně naprd, to opravdu nebude hrát na žádný způsob a budete zklamáni. Kytara hraje na dvanáctipalcové, typicky kytarové, středové, repráky, na nic jiného. Vše ostatní jsou náhražky. Proč si nekoupíte nějaký levnější transistor s dvanáctkou reprákem? Na čisté zvuky to bude bohatě. Samozřejmě, můžete mít i levný pololampový Valvestate na inserát, tam už bude zvuk mnohem lepší. To kombo bude za cenu té levné kytary a možná vám poslouží i na všechny další dražší kytary.
Je řada komb, hratelných i s živou kapelou, kde jsou 10" repro (např. Fender SCXD, Marshall Origin 20C). A zrovna Valvestate zase taková výhra není. To Joyo nehraje v ukázkách tak zle.
A s těmi strunami je to největší nesmysl. Třeba tyhle jsou naprosto skvělé:
https://www.thomann.de/cz/pyramid_egitarre_saiten.htm
Já zas tvrdím, že jediný správný reprák pro kytaru je Marshall 1960 A 4x12. Na jednu stranu je to pravda, přitom kde kdo hraje na combo, že.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Já bych také hned nestrašil s nepoužitelností toho komba. Na domácí brnkání to určitě je použitelné. V našem chudém kraji jsou to nejprodávanější komba v hudebninách:) Samozřejmě že zkušený muzikant bude ohrnovat nos, ale pro začátečníka na doma úplně v pohodě.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Fantomasxxx: souhlasím. Klasické combo (s 12" repro, použitelné i na živé hraní) je IMHO na domácí cvičení zbytečně silné, a buďto tlačí moc, nebo ho stáhneš natolik, že už hraje moc "tence". I můj oblíbený Laney Cub 12R je na doma na hranici použitelnosti vzhledem k dobrým sousedským vztahům, byť je přepnuté na 1W.
Do zkušebny nebo do klubu na pódium bych asi něco takového nechtěl (spíš určitě ne), ale do bytu klidně i 8". Menší repráky paradoxně míň ztrácejí "šťávu" při pokojové hlasitosti - a Line 6 je v rámci kategorie, myslím si, dobrý výběr.
Do zkušebny nebo do klubu na pódium bych asi něco takového nechtěl (spíš určitě ne), ale do bytu klidně i 8". Menší repráky paradoxně míň ztrácejí "šťávu" při pokojové hlasitosti - a Line 6 je v rámci kategorie, myslím si, dobrý výběr.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Nu, Pyramid .... něco mi to připomíná ...... aha, na Piccato!! jsme hráli za komárů a byly skvělé. A také nestojí tolik, to je pravda. Nějak jsem na ně zapomněl.Fořt píše: 3.12.2024 13:20 A s těmi strunami je to největší nesmysl. Třeba tyhle jsou naprosto skvělé:
https://www.thomann.de/cz/pyramid_egitarre_saiten.htm
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som kúpil toto, v tej cenovej relácii
https://kytary.sk/line-6-spider-v-20-mkii/HN206751/
Je to predsa Line 6, priekopník v modelingu, dokonca lacnejšie, má USB na soft do PC, kde sa dajú sťahovať a editovať zvuky.
USB už dnes dávajú skoro všetky firmy a všade, aj soft.
Nemá lacné pochrómované knoby, to je fakt z môjho pohľadu nešťastné v rámci dizajnu
Kvôli tomu by som to Yoyo ani nekúpil.
Line 6 vyzerá, ako normálne kombo.
Asi som niečo prehliadol ohľadom baterkového komba, ale bola to na začiatku podmienka ? baterkové ?
To Yoyo, je podľa mňa niečo na spôsob záložného zdroja a je tam aj modelingový zosik a reprák. Nedávno som záložný zdroj na PC kupoval, tak viem, že to je okolo 100-120 E ten moj a sú aj za 60-80.
To navyšuje cenu toho komba Yoyo + cena za nabíjací systém. No a napr. mobil sa z toho nedá nabíjat, to tam mohli dat do toho komba.
Tweeter v bedniach a kombách radšej ani nekomentujem. Basák pred mesiacom do Aguilar bedne kupoval nový tweeter, odpálil ho.
Mal som dávejšie Marshall MG 15 s reverbom, nomálne sa dalo s odrenými ušami aj na skúškach hrat.
1000% by som si zahral na Line 6, ale pochybujem, že by mi stačilo to Yoyo, doteraz mám Line 6 Duoverb a je to super stroj.
Line 6 fazulu tú úplne prvú som dal nedávno kamošovi, to bola tiež dobrá mašinka. Line 6 je výborná firma.
https://kytary.sk/line-6-spider-v-20-mkii/HN206751/
Je to predsa Line 6, priekopník v modelingu, dokonca lacnejšie, má USB na soft do PC, kde sa dajú sťahovať a editovať zvuky.
USB už dnes dávajú skoro všetky firmy a všade, aj soft.
Nemá lacné pochrómované knoby, to je fakt z môjho pohľadu nešťastné v rámci dizajnu
Line 6 vyzerá, ako normálne kombo.
Asi som niečo prehliadol ohľadom baterkového komba, ale bola to na začiatku podmienka ? baterkové ?
To Yoyo, je podľa mňa niečo na spôsob záložného zdroja a je tam aj modelingový zosik a reprák. Nedávno som záložný zdroj na PC kupoval, tak viem, že to je okolo 100-120 E ten moj a sú aj za 60-80.
To navyšuje cenu toho komba Yoyo + cena za nabíjací systém. No a napr. mobil sa z toho nedá nabíjat, to tam mohli dat do toho komba.
Tweeter v bedniach a kombách radšej ani nekomentujem. Basák pred mesiacom do Aguilar bedne kupoval nový tweeter, odpálil ho.
Mal som dávejšie Marshall MG 15 s reverbom, nomálne sa dalo s odrenými ušami aj na skúškach hrat.
1000% by som si zahral na Line 6, ale pochybujem, že by mi stačilo to Yoyo, doteraz mám Line 6 Duoverb a je to super stroj.
Line 6 fazulu tú úplne prvú som dal nedávno kamošovi, to bola tiež dobrá mašinka. Line 6 je výborná firma.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen ne Line6 Spider. Jednu dobu jsem měl doma Spider IV, které jsem výhodně koupil za 400 Kč a nehrálo to pěkně ani za ty prachy. Raději něco, co nebude mít milion efektů a ve výsledku nic pořádně. Já jsem doma spokojen s lampovým malým kombem Harley Benton TUBE15 Celestion. Hraje to dokonce i potichu, když chceš. Recenze si dohledej sám, myslím, že je to v té nejnižší cenové kategorii jednooký král mezi slepýma. Jo, a má 12" Celestion repro, i když to není úplně stejný Celestion, jako bývaly kdysi ty nejpoužívanější v kultovních reprobednách.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Ja som hral dávnejšie na toto, mal to chalanisko vedla v skúšobni
https://kytary.sk/peavey-vypyr-30/HN112999/
alebo, to bola 50 Watt verzia a som čumel, jak to dobre hralo.
Tých komb sú mraky a každý máme aj iné predstavy o zvuku.
Na ten Line 6 som osobne nehral, ale, kludne by som ho naslepo kúpil.
Ja, ale nemám problém aj pod cenu predať, tak, keď si kúpim niečo nové, tak to staré predám.
Nechce sa mi o 1000 vecí starať.
Mrkol som to Harley Benton TUBE15 Celestion, pekne to može hrať, 3x ECC83/12AX7, 2x EL84
a teda fakt dizajnovo velmi pekné kombíčko, parádne. Tie kuracie hlavy moc nemusím, páčia sa mi letecké Line 6, ale dajú sa. Fakt parádne. Efektová slučka luxus. Dal by som dorobiť paralelnú, alebo podla nejakej schémy dorobil.
Paralelku si treba vyskúšať, je to o dosť lepšie, ako sériová. Pre mňa.
Cena 260 E viac, než ľudová.
Keby som, ale chcel ísť do clean celolampy, kúpil by som zase Fender napr. BluesDeluxe.
https://kytary.sk/peavey-vypyr-30/HN112999/
alebo, to bola 50 Watt verzia a som čumel, jak to dobre hralo.
Tých komb sú mraky a každý máme aj iné predstavy o zvuku.
Na ten Line 6 som osobne nehral, ale, kludne by som ho naslepo kúpil.
Ja, ale nemám problém aj pod cenu predať, tak, keď si kúpim niečo nové, tak to staré predám.
Nechce sa mi o 1000 vecí starať.
Mrkol som to Harley Benton TUBE15 Celestion, pekne to može hrať, 3x ECC83/12AX7, 2x EL84
a teda fakt dizajnovo velmi pekné kombíčko, parádne. Tie kuracie hlavy moc nemusím, páčia sa mi letecké Line 6, ale dajú sa. Fakt parádne. Efektová slučka luxus. Dal by som dorobiť paralelnú, alebo podla nejakej schémy dorobil.
Paralelku si treba vyskúšať, je to o dosť lepšie, ako sériová. Pre mňa.
Cena 260 E viac, než ľudová.
Keby som, ale chcel ísť do clean celolampy, kúpil by som zase Fender napr. BluesDeluxe.
Kombo je kúpené, takže ďalšie špekulácie sú zbytočné. Uvidím po Vianociach či toto bola dobrá volba.
Kúpil som ho v akcii za nejakých 160 eur.
Naozaj som nenašiel v tej cene nič čo by obsahovalo bicie, looper (vrátane pedálu), vstavanú batériu a kadejaké iné fičuriny ktoré nevyužijem - napr. bletooth (možno použije dcéra). A to všetko v relatívne kompaktnom tele.
Dizajn samozrejme nemusí sedieť každému, mne podla obrázkov a videí nevadí. Uvidím ako bude pôsobiť na živo po vytiahnutí zo škatule.
Jediné podobné kombo na čo som natrafil je Vox mini go 10 - samo je o niečo drahšie a to nehovorím o tom že aby som sa dostal na úroveň vybavenosti toho Joya, tak by tá investícia bola ovela vyššia. V podstate jediná vec čo je tam asi lepšia, je že má označenie jednotlivých bicích pri ovládači. Zvukovo to samozrejme nemám ako porovnať.
No a možno že ak ma to chytí, tak si viem predstaviť že by som si z druhej ruky dokúpil aj nejaký lampáč. Nech je sranda.
Kúpil som ho v akcii za nejakých 160 eur.
Naozaj som nenašiel v tej cene nič čo by obsahovalo bicie, looper (vrátane pedálu), vstavanú batériu a kadejaké iné fičuriny ktoré nevyužijem - napr. bletooth (možno použije dcéra). A to všetko v relatívne kompaktnom tele.
Dizajn samozrejme nemusí sedieť každému, mne podla obrázkov a videí nevadí. Uvidím ako bude pôsobiť na živo po vytiahnutí zo škatule.
Jediné podobné kombo na čo som natrafil je Vox mini go 10 - samo je o niečo drahšie a to nehovorím o tom že aby som sa dostal na úroveň vybavenosti toho Joya, tak by tá investícia bola ovela vyššia. V podstate jediná vec čo je tam asi lepšia, je že má označenie jednotlivých bicích pri ovládači. Zvukovo to samozrejme nemám ako porovnať.
No a možno že ak ma to chytí, tak si viem predstaviť že by som si z druhej ruky dokúpil aj nejaký lampáč. Nech je sranda.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
To už asi žije, ako téma lacný set na začiatok, môže admin premazať, môžeš mu napísať.
Pri tých recenziách je jasné, že od koho sú ? No väčšinou od začiatočníkov, ktorí to kúpili kvôli cene. Priemerný gitarista si také kombo podla mňa nekúpi.
Recenzie beriem iba ako orientačné a subjektívne, niekto preferuje šťavu a niekto clean. Aké môžu dať recenzie ?
Iné sú recenzie od ludí, ktorí kúpili Mesu za 5 litrov a majú ešte 4-ry už 20 rokov, kúpi gitku Music Man Petrucci, a má ešte 10 Music Manov.
Ako chce niekto písat relevantnú recenziu, keď je začiatočník a je to jeho prvé kombo.
Nezabúdaj na Kainovo hadí plémě a Ábela zabil, tak sa rozmnožili Kainovci. Tak, niekto kúpi niečo, chce sa toho zbaviť tak tam napíše z desiatich mailov super recenzie a ešte na ne dá odkazy
Aby to predal.
Na Dunlop olej na hmatník, ten citrónový je to s recenziami napr. pol na pol. Alebo, rôzne aparáty, gitary, kadečo.
Inak, veď toto kombo si už na začiatku threadu riešil, že ho kúpiš.
Kupoval som ten záložný zdroj a dal som si poradiť dokonca od admina, PC machra. Na druhý deň som ho vrátil a kúpil taký, ktorý je 100 x lepší
Pri tých recenziách je jasné, že od koho sú ? No väčšinou od začiatočníkov, ktorí to kúpili kvôli cene. Priemerný gitarista si také kombo podla mňa nekúpi.
Recenzie beriem iba ako orientačné a subjektívne, niekto preferuje šťavu a niekto clean. Aké môžu dať recenzie ?
Iné sú recenzie od ludí, ktorí kúpili Mesu za 5 litrov a majú ešte 4-ry už 20 rokov, kúpi gitku Music Man Petrucci, a má ešte 10 Music Manov.
Ako chce niekto písat relevantnú recenziu, keď je začiatočník a je to jeho prvé kombo.
Nezabúdaj na Kainovo hadí plémě a Ábela zabil, tak sa rozmnožili Kainovci. Tak, niekto kúpi niečo, chce sa toho zbaviť tak tam napíše z desiatich mailov super recenzie a ešte na ne dá odkazy
Na Dunlop olej na hmatník, ten citrónový je to s recenziami napr. pol na pol. Alebo, rôzne aparáty, gitary, kadečo.
Inak, veď toto kombo si už na začiatku threadu riešil, že ho kúpiš.
Kupoval som ten záložný zdroj a dal som si poradiť dokonca od admina, PC machra. Na druhý deň som ho vrátil a kúpil taký, ktorý je 100 x lepší