Zkušenosti s hudenimbazarem

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
jbiker

Re: Zkušenosti s hudenimbazarem

Příspěvek od jbiker »

Napadají vás pohnutky, proč tenhle pán nechává aktivní staré inzeráty? Tenhle už tam visí cca 3 měsíce, nejdříve Zamluveno, teď Prodáno. Svrbí mě klávesnice napsat mu, jestli by byl tak laskav a přestal kazit kšefty ostatním ...

https://hudebnibazar.cz/fender-65-princ ... /ID628530/
IMG_2475.jpeg
starypard

Příspěvek od starypard »

A jak jim kazí kšefty?
Já také staré inzeráty mažu až si na to nějak vzpomenu nebo mi někdo upozorní .......
Komu to škodí?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Měl jsem tam x-měsíců stejné kombo a y-dotazů, jestli slevím, nebo půjdu pod jeho cenu, třeba. Nejdřív tam měl snad 2 měsíce úhledně vyvedeno Zamluveno a teď tam visí od začátku prosince ještě graficky úhledněji Prodáno - žádný zapomenutý inzerát. Dtto jeho další inzeráty.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tak mu napiš, ne?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Za Prince jsem nakonec dostal, co jsem chtěl ... jen mě zajímalo, co si o tom myslí někdo jiný, resp. pohnutky takového konání :wink:
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Kolem hudebního gearu se motá spousta zvláštních lidí...
Možná neví, že inzerát se zrušením úplně nesmaže, tak si ho chce z nějaké nostalgie "nechat".
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

jbiker píše: 4.01.2025 10:16Napadají vás pohnutky, proč tenhle pán nechává aktivní staré inzeráty?
Pokud někdo inzerát smaže, už se k němu nemůžeš nijak vrátit - nejde ho obnovit. Proto podle mě spousta lidí řeší tyhle stavy přes titulek.
  • ZAMLUVENO - pokud obchod nevyjde, smažu to z názvu a nemusím dělat nový inzerát
  • PRODÁNO - dříve se používalo abys měl možnost prodejce/kupujícího kontaktovat i po prodeji/koupi. Teď už se ke smazanému inzerátu dá dostat pžes zprávy, ale i tak.
Nějak to neřeším, prostě tady jsou. Za mě je to spíš způsobeno zastaralostí bazaru a možná i nějakými zažitým postupem, co někdo má.

Třeba poslední update - slučování zpráv podle inzerátu je podle mě první pořádné "zlepšení" za několik posledních pár let :-)
jbiker píše: 4.01.2025 10:16přestal kazit kšefty ostatním ...
No tak bazar je konkurenční prostředí, s tím musíš počítat. Historii cen má například i reverb.com, kde vidíš i několik posledních prodejů (historie ceny). V tomto ohledu nevidím nic jako "kazit kšefty". Jeslti na HB prodáváš "na kšeft", tak to jsi na špatném místě.

Když něco prodávám na HB, tak s nějakým smlouváním u ceny počítám. Pokud mám cenu vyšší, než "konkurent", tak si to dokážu obhájit (lepší stav, příslušenství v ceně, ...).

Pokud nechci slevit, napíšu to do inzerátu.

Já mám třeba "šablonu", kterou dávám do všech inzerátů - kde je možný osobní odběr, že posílám přes Zásilkovnu a dobírka jen uživatelům s hodnocením 2+
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jasně. Tím bych to uzavřel. Jenom 2 poznámky: 1) Kšeft není jen pejorativní výraz. Prostě a obecně obchod/směna/prodej/koupě. Na HB jsou i tací, kteří to mají jako obživu. Neřeším. Já to nejsem. Měním až vyměním jako všichni stejně postižení tady na HF. Když prodám za kolik jsem koupil, což je u kousků z druhé ruky vždycky první nástřel ceny u nového inzerátu, beru to jako úspěch. 2) Čistě můj osobní názor: Ta změna v uspořádání korespondence se mi moc nelíbí.
affordano

Příspěvek od affordano »

Naprostý souhlas s jbiker v obém. Na HB jsem svoje věci prodal většinou za cenu nižší, než za kterou jsem je (třeba už použité) kupoval, maximálně fifty-fifty, to když se zadařilo. Moc dobře bych se tím tudíž asi neuživil :lol: . Nové uspořádání zpráv je pro mě o dost méně přehledné nežli to dřívější, ale někomu to třeba vyhovovat může...
José

Příspěvek od José »

Třeba mně docela vyhovuje :D
Placka

Příspěvek od Placka »

jaj....hudebníbazar s reklama uprostřed inzerátů. No fuj! Ale zvyknem si, jako na všechno...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Vítám, že reklamy nejsou generické - např. na slevněný kečup, pivní six-pack, zahrádkářský rýč či intimní hygienické potřeby v místním nákupním centru.
torst

Příspěvek od torst »

Jako konzervu mě to nepotěšilo, ale dá se to vydržet. Ano, zvykneme si, jako na všechno. Jako na všechno.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Placka

Příspěvek od Placka »

wikxzen píše: 5.06.2026 8:32 Vítám, že reklamy nejsou generické - např. na slevněný kečup, pivní six-pack, zahrádkářský rýč či intimní hygienické potřeby v místním nákupním centru.
jasně, vzhledem k tomu, kdo hudebnibazar vlastní je účel reklamy prodat vlastní zbóžo a ne mít peníze z prokliků:-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To ale stejně nic nemění na tom, že i tyto reklamy nejsou moc personalizované. Co je mi po dětských xylofonech, pohádkových operetkách či bubínku. A to nejsem pedofil.
torst

Příspěvek od torst »

docela je pěkné, že když dám do vyhledavače na HB nějakou značku, na reklamách kytary.cz mi naskočí jejich nabídka téže značky.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
HoSl

Příspěvek od HoSl »

wikxzen píše: 5.06.2026 9:49 To ale stejně nic nemění na tom, že i tyto reklamy nejsou moc personalizované. Co je mi po dětských xylofonech, pohádkových operetkách či bubínku. A to nejsem pedofil.
Ty jsou personalizované pro mě! :D
m4recinko
Nový uživatel

Příspěvek od m4recinko »

Ja mám s nákupom dobré skúsenosti, predal som aj kúpil drahšie veci a zatiaľ som mal do činenia len so serióznymi ľudmi, žiadny problém. S čím ale mám problém je konkrétne stránka hudebni bazar. Z ničoho nič mi zrušili niekoľko platných inzerátov a ostal aktívny iba jeden, Dôvod netuším, neviem či to bola nejaká technická chyba alebo tam bola nejaka prednastavená platnosť, ale nie je tam žiadna možnosť na obnovenie ako pri bazoši, proste sú úplne preč. Lenže ani to neviem zistiť lebo zo stránky mi nik neodpisuje, písal som už 2 správy a nik neodpovedá. Tak teraz neviem či mám inzeráty opakovane nahrať alebo nie. Totiž ak mi ich budu bezdôvodne rušiť tak ten zdĺhavý proces nahrania textov a obrázkov za to nestojí a budem inzerovať len na portáloch ako bazoš, reverb alebo willhaben :|
torst

Příspěvek od torst »

HB něpremává.
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“