Zkušenosti s hudenimbazarem
Re: Zkušenosti s hudenimbazarem
Napadají vás pohnutky, proč tenhle pán nechává aktivní staré inzeráty? Tenhle už tam visí cca 3 měsíce, nejdříve Zamluveno, teď Prodáno. Svrbí mě klávesnice napsat mu, jestli by byl tak laskav a přestal kazit kšefty ostatním ...
https://hudebnibazar.cz/fender-65-princ ... /ID628530/
https://hudebnibazar.cz/fender-65-princ ... /ID628530/
A jak jim kazí kšefty?
Já také staré inzeráty mažu až si na to nějak vzpomenu nebo mi někdo upozorní .......
Komu to škodí?
Já také staré inzeráty mažu až si na to nějak vzpomenu nebo mi někdo upozorní .......
Komu to škodí?
Měl jsem tam x-měsíců stejné kombo a y-dotazů, jestli slevím, nebo půjdu pod jeho cenu, třeba. Nejdřív tam měl snad 2 měsíce úhledně vyvedeno Zamluveno a teď tam visí od začátku prosince ještě graficky úhledněji Prodáno - žádný zapomenutý inzerát. Dtto jeho další inzeráty.
Tak mu napiš, ne?
Za Prince jsem nakonec dostal, co jsem chtěl ... jen mě zajímalo, co si o tom myslí někdo jiný, resp. pohnutky takového konání 
Kolem hudebního gearu se motá spousta zvláštních lidí...
Možná neví, že inzerát se zrušením úplně nesmaže, tak si ho chce z nějaké nostalgie "nechat".
Možná neví, že inzerát se zrušením úplně nesmaže, tak si ho chce z nějaké nostalgie "nechat".
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud někdo inzerát smaže, už se k němu nemůžeš nijak vrátit - nejde ho obnovit. Proto podle mě spousta lidí řeší tyhle stavy přes titulek.
- ZAMLUVENO - pokud obchod nevyjde, smažu to z názvu a nemusím dělat nový inzerát
- PRODÁNO - dříve se používalo abys měl možnost prodejce/kupujícího kontaktovat i po prodeji/koupi. Teď už se ke smazanému inzerátu dá dostat pžes zprávy, ale i tak.
Třeba poslední update - slučování zpráv podle inzerátu je podle mě první pořádné "zlepšení" za několik posledních pár let
No tak bazar je konkurenční prostředí, s tím musíš počítat. Historii cen má například i reverb.com, kde vidíš i několik posledních prodejů (historie ceny). V tomto ohledu nevidím nic jako "kazit kšefty". Jeslti na HB prodáváš "na kšeft", tak to jsi na špatném místě.
Když něco prodávám na HB, tak s nějakým smlouváním u ceny počítám. Pokud mám cenu vyšší, než "konkurent", tak si to dokážu obhájit (lepší stav, příslušenství v ceně, ...).
Pokud nechci slevit, napíšu to do inzerátu.
Já mám třeba "šablonu", kterou dávám do všech inzerátů - kde je možný osobní odběr, že posílám přes Zásilkovnu a dobírka jen uživatelům s hodnocením 2+
Hraju na kytary a mašinky
Jasně. Tím bych to uzavřel. Jenom 2 poznámky: 1) Kšeft není jen pejorativní výraz. Prostě a obecně obchod/směna/prodej/koupě. Na HB jsou i tací, kteří to mají jako obživu. Neřeším. Já to nejsem. Měním až vyměním jako všichni stejně postižení tady na HF. Když prodám za kolik jsem koupil, což je u kousků z druhé ruky vždycky první nástřel ceny u nového inzerátu, beru to jako úspěch. 2) Čistě můj osobní názor: Ta změna v uspořádání korespondence se mi moc nelíbí.
Naprostý souhlas s jbiker v obém. Na HB jsem svoje věci prodal většinou za cenu nižší, než za kterou jsem je (třeba už použité) kupoval, maximálně fifty-fifty, to když se zadařilo. Moc dobře bych se tím tudíž asi neuživil
. Nové uspořádání zpráv je pro mě o dost méně přehledné nežli to dřívější, ale někomu to třeba vyhovovat může...
Třeba mně docela vyhovuje