Zkušenosti s hudenimbazarem

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
jbiker

Re: Zkušenosti s hudenimbazarem

Příspěvek od jbiker »

Napadají vás pohnutky, proč tenhle pán nechává aktivní staré inzeráty? Tenhle už tam visí cca 3 měsíce, nejdříve Zamluveno, teď Prodáno. Svrbí mě klávesnice napsat mu, jestli by byl tak laskav a přestal kazit kšefty ostatním ...

https://hudebnibazar.cz/fender-65-princ ... /ID628530/
IMG_2475.jpeg
starypard

Příspěvek od starypard »

A jak jim kazí kšefty?
Já také staré inzeráty mažu až si na to nějak vzpomenu nebo mi někdo upozorní .......
Komu to škodí?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Měl jsem tam x-měsíců stejné kombo a y-dotazů, jestli slevím, nebo půjdu pod jeho cenu, třeba. Nejdřív tam měl snad 2 měsíce úhledně vyvedeno Zamluveno a teď tam visí od začátku prosince ještě graficky úhledněji Prodáno - žádný zapomenutý inzerát. Dtto jeho další inzeráty.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tak mu napiš, ne?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Za Prince jsem nakonec dostal, co jsem chtěl ... jen mě zajímalo, co si o tom myslí někdo jiný, resp. pohnutky takového konání :wink:
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Kolem hudebního gearu se motá spousta zvláštních lidí...
Možná neví, že inzerát se zrušením úplně nesmaže, tak si ho chce z nějaké nostalgie "nechat".
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

jbiker píše: 4.01.2025 10:16Napadají vás pohnutky, proč tenhle pán nechává aktivní staré inzeráty?
Pokud někdo inzerát smaže, už se k němu nemůžeš nijak vrátit - nejde ho obnovit. Proto podle mě spousta lidí řeší tyhle stavy přes titulek.
  • ZAMLUVENO - pokud obchod nevyjde, smažu to z názvu a nemusím dělat nový inzerát
  • PRODÁNO - dříve se používalo abys měl možnost prodejce/kupujícího kontaktovat i po prodeji/koupi. Teď už se ke smazanému inzerátu dá dostat pžes zprávy, ale i tak.
Nějak to neřeším, prostě tady jsou. Za mě je to spíš způsobeno zastaralostí bazaru a možná i nějakými zažitým postupem, co někdo má.

Třeba poslední update - slučování zpráv podle inzerátu je podle mě první pořádné "zlepšení" za několik posledních pár let :-)
jbiker píše: 4.01.2025 10:16přestal kazit kšefty ostatním ...
No tak bazar je konkurenční prostředí, s tím musíš počítat. Historii cen má například i reverb.com, kde vidíš i několik posledních prodejů (historie ceny). V tomto ohledu nevidím nic jako "kazit kšefty". Jeslti na HB prodáváš "na kšeft", tak to jsi na špatném místě.

Když něco prodávám na HB, tak s nějakým smlouváním u ceny počítám. Pokud mám cenu vyšší, než "konkurent", tak si to dokážu obhájit (lepší stav, příslušenství v ceně, ...).

Pokud nechci slevit, napíšu to do inzerátu.

Já mám třeba "šablonu", kterou dávám do všech inzerátů - kde je možný osobní odběr, že posílám přes Zásilkovnu a dobírka jen uživatelům s hodnocením 2+
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jasně. Tím bych to uzavřel. Jenom 2 poznámky: 1) Kšeft není jen pejorativní výraz. Prostě a obecně obchod/směna/prodej/koupě. Na HB jsou i tací, kteří to mají jako obživu. Neřeším. Já to nejsem. Měním až vyměním jako všichni stejně postižení tady na HF. Když prodám za kolik jsem koupil, což je u kousků z druhé ruky vždycky první nástřel ceny u nového inzerátu, beru to jako úspěch. 2) Čistě můj osobní názor: Ta změna v uspořádání korespondence se mi moc nelíbí.
affordano

Příspěvek od affordano »

Naprostý souhlas s jbiker v obém. Na HB jsem svoje věci prodal většinou za cenu nižší, než za kterou jsem je (třeba už použité) kupoval, maximálně fifty-fifty, to když se zadařilo. Moc dobře bych se tím tudíž asi neuživil :lol: . Nové uspořádání zpráv je pro mě o dost méně přehledné nežli to dřívější, ale někomu to třeba vyhovovat může...
José

Příspěvek od José »

Třeba mně docela vyhovuje :D
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“