Rozhodovací paralýza - nové kombo, oprava nebo efekt?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
HoSl

Rozhodovací paralýza - nové kombo, oprava nebo efekt?

Příspěvek od HoSl »

No nazdar. :) Dokopal jsem se konečně řešit stav, který trvá už moc let a potřebuju si přečíst názory od ostatních, aby mi to pomohlo s rozhodnutím. Bud rád za každký postřeh nebo inspiraci, případně i za šťouchnutí, že řeším zbytečnost. Aktuální stav je následující:

Pohybuju se mezi dvěma lokacemi.
Jedna je panelákový byt, kde ke (své) spokonejnosti provozuju Katanu 50. Clean zvuk se mi moc nelíbí, zahuhlaný. Takže převážně brown a crunch kanál a stahuju volume na kytaře pro čistý. Můj nejpoužávnější zvuk je sedmdesátkový Marshall(Hendrix,LedZep, DP, Sabbath) až dejme tomu Gary Moore. Dždž, metal nehraju/neumím. Jednoduchý "pedalboard" - Wah, univibe, občas fuzz/boost.

Druhá lokace umožňuje hlasitejší provoz a plánuju její aparát používat i na živo v budoucnu. Nachází se v něm kombo George Dennis Mighty Mouse MkII 30W. 1x12 lowend Celestion 50W. Z komba leze velmi pěkný clean, na drive kanálu nejsem schopen nakroutit použitelný zvuk. Ani zkreslení ani tonálně se mi to nelíbí při jakékoliv hlasitosti. Kombo je v podstatě málo hrané od doby (neuváženého:) nákupu.

Napadají mě následující řešení seřazené podle vstupních nákladů.

1. Kombo prodat a pořídit bazarovou Katanu 100/Bandit
2. Využívat clean kanál z komba a pořídit nějaký Marshall in the box.
3. Nechat upravit kombo ve 4rockers apod.
4. Prodat kombo a pořídit něco z Marshall studio řady. JCM800 nebo Silver Mini Jubilee. Může být i hlava + box(1 až 2x12).

Ke všem variantám znám pro a proti, ale schválně nepíšu, ať mám nestranné názory. Ještě poznámka, že se nerad vrtám v nastavování, nedejbože aby bylo nutno to připojovat k PC. Nebaví mě ani Tonestudio u Katany. Potřebuju jednoduché řešení ve stylu bass, middle, treble, gain, volume, možná presence. Smyčka může být.
Díky moc, pokud jste dočetli až sem a podělíte se o názor.
José

Re: Rozhodovací paralýza - nové kombo, oprava nebo efekt?

Příspěvek od José »

Co výměna repra v kombu? Nenachází se ve zkušebně ještě třeba jiný reprobox na test jestli základní problém není v levném Celestionu? Aby MIAB nevyústil v zesílení stejného hnusu jako zkreslený kanál. Ale nevím, zkušenost nemám..
HoSl

Příspěvek od HoSl »

José píše: 28.02.2025 12:49 Co výměna repra v kombu? Nenachází se ve zkušebně ještě třeba jiný reprobox na test jestli základní problém není v levném Celestionu? Aby MIAB nevyústil v zesílení stejného hnusu jako zkreslený kanál. Ale nevím, zkušenost nemám..
Další repro na vyzkoušení vyloženě k dispozici nemám bohužel. Ale dík za tip!
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Respektive teda ještě k tomu repru a předchozímu příspěvku. Pokud do clean kanálu použiju distortion, po ruce tady mám třeba DS-1, tak to hraje zkreslený zvuky slušně. Mně z toho tak nějak furt vychází, že ten zkreslený kanál je ten problém. Clean kanál je určitě lepší, než co mi leze z Katany. Minimálně o 1 KUKURA. :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Já ti poradit neumím, ale musím reagovat na název vlákna... na rozhodovací paralýzu si dej kopirajt, protože to je název pro politickou stranu jak vyšitej :)
Super :D
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Prskyn píše: 28.02.2025 15:07 Já ti poradit neumím, ale musím reagovat na název vlákna... na rozhodovací paralýzu si dej kopirajt, protože to je název pro politickou stranu jak vyšitej :)
Super :D
Díky, taky dobrej příspěvek. Pobavil. Akorát na to má kopyrajt jedna bývalá kolegyně. Ta vůbec uměla takhle květnatě mluvit. Rád bych řekl, že kromě jiného. Ale bohužel uměla jen to. :-D
affordano

Příspěvek od affordano »

HoSI, jestli ti čistý kanál na Kataně připadá zahuhlaný, nerad používáš Tone Studio a máš rád fuzzy, tak to ti asi moc neporadím... Já to mám všechno víceméně přesně naopak :lol: . Zvuk GD MM se mi nikdy moc nelíbil, tak bych se asi přiklonil k té možnosti zkusit vyměnit reprák v Kataně, i z důvodu lepší mobility. Sám jsem to tak taky udělal. Katana je hlasitá dost, pokud nepoužíváš smyčku a line out, tak asi není nutno jít do 100W verze. Ještě bych nejdřív zkusil za Katanu hodit na zkoušku pár různých IR pro představu jak hrají, abys nekupoval a nemontoval reprozajíce v pytli. Je to ale zase trochu práce s editory, já vím... Mě funguje parádně tohle: https://www.stompboxstore.com/blogs/new ... pth-review
a do toho nasosat něco z tohodle (používám Redback, ale i třeba Greenback je supr): https://www.thegearpage.net/board/index ... s.2312111/.
PS: ale asi máme fakt jiné slechy, protože DS-1 jako zkreslovač bych použil až jako zilióntou možnost, maximálně ještě tak jako Steve Rothery, tedy všechny knoflíky doleva :D .
HoSl

Příspěvek od HoSl »

affordano píše: 1.03.2025 9:44 HoSI, jestli ti čistý kanál na Kataně připadá zahuhlaný, nerad používáš Tone Studio a máš rád fuzzy, tak to ti asi moc neporadím... Já to mám všechno víceméně přesně naopak :lol: . Zvuk GD MM se mi nikdy moc nelíbil, tak bych se asi přiklonil k té možnosti zkusit vyměnit reprák v Kataně, i z důvodu lepší mobility. Sám jsem to tak taky udělal. Katana je hlasitá dost, pokud nepoužíváš smyčku a line out, tak asi není nutno jít do 100W verze. Ještě bych nejdřív zkusil za Katanu hodit na zkoušku pár různých IR pro představu jak hrají, abys nekupoval a nemontoval reprozajíce v pytli. Je to ale zase trochu práce s editory, já vím... Mě funguje parádně tohle: https://www.stompboxstore.com/blogs/new ... pth-review
a do toho nasosat něco z tohodle (používám Redback, ale i třeba Greenback je supr): https://www.thegearpage.net/board/index ... s.2312111/.
PS: ale asi máme fakt jiné slechy, protože DS-1 jako zkreslovač bych použil až jako zilióntou možnost, maximálně ještě tak jako Steve Rothery, tedy všechny knoflíky doleva :D .
Dík. Jen pro upřesnění. No ty fuzzy spíš okrajově pro ty ala Hendrix zvuky. Jinak hlavně Marshall crunch/lead. Tu Katanu mám na domácí panelákové hraní, s tou nic dělat neplánuju. Absence čistého ala Fender zvuku mi zas tak moc nevadí, to byl jen takový pozvzdech, že ten GD má docela hezkej ten clean zvuk. Ten DS-1 tady mám prostě po ruce, taky z něj blahem neomdlévám. Jen jsem ho zkoušel, jestli by nebyla možná cesta zkreslení řešit před kombem do clean kanálu.
affordano

Příspěvek od affordano »

Jasně, to dává smysl. Co se týká čistého zvuku a la Fender na Kataně, v základní výbavě ho asi fakt nenajdeš (já ho nepoužívám, tak jsem se po tom nepídil), ale kdysi mi dal dobrý tip adiku:
adiku píše: 17.01.2025 11:06 Ano, používám vnitřní wah, myslím Dunlop typ, protože má delší průběh než Vox. K tomu nějaký no name pedál, možná Nectar, funguje to OK. Ještě mám appku katana librarian app pro Android v malém tabletu, který tahám také v kombu, kdyby náhodou. V týhle appce jsem našel právě skvělý clean Twin, který používám a který Boss Tone nemá.
Tak kdo další pomůže léčit paralýzu?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Předělání je drahý (tam kde jsi zmínil)
Jiný aparát je jistota a klid při dalším prodeji
Na testy s krabičkama a reprakama jich potřebuješ mít víc pohromadě a stojí to moc času

Kup co ti sedí a tamto prodej
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
krade

Příspěvek od krade »

Cau. Jestli jeste stojis o radu, udelal bych nasledujici - prodal kombo GD, koupil kombo od Marshall /skvely jsou rada Origin nebo Sv20) nebo hlavu vyse zminenych rad a k tomu box od Palmer nebo Harley Benton. K tomu pedal na nakopnuti /SD, TS.../ a s**e pes...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
HoSl

Příspěvek od HoSl »

krade píše: 4.03.2025 21:20 Cau. Jestli jeste stojis o radu, udelal bych nasledujici - prodal kombo GD, koupil kombo od Marshall /skvely jsou rada Origin nebo Sv20) nebo hlavu vyse zminenych rad a k tomu box od Palmer nebo Harley Benton. K tomu pedal na nakopnuti /SD, TS.../ a s**e pes...
Jojo, pořád to ještě je aktuální. A nějakou dobu asi bude. Takže díky.
Ta Studio řada od Marshallu se mi líbí velmi. Nakoukal jsem k tomu snad všechno a vlastně se mi kromě JTM líbí všechny tři další. Spíš teda tíhnu k osmikilu nebo Mini Jubilee, což je pro mě už možná zbytečně hihgain, ale zase bych neřešil krabku.
Zajdu si to na to někam zahrát, ať vím pořádně.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Tak vyřízeno. Aspoň prozatím. :)
Když jsem viděl, že na bazaru se Laney LC-30 prodává za 5tis., řekl jsem si, že nemá ani smysl prodávat ten GD. Koupil jsem jetý MIAB, konkrétně Tonecity Model M V2. Během chvilky jsem nakroutil zvuk, co se mi líbí a je vymalováno. Všem dík za reakce. Beztak to časem nevydržím a koupím si pořádnej zesík. :-D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“