Pohybuju se mezi dvěma lokacemi.
Jedna je panelákový byt, kde ke (své) spokonejnosti provozuju Katanu 50. Clean zvuk se mi moc nelíbí, zahuhlaný. Takže převážně brown a crunch kanál a stahuju volume na kytaře pro čistý. Můj nejpoužávnější zvuk je sedmdesátkový Marshall(Hendrix,LedZep, DP, Sabbath) až dejme tomu Gary Moore. Dždž, metal nehraju/neumím. Jednoduchý "pedalboard" - Wah, univibe, občas fuzz/boost.
Druhá lokace umožňuje hlasitejší provoz a plánuju její aparát používat i na živo v budoucnu. Nachází se v něm kombo George Dennis Mighty Mouse MkII 30W. 1x12 lowend Celestion 50W. Z komba leze velmi pěkný clean, na drive kanálu nejsem schopen nakroutit použitelný zvuk. Ani zkreslení ani tonálně se mi to nelíbí při jakékoliv hlasitosti. Kombo je v podstatě málo hrané od doby (neuváženého:) nákupu.
Napadají mě následující řešení seřazené podle vstupních nákladů.
1. Kombo prodat a pořídit bazarovou Katanu 100/Bandit
2. Využívat clean kanál z komba a pořídit nějaký Marshall in the box.
3. Nechat upravit kombo ve 4rockers apod.
4. Prodat kombo a pořídit něco z Marshall studio řady. JCM800 nebo Silver Mini Jubilee. Může být i hlava + box(1 až 2x12).
Ke všem variantám znám pro a proti, ale schválně nepíšu, ať mám nestranné názory. Ještě poznámka, že se nerad vrtám v nastavování, nedejbože aby bylo nutno to připojovat k PC. Nebaví mě ani Tonestudio u Katany. Potřebuju jednoduché řešení ve stylu bass, middle, treble, gain, volume, možná presence. Smyčka může být.
Díky moc, pokud jste dočetli až sem a podělíte se o názor.