Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
petrxyz

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od petrxyz »

Ahasver píše: 15.03.2025 18:55 Vážně? Taylor není zařazen mezi ,,všechny výrobce"?
Taylor je zřejmě jenom zahraniční pobočka Furchu..... :D

Z vyjádření umělé neinteligence:

Na sedlech kobylky Taylor také používá kvalitní materiály. Většina jejich modelů má TUSQ nebo micarta sedla, které přispívají k čistému a bohatému zvuku. U některých modelů, například u prémiových verzí, mohou být použita kostěná sedla pro maximální rezonanci a tonalitu.

TUSQ sedlo – Stejně jako u nultého pražce, i TUSQ sedla zajišťují vyvážený zvuk a vysokou stabilitu. Tento materiál je skvélé pro dosažení rovnoměrného přenosu vibrací mezi strunami a tělem kytary.

Micarta – Tento syntetický materiál je často používán pro své vynikající mechanické vlastnosti. Micarta je odolná proti změnám vlhkosti a teploty a také dobře přenáší vibrace, což zajišťuje stabilní a konzistentní zvuk.

Kostěné sedlo – Kost je považována za vrchol kvality v oblasti sedel a nultých pražců, protože přináší vynikající tonalitu a přirozený přenos zvuku, což je ideální pro kytary, které vyžadují maximální detail ve zvuku.

Závěr:

Taylor je známý tím, že volí materiály, které poskytují nejen skvélé mechanické vlastnosti, ale také pozitivně ovlivňují zvukový výstup kytary. TUSQ je jejich běžně používaný materiál pro nulté pražce a sedla, ale pro ty nejnáročnější modely najdeme i tradiční kost pro vyšší zvukové nuance a detail. Všechny tyto materiály jsou pečlivě vybírány pro dlouhodobou stabilitu, výborný zvuk a pohodlné hraní.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Vám se kluci fakt chce s tím volem diskutovat?
Proboha proč?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Čavli píše: 15.03.2025 20:29 Vám se kluci fakt chce s tím volem diskutovat?
Proboha proč?
Máš pravdu, Čavli, už se nenechám unést 8)
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Ahasver píše: 15.03.2025 20:34 Máš pravdu, Čavli, už se nenechám unést 8)
Takže už se bohužel nedozvíme, proč Furch používá místo kosti TUSQ? Škoda. :D
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Ale jo, požádal jsem o oficiální vyjádření přímo ve Furch Guitars. Ale bez přímé konverzace s xyz.
krasty

Příspěvek od krasty »

Koukám, jak to tady jeden Ševčík rozesírá :wink:

Zlatý elektriky!! Jo a než kost, raději slonovinu....
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nene, fosilizovanou mrožovinu nebo aspon mamutovinu!
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Proboha proč?
Mas recht
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

* Furch má krk z jednoho kusu dřeva. Dolepuje se jenom plátek na hlavě...a Tusq že je na nejlevnější číně? I kostička tusq je dražší než blank kosti na nut...
krasty

Příspěvek od krasty »

Michnov píše: 16.03.2025 21:43 ... I kostička tusq je dražší než blank kosti na nut...
Pokud je zvíře (nejlépe jednorožec) poraženo v sudý den za úplňku rukou plavovlasé panny jedním řezem na krkavici za odříkávání zaklínadla, tak kostěný nut je k nezaplacení, protože pak majitel hraje jak pánbůh. U mě to tedy nefungovalo. Asi mě s tou pannou neměli nechávat o samotě... :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a co teprv taková žirafičí krabice... teda vlastně kost
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Proboha proč?
Já tady s vámi nediskutuju. :D
Napsal jsem jen svůj názor a výhrady k Furchu a vy z toho máte ujímání. :D
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

hyenik píše: 15.03.2025 19:50
Prskyn píše: 15.03.2025 18:34 Poustet se do Hyenika, to vyzaduje opravdu velkou davku ne-sebereflexe.
Ale klidně, rád se nechám ubít argumenty :)
Jenomže zatím jsou to jenom "šachy s holubem"

PS: Protože podobných "přestřelek" už mám za sebou bohužel větší než malé množství, tak jsem automaticky přešel na mód ignorace a všem to doporučuju.
Je to jediné relativně bezbolestné vybruslení z této žumpy internetových hádek, které bohužel mají jenom poražené a zůstane po nich pouze pachuť negace.
Chválím za vcelku rozumný názor, zvlášť pokud tím holubem sebekriticky myslíš sebe.
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

hyenik píše: 16.03.2025 22:58 a co teprv taková žirafičí krabice... teda vlastně kost
:lol:
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

krasty píše: 15.03.2025 21:15 Koukám, jak to tady jeden Ševčík rozesírá :wink:

Zlatý elektriky!! Jo a než kost, raději slonovinu....
Jestli tím rozesíračem myslíš mě, tak se pleteš. Jen jsem slušně, věcně a bez jediného sprostého slova napsal svůj názor na kytary Furch. A jako odměnu sklidil spršku nadávek a urážek od části místního osazenstva, což jsem ale v podstatě čekal, protože to tady občas sleduju, ale nepřispívám. Tihle lidi zřejmě z nedostatku jiných podnětů podlehli představě o vlastní důležitosti a neomylnosti a z veřejného fóra si udělali svoje "Palermo", ve kterém se v zájmu upevňování vlastního ega "baví" kádrováním a peskováním nově příchozích, často úplných začátečníků, kteří aby se báli na něco zeptat. A odpověď nedostanou, dokud se neponíží a neolížou boty těch "zkušených". A tohle si fakt líbit nenechám. Mimochodem, jsou tady určitě i slušní diskutéři, kteří rádi pomůžou a těm patří můj respekt. Jo a abys tady házel nějakým jménem a je jedno, jestli skutečným nebo falešným, je taky přes čáru, protože z hlediska GDPR se pohybuješ v trestně právní rovině.
krasty

Příspěvek od krasty »

Posral jsem se strachy, ty jedna "trestně právní rovino". Ty nejsi Ševčík? Že sis na to jméno nastavil mail, což může každý vidět.

Zkus být méně vztahovačný a snaž se porozumět textu. -"Rozesírat" se dá v dobrém i špatném, ale že ty sis vybral zase jen jednu stranu. Jak si psal vedle: "Nerozumíš řeči mého kmene" ....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak se už uklidníme, ne? Dejte si time out a pivko...
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Ahasver píše: 15.03.2025 20:46 Ale jo, požádal jsem o oficiální vyjádření přímo ve Furch Guitars. Ale bez přímé konverzace s xyz.
Ne kvůli xyz, ale pro zajímavost, vyjádření z Furch Guitars, od p. Martina Kondelčíka:
Z hľadiska gitarových "puristov" sa môže do istej miery zdať validný argument o potrebe použitia prírodného materiálu, akým je kosť, keďže je svojím pôvodom asi najbližšie k slonovine. Náš interný výskum a dlhoročné skúsenosti s materiálom TUSQ nám však ukázali, že na rozdiel od prírodných materiálov, ako je zvieracia kosť, sú jeho vlastnosti oveľa konzistentnejšie a stabilnejšie naprieč tisíckami vyrobených kusov.

Aspekt našich gitár, na ktorý sme najviac hrdí, je ich zvuk, ktorý vďačí za svoju kvalitu rôznym jedinečným technologickým postupom a patentovaným technológiám. Ich spoločným menovateľom je to, že z inak prírodného (nepredvídateľného) materiálu, akým je drevo, pomáhajú vytvoriť gitary, ktorých akustické vlastnosti sú spoľahlivo konzistentné naprieč množstvom vyrobených kusov a neodchyľujú sa od štandardu, ktorý chceme vo zvuku gitár Furch dosiahnuť. Práve preto sú naše gitary označované za jedny z mála, pri ktorých neexistuje "zlý kus" a rozdiely v zvuku a kvalite viacerých kusov identického modelu sú vždy minimálne.

Z hľadiska tejto filozofie nám TUSQ zapadá do celkového konceptu najlepšie, nakoľko ide o high-tech materiál so stabilizovanými štrukturálnymi, rezonančnými a fyzikálnymi vlastnosťami. Bez ohľadu na konkrétny kus, pri nultých pražcoch alebo kobylkových sedlách z TUSQu sa môžeme spoľahnúť, že vždy dodajú rovnaký zvuk a výkon v rámci veľmi tesných tolerancií, ktoré vo výrobe máme.
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

krasty píše: 17.03.2025 0:55 Posral jsem se strachy, ty jedna "trestně právní rovino". Ty nejsi Ševčík? Že sis na to jméno nastavil mail, což může každý vidět.

Zkus být méně vztahovačný a snaž se porozumět textu. -"Rozesírat" se dá v dobrém i špatném, ale že ty sis vybral zase jen jednu stranu. Jak si psal vedle: "Nerozumíš řeči mého kmene" ....
Nebudeš věřit, ale fakt jsem se dneska úplně po….. Měl jsem v noci sen. Vcházím s pouzdrem od Martina do baru U Furcha. Sedí tam pár hustejch štamgastů – Čavli, Prskyn, Krasty, vzadu Ahasver a za barem Hyenik. Svoje Furchy mají pověšené proklatě nízko a koukají na mě hodně divně. Obstoupí mě a prý „ten krám okamžitě rozšlapeš….“ Přibližujou se a já začínám mít pocit, že se po..…. A v tu chvíli jsem se probudil a pos…. se. Smíchy. :D
Vypadalo to nějak takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=sPCO2NpAQV8
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Hendrek píše: 17.03.2025 6:45 Tak se už uklidníme, ne? Dejte si time out a pivko...
Díky za rozumnej názor. Uzavřel jsem to tím vtípkem. :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“