Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar
Super nápadcara píše: 4.10.2024 16:33 Provrtal jsem do něj tedy v rozích 3x2 dírky a našil na popruh jako knoflík.
Hraju na kytary a mašinky
(Dám to sem...)
Trošku poslední dobou řeším, jak sedím před stolem (viz můj nákup Performaxe) - nechce se mi při každém švuňku myší v DAW odkládat kytaru z klína, taky si víc uvědomuju, že se při soustředění na hru hrbím jako vopice, s podnožkou dlouhodobě napínám jakési svaly v zadnici, o kterých zpravidla vím, až když mě z toho bolí atd...
Takže podpěrky/polštářky - vzal jsem obě velikosti, bo to není drahé:
https://hopfgitarren.de/dynarette/
Není to špatný vynález, hezky vyrobené, nesmrdí to.
Trochu se pod tím po delší době potí noha, ale s tím se nedá nic dělat.
Na akustiky fajn, elektrická kytara mi trochu sjíždí k břichu, jak je tenčí, ale jak která.
Nedokážu doporučit, kterou velikost vzít - asi obě.
Je to v pohodě v obou polohách, resp. na obou nohách - akorát leváci bacha - je to tvarované jen pro praváky.

Trošku poslední dobou řeším, jak sedím před stolem (viz můj nákup Performaxe) - nechce se mi při každém švuňku myší v DAW odkládat kytaru z klína, taky si víc uvědomuju, že se při soustředění na hru hrbím jako vopice, s podnožkou dlouhodobě napínám jakési svaly v zadnici, o kterých zpravidla vím, až když mě z toho bolí atd...
Na akustiky fajn, elektrická kytara mi trochu sjíždí k břichu, jak je tenčí, ale jak která.
Je to v pohodě v obou polohách, resp. na obou nohách - akorát leváci bacha - je to tvarované jen pro praváky.

| Cruel YT | Cruel sptf
Co je tenci? Kytara, nebo brich?cherreda píše: 17.03.2025 13:00 (Dám to sem...)
![]()
Myslis,ze by mi ten bazmek pomohl s ergonomii, pokud bych chtel htat na OM, OOM? Neb prave s tim popisovanym "napetim" se pri hrani na mensi korpus potykam.
Přemýšlel jsem nad tím a břich spíš ne.
Akustika na tom drží dobře a jestli máš dojem, že by chtěla přizdvihnout, proč to za pár stovek nezkusit - ostatně můžeš pod kytarou nejdřív otestovat nějaké provizorní přizdvihovátko - smotanou deku, polštářek, bačkoru, psa, kočku, blackmetalista třeba kozí lebku - a teprve v případě pozitivního naladění investovat.
Akustika na tom drží dobře a jestli máš dojem, že by chtěla přizdvihnout, proč to za pár stovek nezkusit - ostatně můžeš pod kytarou nejdřív otestovat nějaké provizorní přizdvihovátko - smotanou deku, polštářek, bačkoru, psa, kočku, blackmetalista třeba kozí lebku - a teprve v případě pozitivního naladění investovat.
| Cruel YT | Cruel sptf
Kocour byl proti, zkusím tu lebkucherreda píše: 18.03.2025 10:11 Přemýšlel jsem nad tím a břich spíš ne.![]()
Akustika na tom drží dobře a jestli máš dojem, že by chtěla přizdvihnout, proč to za pár stovek nezkusit - ostatně můžeš pod kytarou nejdřív otestovat nějaké provizorní přizdvihovátko - smotanou deku, polštářek, bačkoru, psa, kočku, blackmetalista třeba kozí lebku - a teprve v případě pozitivního naladění investovat.![]()
Neužitečná nevděčná potvora.
To už je na Tobě, jaký artefakt jest srdci blíže. 
A s OM či OOM neporadím, popravdě já ani přesně nevím, co to je - vzhledem k okolnostem a nějaké načtenosti v místním freakshow tuším, že to nejspíš není ošklivá nemoc nebo něco z buddhismu, ale nějaké typy těch menších akustik, které mě jako starého hoblíře metloše zatím nezaujaly.
A s OM či OOM neporadím, popravdě já ani přesně nevím, co to je - vzhledem k okolnostem a nějaké načtenosti v místním freakshow tuším, že to nejspíš není ošklivá nemoc nebo něco z buddhismu, ale nějaké typy těch menších akustik, které mě jako starého hoblíře metloše zatím nezaujaly.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jasný, díky... a ano, v některých kruzích je OM OOM ošklivá nemoccherreda píše: 18.03.2025 10:36 Neužitečná nevděčná potvora.To už je na Tobě, jaký artefakt jest srdci blíže.
A s OM či OOM neporadím, popravdě já ani přesně nevím, co to je - vzhledem k okolnostem a nějaké načtenosti v místním freakshow tuším, že to nejspíš není ošklivá nemoc nebo něco z buddhismu, ale nějaké typy těch menších akustik, které mě jako starého hoblíře metloše zatím nezaujaly.![]()