Zapojení reproduktorů a boxů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: Zapojení reproduktorů a boxů

Příspěvek od Trevor »

Když jednu dvojici odpojiš máš 16 ohmů, už ne 8 jako když jsou zapojeny čtyři
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Trevor píše: 4.04.2025 19:29 Když jednu dvojici odpojiš máš 16 ohmů, už ne 8 jako když jsou zapojeny čtyři
Jasně, mám tam chybu, jdu to opravit .... díky.
https://photos.app.goo.gl/1u1LBTKPpoUoiYmx7
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
DoDi

Příspěvek od DoDi »

Zdravím, prosím o radu, jak propojit reproduktory.
Mám dva aktivní subwoofery rozdíných značek a výkonu (RCF 15", 700W + Italian Stage 12", 350W). Každý má signálové vstupy L,R a výstupy L,R na satelity. Satelity mám 2x Mackie Thump 12A (12" 350W) a 2x The box pro DSP 112 (12" 350W). Zatím jsem používal pouze RCF + Mackie, nyní bych chtěl přidat i ten zbytek. Mohl bych to zapojit následovně? RCF - Italian Stage (nebo naopak) a vlevo i vpravo Mackie + The box? Nebo mám zapojit RCF + Mackie zvlášť a Italian Stage + The box také zvlášť? Z mixu (Behringer Xenyx) vede ale jen pouze jeden hlavní výstup L a jeden R. Je tam i výstup Control Room, ale nevím, jestli ho můžu současně použít. Nebo to mám zapojit úplně jinak? Děkuji za tipy
DoDi

Příspěvek od DoDi »

Zdravím,
omlouvám se, zřejmě jsem vložil dotaz do špatného fóra...
Trlej

Příspěvek od Trlej »

Zdravím bando. Nevím na jakou rubriku se obrátit, a tahle vypadá, že je dost aktivní. mám už nějakou dobu osázený g12 Creamback s V30 v2x12. Oba jsou v 16Ohm verzi a mám je osazeny zepředu. V30 hraje jak má, ale Creamback zlobí. Nevím co s tím dělat, nikdy jsem neměl repro rozebrané.
Taky to není úplně hračka pro člověka co neví co a jak :) .
Problém je že při určitých hlasitostech začne Creamback zvonit. V místnosti a prostředí problém není, zkoumal jsem jestli nezvoní něco v okolí. Ale problém byl stejný i na zkušebně. Zkoušel jsem ho i vytažený z boxu na 1x16 out a problém zůstal. Takže jsem vyloučil problém na reprák. Máte někdo nějaké tipy a triky? Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokračuj ve vláknu CELESTION, nepiš dotaz na dvě místa.
viewtopic.php?p=828002#p828002
torst

Příspěvek od torst »

Je nějaký úzus, zda je lepší kytarové, basové repro k vodiči připájet nebo použít nasouvací svorku? (Samozřejmě kvalitní, aby se po hodině hraní nevyklepala.)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

To víš že ne,ale pájení je jistější, když to umíš,nej jsou pružinový samosvorky,ale to má málokdo
S těma konektorama se ti taky může stát že ti ujede ruka a ulomíš packu na repro,resp to na čem svorka drží, já je moc rád nemám tedy..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

dík za názor.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Řešil jsem to samé v obou HDR boxech s tím, že jsem byl spíše příznivec pájení. Nakonec tam mám poměrně brutální fastony s pružinou a už jsem to několikrát ocenil při testování reproduktorů.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Dík. Jde mi o kolegův basový box. Trochu zaexperimentujeme, ale pak to asi přiletuju na fest. I když - v origo Marshallech jsem potkával násuvné svorky (?).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“