Zapojení reproduktorů a boxů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: Zapojení reproduktorů a boxů

Příspěvek od Trevor »

Když jednu dvojici odpojiš máš 16 ohmů, už ne 8 jako když jsou zapojeny čtyři
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Trevor píše: 4.04.2025 19:29 Když jednu dvojici odpojiš máš 16 ohmů, už ne 8 jako když jsou zapojeny čtyři
Jasně, mám tam chybu, jdu to opravit .... díky.
https://photos.app.goo.gl/1u1LBTKPpoUoiYmx7
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
DoDi

Příspěvek od DoDi »

Zdravím, prosím o radu, jak propojit reproduktory.
Mám dva aktivní subwoofery rozdíných značek a výkonu (RCF 15", 700W + Italian Stage 12", 350W). Každý má signálové vstupy L,R a výstupy L,R na satelity. Satelity mám 2x Mackie Thump 12A (12" 350W) a 2x The box pro DSP 112 (12" 350W). Zatím jsem používal pouze RCF + Mackie, nyní bych chtěl přidat i ten zbytek. Mohl bych to zapojit následovně? RCF - Italian Stage (nebo naopak) a vlevo i vpravo Mackie + The box? Nebo mám zapojit RCF + Mackie zvlášť a Italian Stage + The box také zvlášť? Z mixu (Behringer Xenyx) vede ale jen pouze jeden hlavní výstup L a jeden R. Je tam i výstup Control Room, ale nevím, jestli ho můžu současně použít. Nebo to mám zapojit úplně jinak? Děkuji za tipy
DoDi

Příspěvek od DoDi »

Zdravím,
omlouvám se, zřejmě jsem vložil dotaz do špatného fóra...
Trlej

Příspěvek od Trlej »

Zdravím bando. Nevím na jakou rubriku se obrátit, a tahle vypadá, že je dost aktivní. mám už nějakou dobu osázený g12 Creamback s V30 v2x12. Oba jsou v 16Ohm verzi a mám je osazeny zepředu. V30 hraje jak má, ale Creamback zlobí. Nevím co s tím dělat, nikdy jsem neměl repro rozebrané.
Taky to není úplně hračka pro člověka co neví co a jak :) .
Problém je že při určitých hlasitostech začne Creamback zvonit. V místnosti a prostředí problém není, zkoumal jsem jestli nezvoní něco v okolí. Ale problém byl stejný i na zkušebně. Zkoušel jsem ho i vytažený z boxu na 1x16 out a problém zůstal. Takže jsem vyloučil problém na reprák. Máte někdo nějaké tipy a triky? Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokračuj ve vláknu CELESTION, nepiš dotaz na dvě místa.
viewtopic.php?p=828002#p828002
torst

Příspěvek od torst »

Je nějaký úzus, zda je lepší kytarové, basové repro k vodiči připájet nebo použít nasouvací svorku? (Samozřejmě kvalitní, aby se po hodině hraní nevyklepala.)
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

To víš že ne,ale pájení je jistější, když to umíš,nej jsou pružinový samosvorky,ale to má málokdo
S těma konektorama se ti taky může stát že ti ujede ruka a ulomíš packu na repro,resp to na čem svorka drží, já je moc rád nemám tedy..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

dík za názor.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
volfi

Příspěvek od volfi »

Řešil jsem to samé v obou HDR boxech s tím, že jsem byl spíše příznivec pájení. Nakonec tam mám poměrně brutální fastony s pružinou a už jsem to několikrát ocenil při testování reproduktorů.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Dík. Jde mi o kolegův basový box. Trochu zaexperimentujeme, ale pak to asi přiletuju na fest. I když - v origo Marshallech jsem potkával násuvné svorky (?).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“