Je Lemon Oil a název Lemon Oil. To, co dělaj výrobci na hmatníky není z 99% "citrónový olej"
Složení Dunlopu 6554 Lemon oil:
White Mineral Oil - z min. 95%
(R)-p-mentha-1,8-diene - pár %, složka kterou obsahoval i čistič strun.
citral - vůně
Solvent Yellow 72 - barvivo
Takže Dunlop Lemon oil je minerální olej, kterej je obarvenej a navoněnej.
affordano píše: 14.04.2025 14:57
volfi píše: 14.04.2025 8:26
Mě furt trochu zaráží proč nepoužívat produkty k tomu určené.....
Možná proto?
Dunlop Formula 6582: balení 59 ml - 199 CZK 1 ml - 3,40 CZK
WD-40: balení 450 ml - 159 CZK 1 ml - 0,35 CZK
Který že to přípravek je 10x levnější? No offence, jsem affordano, používám to, co si můžu dovolit...
Jo, a jsem původně taky strojař a WD mi voní

.
Já su též strojař, WD-40 mi také voní, nemám problémy s chem. přípravky na kůži. Ale nezlob se na mě, cena je v tomhle případě zanedbatelná. Kdyby to si toho spotřeboval litr ročně neřeknu nic. Čistím kytaru minimálně 2x týdně, lahvička vydrží déle jak rok. WD40 = water displacement, který se následně změnil v multi purpose sprej pro hobíky. Pravidelná změna receptury, taky není ok. Nikdo z nás přesně nezjistí jak přesně prospívá nebo neprospívá dřevu a plastům. Proč obsahuje čistič od dunlopu silikonový polymer? Jako dodatečná ochrana strun? Nebo je to kvuli zabránění korozy plastových dílů jako nultý pražec?
Osobně si nemyslím, že WD40 nějak zničí kytaru, ale jde mi o princip, proč to tam dávat? Až do něj začnou přimíchávat aceton, tak budou kytaristi čumět. (To se pravděpodobně nestane, jen jsem chtěl naznačit, že může přijít revize s něčím, co opravdu dřevu škodí).
Z jiného soudku, né vždy komerční produkty jsou ty nejlepší. Například s čistým svědomým mohu na čištění hmatníků doporučit kombinaci IPA a Destilovaná voda v poměru 7:3 nebo 8:2. Určitě bychom našli i super čistej Minerální olej na hmatníky, opravdu si myslím, že kapalina do hydraulických brzd u jízdních kol by byla cesta. atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň