Line 6 Helix

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Line 6 Helix

Příspěvek od cherreda »

Umí to hodně, vypadá to skvěle, líbí se mi to... jen je to zase přísně veliké a jsem zvědavý, kolik zakopaných pejsků se objeví, až to lidi začnou reálně používat. :)
Umím si představit už obligátní klasiku, že ne vždy se všechno upočítá, např. se zapnutým multitrackem v presetu zdechne nějaký náročnější reverb, případně vzniknou dropouty při přepínání zvuků apod. záludnosti. :)
Pro mě zatím Helix v bazálních amp simulacích nedosahuje na Neural/Fractal úroveň, ale třeba Agora přesvědčí.
Uvidíme... 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rotten77 píše: 17.06.2025 14:20
Placka píše: 17.06.2025 13:37 Divil bych se, kdyby výrobce neintegrovali "umělou inteligenci" v nějaké podobě ála "řekni mi, jakej zvuk chceš a já ti všecko nastavím". Dokonce si myslím, že Positive Grid už něco takového zkouší. Možná to bude jen marketingovej tahák, ale řekl bych, že to tam směřuje...
Já mám pocit, že ty mu sice něco napíšeš, ale on ti jenom vyjede presety co jsou uložené na cloudu (od výrobce a od uživatelů), nebo mi to tak alespoň přišlo. Ještě na to mrknu, jak to tam vlastně mají.
Nedávno jsem zkoušel chat.gtp jak na kytaru zahrát zvuk padajících vodních kapek....
okamžitě začal chrlit nastavení efektů a kdybych dal mail, tak mi pošle přímo Helix preset :)
jeste jsem nemel cas to zkusit, jestli to neni jenom nejaka cypovina, ale tvarilo se to korektne a velmi presvedcive

zustava tak pro me jenom filozofická otázka:
Když tvorbu takhle zefektivníme a zrychlíme, zbude vubec nekdo, kdo by tu nasi nadprodukci smogu poslouchal?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše: 17.06.2025 17:45 zustava tak pro me jenom filozofická otázka:
Když tvorbu takhle zefektivníme a zrychlíme, zbude vubec nekdo, kdo by tu nasi nadprodukci smogu poslouchal?
hyenik píše: 29.01.2014 19:31 I o tom je dnesni svobodna spolecnost, kdy mas moznost si poridit slusnou hudebni vybavu za hubicku vybranou z desitek moznosti v obchodech i na bazarech.
Tohle je proste ráj :)
hyenik píše: 23.08.2014 7:48 to uz fakt neni mozne, .... takze si opet zanotuju... Tohle je raaaaaaaaj
Naposledy upravil(a) torst dne 17.06.2025 19:06, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

cherreda píše: 17.06.2025 16:46 případně vzniknou dropouty při přepínání zvuků apod. záludnosti. :)
Kdyby měly být při přepínání dropouty, považoval bych to docela za fail, v dnešní době musí být minimálně přepínání scén gapless
Určitě je nutný takovouhle mašinu mít sw odladěnou, aby byla stabilní při všech možných scénářích a cypovinách, které umí uživatelé vymyslet, tak snad to v Line6 nepodělají:-)
cherreda píše: 17.06.2025 16:46 případně vzniknou dropouty při přepínání zvuků apod. záludnosti. :)
Pro mě zatím Helix v bazálních amp simulacích nedosahuje na Neural/Fractal úroveň, ale třeba Agora přesvědčí.
Uvidíme... 8)
jj, mám to stejně, proto hraju na QC, i když jsem Helixe měl (Native, Stomp, pod GO, HX FX..). Věřím, že v nové generaci konkurenci alespoň dotáhnou
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím, sleduji tady diskuzi ohledně dvou modelů Helix 6 Stadium a nemohu narazit na video, kde se na to hraje? Určitě mně nehrozí, že bych to koupil, ale jsem zvědavý. Je několik videí, kde nějací lidé sedí kolem Stadia a jenom mluví a nikdo nehraje? Narazil jsem na něco, kde to hrálo jako Rockman X100 ve vedleší místnosti, ale také se zřejmě jednalo o zvýšení sledovanosti. Existují už videa na YT, kde to někdo předvádí, můžete poslat link? Něco jsem musel přehlédnout.
Děkuji
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

přesně tak funguje marketingový hype...nikdo to ještě neslyšel, ale všichni to chtějí :) A motivace pro nakupující odložit penízky na podzim. Za mě v tom nevidím nic zajímavého oproti tomu, co je dnes na trhu (např. Fractal FM9)
rotten77 píše: 17.06.2025 14:18
Placka píše: 17.06.2025 11:44 Jasně, simulace si myslím, že už jsou teď na tak vysoké úrovni, že pro 99% lidí je větší problém zvuk dobře nastavit, než "nekvalita" simulace/modelingu/profillingu.
Jo, to bych taky řekl. Za mě to chce tomu nastavení dát opravdu čas a to hlavně ve zkušebně a případně i na pódiu, pokud je možnost. CO jsem za poseldní 2 roky bycl na koncertech a viděl někoho se simulacema, tak jsem často narazil na to, že ten zvuk byl hodně utopený. Pokud byl v kapele druhý kytarista s klasickým aparátem, tak ten se simulacema většinou nebyl moc slyšet.
Stejná zkušenost, v live mixu, kde je třeba další kytara, klávesy nebo samply, je to většinou jako prd ve větru. Líp to funguje, když je samotná kytara a nebo jede kapela komplet na IEM. V tom případě ale většinou nemá ten akustický tlak celá kapela..ale tak hlavně že není naštvaný pán zvukár, že áno :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

minimalne mediální hype se jim daří ;)
me ty nove funkce taky nejak neodvazaly, i kdyz rozhrani vypada moc pekne,
spis se mi libi kompatnejsi rozmery a logicky vyssi vykon a taky nejak ocekavam vyladené bugy (i kdyz na tom pracuji docela prubezne)

Je super ze si kazdy muze vybrat, na tlaky uz se dneska moc nehraje (kdyz uz se teda hraje) a nastvaneho zvukare uz jsem nezazil hodne dlouho.
Naopak si sound service (naprosto nesrovnatelny se situaci vlastne jenom par let zpatky) velmi uzivam
na holení (anebo zvuky, kde zkreslení není zásadní) mi to prijde jako dobré řešení a tak i tydle multaky pouzivam
když ted zas obcas delam dždždž, tak mam lampovy preamp+Torpedo+RCF box a zrovna minule se zvukar rozplyval jaky je to super zvuk
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka píše: 17.06.2025 19:04
Kdyby měly být při přepínání dropouty, považoval bych to docela za fail, v dnešní době musí být minimálně přepínání scén gapless
Určitě je nutný takovouhle mašinu mít sw odladěnou, aby byla stabilní při všech možných scénářích a cypovinách, které umí uživatelé vymyslet, tak snad to v Line6 nepodělají:-)
Uvidíme... 8)
jj, mám to stejně, proto hraju na QC, i když jsem Helixe měl (Native, Stomp, pod GO, HX FX..). Věřím, že v nové generaci konkurenci alespoň dotáhnou
To jsem si jen pro pobavení zaspekuloval - jestli Helixy přepínají hladce, nejspíš i Stadión bude ok.
QC je ok a i s hodně vytěženým CPU přepíná scény hladce.
Na Fractalu AX8 jsem s dropouty při přepínání scén dost bojoval, když jsem ve složitějších presetech výkon vytěžil na maximum - ale je to trošku starší stroj no...
cid

Příspěvek od cid »

Už asi rozumím, oni dělají "hype" a lidé se těší, že to bude "cool" :D . To mně připomnělo metodu Járy Cimrmana, kdy vytváří zvláštní atmosféru plnou svérázného napětí, které je neustále stupňováno pravidelným střídání dvou prvků: prvku očekávání a prvku zklamání. :mrgreen:
Jak sedí kolem stolku, kde je umístěný svatý grál a mluví o něčem, co nepředvědou, mně to připadalo úchylné a ono je to "hype".
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

úchylné nebo ne, ale stejně ses na to chytil a reaguješ ;)
takže jejich marketingový záměr splněný nadplán, protože reagují i nefanoušci lejna :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“