Péče o akustiku

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
TomJ

Re: Péče o akustiku

Příspěvek od TomJ »

Ahoj, pořídil jsem celomasiv Martin D10e. Dávají k tomu ,,Soft Shell Case" odkaz níže:

https://www.martinguitar.com/gear-acces ... bags-cases

A má otázka zní. Stačí tento obal nejen na přenášení, tady si myslím, že poslouží víc než dobře (zdá se celkem kvalitní).
ALE a hlavně na uložení kytary doma, tzn. dlouhodobé uložení? Ochrání tenhle obal kytaru od okolních vlivů, nebo se na něj mám vybodnout a prostě koupit klasickej pevnej case, kde by to mělo všechno fungovat?

Díky, zdar a ať nesesychaj! :-)

edit:
Koupil jsem vlhkoměr a mám doma kolem 60% a stejně tak i v tom obalu.

Dokáže to pevný kufr odizolovat - Vytvořit lepší prostředí? Řeším to moc? Dík zdar
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Ahoj,

prosim nemuzete nekdo doporucit aktivniho kytarare z Prahy a nebo ze strednich cech ? Mam docela levnou ale fakt v pohode kytaru, Dowina Puella DCS a chtel jsem na ni nechat udelat nejakej servis

1) chci vymenit kobylkovej a nultej prazec - mam uz je strasne zasly zazloutly - chtel jsem kostenej
2) rad bych nejake serizeni, protoze to je potreba .. ted jsem byl s detma na takovem minitabore kde byly asi 4 dalsi kytary a moje puella mela asi nejhorsi hratelnost ze vsech kytar a to tam byly i takove modely jako `made in china' fender za 6000 .. zvuk dobrej, ale hratelnost nic moc
cara

Příspěvek od cara »

Chtěl bych rozleštit jemné škrábance na lesklém PU laku na Furchovi, ale vůbec mi to nejde. Poradíte mi někdo konkrétní brusný kotouč nabo pastu? Zkoušel jsem látkový a vlněný kotouč bez pasty - to nedělá nic. Lak je moc tvrdý. Nejjemnější brusný papír mám 3000 a ten je příliš hrubý - zanechává jemné škrábance. Možná je to jen nekvalitní papír, který má i větší částice.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

A proc ti tam ty skrabance vadi? Jestli to chystas na prodej, tak to radeji odnes nekomu, kdo ma vybavenou dilnu
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Brousit na mokro. Zrnitost P3000 jde rozlestit v pohodě. Hlubši škrábance bych klidně brousil i s P2000. Molitanovy kotouč na laky, vysoké otáčky, pasty 3M.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“