Hybridní kytary Godin
Pravidla fóra
-
Honza Bobr Sládek
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/honzabobrsladek?at=info
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hybridní kytary Godin
Na Godin lgx nedám dopustit, akustika je na koncerty i domácí nahrávání super. Uvažuji o nějakém enhanceru, zkusil jsem tce bodyrez a šlo to. Minimum problémů, maximum zvuku a pohodlí. A ano, pokud budu tocit akustickou baladu, nejspíš si vezmu pěknou akustiku a nechám pěknými mikrofony nasnimat. Na téměř vše ostatní je Godin super.
=====
Godin lgx sa
Fender strat
Godin multiac
Hot amps
Victory amps
Godin lgx sa
Fender strat
Godin multiac
Hot amps
Victory amps
Mám jí. Má za sebou i koncert na akustické kombo Roland a je to úžasný nástroj.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
nebudu zakládat nove téma, tak to dam sem, o hybridních kytarách Godin to bylo taky 
právě jsem se vrátil z workshopu s Robertem Godinem a bylo to moc příjemné...
velký důraz kladl na úhel krku, který se liší podle typu kytar, a celkově vysvětloval svůj inovativni pristup, kdy tu klasiku zveda na vyssi uroven komfortu a kvality.
Zahral jsem si na u nás barytonovou novinku
Vtipna byla pasaz, kdy delali marketingove rozhovory se 400 kytaristama a podle jakých věci si myslite, ze si kytaristi vybiraji kytary?
právě jsem se vrátil z workshopu s Robertem Godinem a bylo to moc příjemné...
velký důraz kladl na úhel krku, který se liší podle typu kytar, a celkově vysvětloval svůj inovativni pristup, kdy tu klasiku zveda na vyssi uroven komfortu a kvality.
Zahral jsem si na u nás barytonovou novinku
Vtipna byla pasaz, kdy delali marketingove rozhovory se 400 kytaristama a podle jakých věci si myslite, ze si kytaristi vybiraji kytary?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Godiny jsou super a cena myslím odpovídá špičkově řešeným nástrojům pro specifické využití. Druhá věc ovšem je, že na nižší, přinejhorším stejnou cenu se dá dosáhnout se zakázkouvou stavbou, která za ty prachy už možná stojí za zvážení, zejména pokud není požadavek na speciální midi snímání, které asi není úplně běžné a žene cenu nahoru. Navíc se při kusové výrobě dají optimalizovat různé detaily, takže lze dosáhnout lepších parametrů. Moje kytara, které z vychází z nylonového Multiacu váží asi půlku (což se při delším hraní sakra pozná) a oproti Godinu hraje na sucho nesrovnatelně silněji (což se zase pozná doma, kde nemusím při cvičení zapínat kombo a tahat kabely po bytě).
Jinak jsem ale velký přítel Godinu. Ty nástroje jsou super.
Jinak jsem ale velký přítel Godinu. Ty nástroje jsou super.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
no ale někdo to musel nejdřív vymyslet, aby to mohl Procházka "upgradovat" 
a vo tom to je, pro mě je Robert Godin největší persona a neinvečnější kytarář dnešní doby, který dokázal ve velkém měřítku posouvat hranice. Tedy nejenom jednotlivé custom kousky, ale on je největší neasijský výrobce kytar na světě (250.000 /ročně), protože to není jenom Godin, ale i Seagull, Norman, Simon&Patrick, LaPatrie, Art&utherie.
Ty prece mas kytaru Seagull, takze cajk.... ja mam jenom tri kufry (které jsme tam taky probírali
)
a vo tom to je, pro mě je Robert Godin největší persona a neinvečnější kytarář dnešní doby, který dokázal ve velkém měřítku posouvat hranice. Tedy nejenom jednotlivé custom kousky, ale on je největší neasijský výrobce kytar na světě (250.000 /ročně), protože to není jenom Godin, ale i Seagull, Norman, Simon&Patrick, LaPatrie, Art&utherie.
Ty prece mas kytaru Seagull, takze cajk.... ja mam jenom tri kufry (které jsme tam taky probírali
Invenčnost pana Godina rozhodně nerozporuju. Jak už jsem napsal, ty kytary jsou super a kdykoli mám šanci na ně někde narazit, tak si s chutí zahraju. Seagulla jsem koupil v době, kdy jsem o kytarách nevěděl prakticky nic a nějakým řízením osudu se mi podařilo koupit kytaru, která svůj účel plní i po letech, kdy mám úplně jiné nároky. Většina mých kamarádů, kteří si koupili kytaru podobně jako já to říct nemůže. Je pohodlná, ladí (u Seagullů s často špatně usazeným sedlovým pražcem jsem měl asi kliku) a na polomasiv hraje dost slušně. Dneska bych koupil něco jiného, ale rozhodně jí nelituju.
Jen jsem chtěl původního tazatele upozornit, že sériový Godin má určitá řešení, která nemusí být, s ohledem na požadavky, optimální (šroubovaný krk, masivnější/těžší konstrukce...) a které se dají odstranit a nemusí to nutně navýšit cenu. Netvrdím, že moje kytara je vynález p. Procházky nebo snad nedej bože můj. Z godinu jsme vyšli, protože godin se mi líbil, jen jsme hledali cesty, jak některé věci vylepšit. Myslím, že to je celkem standardní postup nejen u kytar, že si výrobce půjčí něčí nápad a dál ho vylepší.
Jen jsem chtěl původního tazatele upozornit, že sériový Godin má určitá řešení, která nemusí být, s ohledem na požadavky, optimální (šroubovaný krk, masivnější/těžší konstrukce...) a které se dají odstranit a nemusí to nutně navýšit cenu. Netvrdím, že moje kytara je vynález p. Procházky nebo snad nedej bože můj. Z godinu jsme vyšli, protože godin se mi líbil, jen jsme hledali cesty, jak některé věci vylepšit. Myslím, že to je celkem standardní postup nejen u kytar, že si výrobce půjčí něčí nápad a dál ho vylepší.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
doplnění celkového obrazu rozhovorem s Robertem G. http://frontman.cz/robert-godin-mam-rad ... ji-inovaci

a trochu oprášíme téma, protože v mezičase u mě přistály dva hybridní kousky
sice walda uz sveho godina ma, ale kdyz to nekdo bude procitat, tak ty krkove snimace jsou aktivni s ekvalizerem bass/treble, takze se zvuk da dost prizpusobit (samozrejme neudela z neho kobylkac na dždž riffy, ale to ani nebyl ucel). Ja nejsem zahuhlany jazzman, takze mam vysky naplno a trochu basu. První ukázka úpně nejčerstvějšího Acousticastera....
sice walda uz sveho godina ma, ale kdyz to nekdo bude procitat, tak ty krkove snimace jsou aktivni s ekvalizerem bass/treble, takze se zvuk da dost prizpusobit (samozrejme neudela z neho kobylkac na dždž riffy, ale to ani nebyl ucel). Ja nejsem zahuhlany jazzman, takze mam vysky naplno a trochu basu. První ukázka úpně nejčerstvějšího Acousticastera....
další acousticasterovský příspěvek, jenom taková online koronavirová jednohubka
Docela zřetelná ukázka, že Godin opravdu není žádný zázrak.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
To je ale hoblovačka.hyenik píše: 29.08.2020 10:07 další acousticasterovský příspěvek, jenom taková online koronavirová jednohubka
Oproti spoluhráčům postiženým záchvatem hyperaktivity, se tam dost nudíš.
PS: Tip pro příště - dneska i každá malá holka ví, že selfie se vždycky dělá z nadhledu.
PS2: Mně ta Godinka přijde v pohodě - chce to soudnost, není to akustické pádlo, na placku je zvuk nadprůměrný a variabilní pro ledajaký styl a přitom kytara nestojí majlant.
| Cruel YT | Cruel sptf
no praveze bohuzel nenudim, furt same tezko zapamatovatelne zmeny akordu, hraju to z tahaku
(opravdu jsem se to kvuli dvema minutam videa nechtel ucit zpameti),
to sprosté klení, kdy jsem to zkazil az na konci jednoho tejku, jsem milosrdně vystrihl
se selfie musis plakat do Zurichu, my jsme byli radi ze Sorin dodal aspon nejake video z mobilu
a zvuk mi k tomuhle ucelu prijde v klidu, kolegove si vybrali tuhle verzi, delal jsem jeste jine na jine kytary (s lepsim zvukem!), ale autori si zvolili tuhle. Jsem jenom ropovod, takze jsem to nerozporoval, byl to jenom testovaci experiment.
(opravdu jsem se to kvuli dvema minutam videa nechtel ucit zpameti),
to sprosté klení, kdy jsem to zkazil az na konci jednoho tejku, jsem milosrdně vystrihl
se selfie musis plakat do Zurichu, my jsme byli radi ze Sorin dodal aspon nejake video z mobilu
a zvuk mi k tomuhle ucelu prijde v klidu, kolegove si vybrali tuhle verzi, delal jsem jeste jine na jine kytary (s lepsim zvukem!), ale autori si zvolili tuhle. Jsem jenom ropovod, takze jsem to nerozporoval, byl to jenom testovaci experiment.
další postupné práce na vylepšení hybridního zvuku...
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Jaké struny by jste doporučili na Godin A6 bez humbuckeru? Já se spíše přikláním k bronz akustickým strunám. V kombinaci s piezo mi to přijde lepší než nickel. Názory?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
bez HB je to fuk, proste kterekoli akustické ti vyhovujou.
Ja sem mel na Godin BAR natazene niklovky i akusticke Pyramidy, rozdil to je vlastne menší než bys čekal.
ale samozrejme cinkaly trochu akustičtěji...
Ja sem mel na Godin BAR natazene niklovky i akusticke Pyramidy, rozdil to je vlastne menší než bys čekal.
ale samozrejme cinkaly trochu akustičtěji...
Mi Godin ještě vloni a letos na jaře fascinoval, chtěl jsem si splnit sen a mít nějakou SA a Multiac kytaru, ale zjistil jsem, že se dá stejný efekt docílit za řádově menší peníze. A recenze Godin kytara nevycházejí moc dobře, tuctová výroba.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Mě právě přistála v dílně na servis jedna hodně zanedbaná. Tak sonduji co tam natáhnu za struny. Pravděpodobně pak půjde na bazar, majitel ji chce dát dokupy a poslat dál.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
tam se totiž řeší jenom ten magnet, aby bral struny, proto se davaji niklove (standardně daddaria)
anebo ruzne specialky DR Zebra, Daddario Nickel Bronze, GHS White Bronze a ted i nejake nove, nemuzu si vzpomenout na nazev
když tam magnet není, tak je to vlastne jedno, hraje jenom piezo, takže bych dal standardní akustické struny
anebo ruzne specialky DR Zebra, Daddario Nickel Bronze, GHS White Bronze a ted i nejake nove, nemuzu si vzpomenout na nazev
když tam magnet není, tak je to vlastne jedno, hraje jenom piezo, takže bych dal standardní akustické struny
Mám teď v emailu jednu nabídku, hodně dobrou, na Godin s třemi výstupy - SA (pro Roland GR), humbuckery a piezo. S možností mixu. To už je skoro moc. Můj Rick 4001 měl kdysi jen výstupy dva
Asi to nekoupím, vlastně to nepotřebuji. Ceny za dobré kytary, myšleno užitnou hodnotou, se hooodně změnily. Vše je dnes tak levné. Vlastně si takovou kytaru může každý ubastlit ze své, za třetinovou cenu.
Naposledy upravil(a) starypard dne 28.08.2025 17:06, celkem upraveno 1 x.