Zpoždění zvuku

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
jp.10@seznam.cz
Nový uživatel

Zpoždění zvuku

Příspěvek od jp.10@seznam.cz »

Prosím, věděl by někdo, jak eliminovat zpoždění signálu(zvuku) bicích oproti souběžně spuštěné písničce? Centrílní modul bicích mám napojený na Party reproduktor dokonce kabelem, přesto je zvuk z reproduktoru oproti úderu zpožděn.. Díky za Tip. Jindra.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpoždění zvuku

Příspěvek od pavlii »

No - jde o to podle čeho hraješ. Jestli podle zvuku z repro, tak je to IMHO jasné, protože slyšíš se zpožděním a do toho zpožděného zahraješ a slyšíš teda ještě zpožděnější. Jestli jsem správně pochopil popis :-)

Za předpokladu, že ten bicí modul nemá vůči padům žádné zpoždění, tak bys musel hrát opravdu současně s muzikou, tj. mít nezpožděný odposlech, například ve sluchátkách).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Párty reproduktor má evidentně latenci i na AUX vstupu, nebo kam to zapojuješ. Použít jiný vstup nebo nějaké normální muzikantské repro.
jp.10@seznam.cz
Nový uživatel

Příspěvek od jp.10@seznam.cz »

Mám 2 aktivní párty reproduktory (JBL a Sencor) - oba se zpožďují vůči signálu z "elektronického centra" bicích. Další aktivní monitor kupovat se mi nechce. Takže asi jen sluchátk, že? Ta hrají bez zpoždění. Nicméně pustit si muziku do repráku a do toho hrát bicí je jiný level...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asi nezbude nic jiného. Nebo prodat party výbavu a koupit muzikantskou, na tu se party dá ozvučit jistě také.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No jestli má už zpoždění mezi vlastním vstupem a výstupem samotná bedna, tak nejvyšší čas nejspíš jít od toho. Myslím tím teda od té bedny.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
David Killer

Příspěvek od David Killer »

Já jenom k té "latenci" od repráku k posluchači: a to se ještě zapomíná na skutečnost, kdy i mozku trvá 80 ms než všechno zpracuje :lol:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Myslím, že o tuhle latenci tu nepůjde. A mozek s ní je schopen nějak pracovat.
starypard

Příspěvek od starypard »

Nu, zpoždění je vždy přítomno v jakékoliv podobě, dokonce i v jakémkoliv akustickém hraní v čistě akustickém "přenosovém" řetězci. Pokud není dostupná změna čehokoliv, postupně se nikoliv ucho, ale mozek, adaptuje a ty hraješ asi tak, jako snajper nebo myslivec bere v úvahu pohyb objektu, vzdálenost, směr a sílu větru a tak. Ostatně, každý basák (ale i kytarista či pianista či trumpeťák) záměrně hraje pozadu nebo napřed. I bubeníci to dělají. Činí se tím dynamika skladby. Pokud to muzikant dokáže vědomě, tím spíše by to měl dát podvědomě, poté, co si zvykne na latenci. Na latenci u stárnoucích zpěváků si nelze zvyknout nikdy, Je ovšem dána jejich narcisismem a dosebezahleděností. Bláhově si myslí, že když si veřejnost na tón déle počká, nějak nastane větší tajemství a lepší atmosféra a že to vypová o jejich větší procítěnosti skladby. Pravý opak je pravdou.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Vtipné. Já se zase setkávám s latencí způsobenou nedostatečně sebevědomými sborovými zpěváky. Jak čeká jeden na druhého, tak zpoždění prvního tónu oproti rytmu může být klidně i 500 ms.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

starypard píše: 8.10.2025 15:38 Nu, zpoždění je vždy přítomno v jakékoliv podobě, dokonce i v jakémkoliv akustickém hraní v čistě akustickém "přenosovém" řetězci. Pokud není dostupná změna čehokoliv, postupně se nikoliv ucho, ale mozek, adaptuje a ty hraješ asi tak, jako snajper nebo myslivec bere v úvahu pohyb objektu, vzdálenost, směr a sílu větru a tak. Ostatně, každý basák (ale i kytarista či pianista či trumpeťák) záměrně hraje pozadu nebo napřed. I bubeníci to dělají. Činí se tím dynamika skladby. Pokud to muzikant dokáže vědomě, tím spíše by to měl dát podvědomě, poté, co si zvykne na latenci. Na latenci u stárnoucích zpěváků si nelze zvyknout nikdy, Je ovšem dána jejich narcisismem a dosebezahleděností. Bláhově si myslí, že když si veřejnost na tón déle počká, nějak nastane větší tajemství a lepší atmosféra a že to vypová o jejich větší procítěnosti skladby. Pravý opak je pravdou.
Šílenou latenci měla Helena Vondráčková na Královnách popu na Karlštejně 2023. Bylo blbé, že jí slyšitelně předcházel sbor (který jel samozřejmě správně podle kapely, a předpokládám bubeníka s metronomem). Nejvíc asi hned v úvodní písni z Noci na Karlštejně (cca 46:50), to byl vyloženě kánon:
https://www.youtube.com/watch?v=PLQhCUR ... rt_radio=1
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jo, to by bylo otravný i bez toho sboru, ale s ním to je už fakt blbý. Pard to trefil.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Zpět k tématu: já osobně mám jedinou bt bedničku, která, když je zapnutá přes AUX in, jede bez latence. Přitom je to levný krám Yenkee za tři kila z nějaké verbežárny typu Planeo (a ještě dražší než srovnatelná "konkurence", protože je to "outdoor", takže v gumovém povlaku pro větší odolnost proti nárazům a povětrnosti), a to je jediná bednička toho typu, která mi prošla rukama a dá se přes ní cvičit (i když je tedy slaboučká). Jinak cokoliv jiného jsem z kategorie bt beden nebo party boxů zkoušel, vždycky to mělo nepříjemnou latenci, a to i na aux vstup.
Doporučuju vzít něco "hudebního", nebo aspoň klasické PC bedny bez bt, procesorů a podobných "vylepšení" (i když ty můžou hůř "zkousávat" perkusivní zvuky). Jak píše Hendrek: bude to fungovat a na párty to bude použitelné taky.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“