Zpoždění zvuku
Pravidla fóra
-
jp.10@seznam.cz
- Nový uživatel
Zpoždění zvuku
Prosím, věděl by někdo, jak eliminovat zpoždění signálu(zvuku) bicích oproti souběžně spuštěné písničce? Centrílní modul bicích mám napojený na Party reproduktor dokonce kabelem, přesto je zvuk z reproduktoru oproti úderu zpožděn.. Díky za Tip. Jindra.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zpoždění zvuku
No - jde o to podle čeho hraješ. Jestli podle zvuku z repro, tak je to IMHO jasné, protože slyšíš se zpožděním a do toho zpožděného zahraješ a slyšíš teda ještě zpožděnější. Jestli jsem správně pochopil popis 
Za předpokladu, že ten bicí modul nemá vůči padům žádné zpoždění, tak bys musel hrát opravdu současně s muzikou, tj. mít nezpožděný odposlech, například ve sluchátkách).
P.
Za předpokladu, že ten bicí modul nemá vůči padům žádné zpoždění, tak bys musel hrát opravdu současně s muzikou, tj. mít nezpožděný odposlech, například ve sluchátkách).
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Párty reproduktor má evidentně latenci i na AUX vstupu, nebo kam to zapojuješ. Použít jiný vstup nebo nějaké normální muzikantské repro.
-
jp.10@seznam.cz
- Nový uživatel
Mám 2 aktivní párty reproduktory (JBL a Sencor) - oba se zpožďují vůči signálu z "elektronického centra" bicích. Další aktivní monitor kupovat se mi nechce. Takže asi jen sluchátk, že? Ta hrají bez zpoždění. Nicméně pustit si muziku do repráku a do toho hrát bicí je jiný level...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi nezbude nic jiného. Nebo prodat party výbavu a koupit muzikantskou, na tu se party dá ozvučit jistě také.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jestli má už zpoždění mezi vlastním vstupem a výstupem samotná bedna, tak nejvyšší čas nejspíš jít od toho. Myslím tím teda od té bedny.
P.
P.
-
David Killer
Já jenom k té "latenci" od repráku k posluchači: a to se ještě zapomíná na skutečnost, kdy i mozku trvá 80 ms než všechno zpracuje 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že o tuhle latenci tu nepůjde. A mozek s ní je schopen nějak pracovat.
Nu, zpoždění je vždy přítomno v jakékoliv podobě, dokonce i v jakémkoliv akustickém hraní v čistě akustickém "přenosovém" řetězci. Pokud není dostupná změna čehokoliv, postupně se nikoliv ucho, ale mozek, adaptuje a ty hraješ asi tak, jako snajper nebo myslivec bere v úvahu pohyb objektu, vzdálenost, směr a sílu větru a tak. Ostatně, každý basák (ale i kytarista či pianista či trumpeťák) záměrně hraje pozadu nebo napřed. I bubeníci to dělají. Činí se tím dynamika skladby. Pokud to muzikant dokáže vědomě, tím spíše by to měl dát podvědomě, poté, co si zvykne na latenci. Na latenci u stárnoucích zpěváků si nelze zvyknout nikdy, Je ovšem dána jejich narcisismem a dosebezahleděností. Bláhově si myslí, že když si veřejnost na tón déle počká, nějak nastane větší tajemství a lepší atmosféra a že to vypová o jejich větší procítěnosti skladby. Pravý opak je pravdou.
Vtipné. Já se zase setkávám s latencí způsobenou nedostatečně sebevědomými sborovými zpěváky. Jak čeká jeden na druhého, tak zpoždění prvního tónu oproti rytmu může být klidně i 500 ms.
Šílenou latenci měla Helena Vondráčková na Královnách popu na Karlštejně 2023. Bylo blbé, že jí slyšitelně předcházel sbor (který jel samozřejmě správně podle kapely, a předpokládám bubeníka s metronomem). Nejvíc asi hned v úvodní písni z Noci na Karlštejně (cca 46:50), to byl vyloženě kánon:starypard píše: 8.10.2025 15:38 Nu, zpoždění je vždy přítomno v jakékoliv podobě, dokonce i v jakémkoliv akustickém hraní v čistě akustickém "přenosovém" řetězci. Pokud není dostupná změna čehokoliv, postupně se nikoliv ucho, ale mozek, adaptuje a ty hraješ asi tak, jako snajper nebo myslivec bere v úvahu pohyb objektu, vzdálenost, směr a sílu větru a tak. Ostatně, každý basák (ale i kytarista či pianista či trumpeťák) záměrně hraje pozadu nebo napřed. I bubeníci to dělají. Činí se tím dynamika skladby. Pokud to muzikant dokáže vědomě, tím spíše by to měl dát podvědomě, poté, co si zvykne na latenci. Na latenci u stárnoucích zpěváků si nelze zvyknout nikdy, Je ovšem dána jejich narcisismem a dosebezahleděností. Bláhově si myslí, že když si veřejnost na tón déle počká, nějak nastane větší tajemství a lepší atmosféra a že to vypová o jejich větší procítěnosti skladby. Pravý opak je pravdou.
https://www.youtube.com/watch?v=PLQhCUR ... rt_radio=1
Jo, to by bylo otravný i bez toho sboru, ale s ním to je už fakt blbý. Pard to trefil.
Zpět k tématu: já osobně mám jedinou bt bedničku, která, když je zapnutá přes AUX in, jede bez latence. Přitom je to levný krám Yenkee za tři kila z nějaké verbežárny typu Planeo (a ještě dražší než srovnatelná "konkurence", protože je to "outdoor", takže v gumovém povlaku pro větší odolnost proti nárazům a povětrnosti), a to je jediná bednička toho typu, která mi prošla rukama a dá se přes ní cvičit (i když je tedy slaboučká). Jinak cokoliv jiného jsem z kategorie bt beden nebo party boxů zkoušel, vždycky to mělo nepříjemnou latenci, a to i na aux vstup.
Doporučuju vzít něco "hudebního", nebo aspoň klasické PC bedny bez bt, procesorů a podobných "vylepšení" (i když ty můžou hůř "zkousávat" perkusivní zvuky). Jak píše Hendrek: bude to fungovat a na párty to bude použitelné taky.
Doporučuju vzít něco "hudebního", nebo aspoň klasické PC bedny bez bt, procesorů a podobných "vylepšení" (i když ty můžou hůř "zkousávat" perkusivní zvuky). Jak píše Hendrek: bude to fungovat a na párty to bude použitelné taky.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.