Tune-O-Matic kobylka

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
torst

Re: Tune-O-Matic kobylka

Příspěvek od torst »

souhlas s fořtem. Tyhle vůle nejsou milé, ale když se napnou struny, vše se dorazí do ideální pozice a zlobit by to nemělo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cocos

Příspěvek od cocos »

Fakt je, že všechny ty drahý Gibsony to mají navrtaný přímo napevno do dřeva, takže na tý rigiditě kobylky něco možná bude. Tím mým způsobem bych tam byl tak napůl a nakonec proč to nezkusit, je to jen cena 2 nerezových nízkých matek a ty se dají kdykoli zase vyndat. Když už tam nacpu Lollar Imperial, 4x Mojo push pull pots s Jimmy Page zapojením, Hipshot locking mechaniku a Gotoh kobylku se struníkem, tak zkusím i toto a uvidím.
volfi

Příspěvek od volfi »

Máte někdo zkušenost s graphtech kamenama, zajímá mě zvukový rozdíl graphtech vs. ocel?
https://www.thomann.de/cz/graph_tech_ps ... #bewertung
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Myslím, že jsem s nimi kdysi udělal pokus na nějakém svém LP. A myslím, že rozdíl nebyl. Asi bych našel i nějaké srovnávací nahrávky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Také jsem nějaký znatelný rozdíl nepoznal při přechodu na graphtech. Měnil jsem hlavně kvůli častému praskání strun na ocel kamenech.
To bylo ještě v dobách kdy jsem do toho hodně bušil:)
Kde už jsem malý rozdíl poznal (hlavně v zhoršení sustainu) bylo po instalaci tune-o-matic s rolnami.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
volfi

Příspěvek od volfi »

Díky
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“